Plavolaska z lasmi do ramen
Nega las | Poškodovani lasje

Razvajajte svoje lase: Ustrezna nega las po koncu poletja

Vročina, sonce, klorirana voda v bazenu: Poletje je čudovito, vendar od las zahteva svoj davek. Zaupali vam bomo, kako lahko razvajate svoje lase po koncu poletja in kakšna nega je najprimernejša.

Obožujemo poletje! Toda, to v takšni meri ne velja za naše lase! Številni dejavniki, kot so UV-žarki, morska voda ali klorirana voda v bazenih, lahko hitro poškodujejo lase, zato so po koncu poletja pogosto slamnati in krhki. Najboljše zdravilo je, da jim namenimo ustrezno zaščito skozi vse poletje. Ste zamudili ta postopek? Nič hudega! Jesen je najboljši čas, da svojim lasem povrnete lesk in jih zaščitite pred prihajajočo zimo. Sledite našim preprostim nasvetom, če želite doseči najučinkovitejšo nego.

Nega las po koncu poletja

Ženska z dolgimi rjavimi lasmi

Jesen je najboljši letni čas za obnovo poškodovanih las

 1. Poskrbite za lasno povrhnjico
  Lasno kutikulo oziroma zunanjo luskasto povrhnjico tvori pet do deset plasti, sestavljenih iz polkrožnih lusk, ki se med seboj prekrivajo in oklepajo lasno deblo. Njena naloga je lase zaščititi pred vplivi zunanjih dejavnikov, kot so svetloba in kemični postopki, npr. barvanje las. Vse to lahko v poletnem času poškoduje povrhnjico, posledica pa so lomljivi in suhi lasje, ki so povsem brez leska.

  Da bi povrhnjico ponovno okrepili, ji morate nameniti dovolj vlage. Redno uporabljajte negovalno hidratantno masko. Nimate časa za to? Preizkusite balzam brez izpiranja. Pomembno je, da pri negi ne pretiravate z različnimi negovalnimi izdelki. Nasvet: Uporabite negovalne izdelke iste serije, saj boste v tem primeru učinkovito preprečili pretiravanje – izdelki iste serije imajo namreč enako formulo in so medsebojno usklajeni.

 2. Povrnite vašim lasem lesk
  Potrebujete nekaj, kar bo vašim lasem povrnilo lesk? Preizkusite barvni preliv oziroma začasno barvo, ki se po določenem času izpere. Številni barvni prelivi vsebujejo negovalne učinkovine, kot na primer posebna olja, ki se ovijejo okrog las, zato ti ponovno pridobijo lesk. Nasvet: Uporabite negovalne izdelke, ki so bili oblikovani posebej za zaščito pred zbledelostjo. Tako se bo bleščeč lesk vaše barve las ohranil dlje časa.

 3. Negovane konice
  Konec poletja je pravi trenutek za obisk frizerskega salona. Za vse, ki želijo imeti daljše lase: Brez skrbi, ne bo vam treba žrtvovati preveč dolžine. Pomembno je le, da vam frizer postriže poškodovane konice. Tako bodo lasje delovali veliko bolj sveže in zdravo. Nasvet: Dvakrat do trikrat tedensko uporabite negovalni serum – tako bodo tudi po striženju svilnato mehki in voljni.

Zima prihaja: Kako pripraviti lase na zimski čas

null

Približuje se zimski čas, zato morate lase ustrezno zaščititi

 1. Zaščitite lase pred izsušenostjo
  Vroči dnevi, ki so naporni za lase, so za nami, toda tudi hladnejše temperature lahko predstavljajo precejšnjo obremenitev. Ogrevani prostori, hladen veter, pa tudi daljše sušenje s sušilnikom, vse to lahko izsuši lase – posledica so razcepljene konice. Lasem zato namenite ustrezno vlažilno nego. Dvakrat tedensko nanje nanesite obnovitveno negovalno masko. Poleg tega izberite šampon in regenerator za obnovo poškodovanih las. Nasvet: Pri sušenju se osredotočite samo na korene. Uporabite sušilni nastavek, saj boste tako temperaturo lažje nadzorovali.

 2. Pazite na prehrano
  Tudi prehrana vpliva na zdravje vaših las. Ne pozabite na ustrezno količino vitaminov, ki so pomembni za zdravo rast. Veliko jih vsebujejo losos, postrv, gobe, pa tudi avokado. Ta živila med drugim vsebujejo veliko vitamina D. Dobrodošel stranski učinek: Na ta način krepite tudi telesno odpornost proti tipičnim jesenskim pojavom, kot sta recimo prehlad in nahod.

 3. Ne dovolite, da se pojavi prhljaj
  Pozimi je običajno, da je koža nekoliko bolj izsušena. Lahko se pojavi prhljaj, kar je predvsem posledica izmenjave ledenega zraka zunaj in toplega v ogrevanih prostorih. Dobra novica: Nastanek prhljaja lahko preprečite z ustreznimi ukrepi. Za nego lasišča redno uporabljajte poseben negovalni tonik. Poleg tega uporabite šampone, ki navlažijo lase in kožo na lasišču. Nasvet: Pri sušenju pazite na to, da ne sušite na najvišji stopnji. Veliko primernejši je topel zrak, saj v tem primeru lasišča ne boste po nepotrebnem obremenili.


Odkrijte: