what-conditioner
Nega las | Regenerator

Kakšno vlogo ima regenerator?

Kaj lahko regenerator naredi za vaše lase? Kakšna je razlika med regeneratorjem in šamponom? Zakaj je priporočljivo uporabiti regenerator in tretmaje za nego las? Povedali vam bomo, zakaj sam po sebi še ne zadošča za popolno nego, poleg tega pa vam bomo podali nekaj dragocenih nasvetov za naravno lepoto las.

Kaj pravzaprav je regenerator in kakšna je njegova funkcija? Po čem se razlikuje od šampona? Zakaj šampon ne zadošča za popolno nego las? 

Dejstvo: Šampon je namenjen za umivanje las, medtem ko je  naloga regeneratorja predvsem zaščita. V dobesednem pomenu pomeni sredstvo za regeneracijo oziroma obnovo las. 

Tako bi lahko povsem enostavno povzeli njegovo najpomembnejšo funkcijo. Če pogledamo pobliže, šampon odpre luskasto povrhnjico, odstrani obloge in maščobo na lasišču, kakor tudi prhljaj in ostanke različnih stilskih izdelkov. Po umivanju s šamponom so lasje pripravljeni za absorpcijo negovalnih učinkovin. Hkrati pa so v tem stanju tudi zelo občutljivi za vročino in druge vplive okolja. In prav tukaj se najlepše odražata pomen in funkcija regeneratorja, ki zapre odprto luskasto povrhnjico in s tem lase krepi in regenerira – kot pove že samo ime. Tako lasje ne izgubijo vlage in so zaščiteni pred izsušitvijo, hkrati pa zasijejo v vsem svojem lesku in nas razveseljujejo s svilnato mehkobo.

Tretma za lase: Nepogrešljiv sestavni del celovite nege

Dejstvo: Regenerator ni nadomestilo za tretma oziroma dragoceno masko za lase. Sicer zaščiti lase, vendar samo za trenutek, saj ne zagotavlja dolgotrajne nege. Prav zato je potrebna dodatna nega, ki jo zagotavljajo dragocene negovalne maske s čudodelnimi lastnostmi.

Naši lasje so vsakodnevno izpostavljeni najrazličnejšim obremenitvam in škodljivim vplivom iz okolja. Poleg toplotnega oblikovanja s sušilnikom pa tudi z likalnikom za ravnanje las in številnimi drugimi pripomočki, so lasje izpostavljeni različnim zunanjim vplivom, na primer mrazu, soncu, škodi pa jim tudi onesnaženost zraka in segreti prostori v zimskem času. Lasje nimajo sposobnosti samoobnavljanja, zato potrebujejo podporo v obliki dragocene negovalne maske, ki jih obnovi od znotraj in jim tako podeli zdrav videz in visok sijaj.

Nasvet: Hranilnih mask in tretmajev ne nanašajte na mokre lase, temveč jih predhodno vselej osušite z brisačo, saj bodo tako negovalne učinkovine prišle do izraza v največji meri.

Odkrijte: Regenerator