Ženska z blond lasmi in s sončnimi očali
Nega las | Poškodovani lasje

Popolna nega za poškodovane in lomljive lase

Ali imate zaradi prekomernega stilskega oblikovanja ali pogostega barvanja poškodovane in lomljive lase? V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko lasem povrnete sijoč lesk in kakšna nega je popolna za poškodovane lase.

 

Preden opazite, da so vaši lasje poškodovani, so ti verjetno že marsikaj prestali: Obremenitve zaradi uporabe pripomočkov za stilsko oblikovanje, kot so krtača, sušilnik za lase in kodralnik, poleg tega pa še barvanje, posvetljevanje in trajno kodranje las. Tudi neuravnotežena prehrana lahko predstavlja stresni dejavnik za lase. Včasih pa je kriva zgolj nezadostna nega. Lasje so izsušeni, povrhnjica je poškodovana, začnejo se lomiti in na konicah se pojavi razcepljenost.

Pravilna nega za poškodovane in lomljive lase

Dve urejeni ženski z zdravimi blond lasmi

S pravilno nego, ki jo sestavljajo šampon, regenerator in maska za lase, bodo vaši poškodovani lasje ponovno zasijali v vsej svoji lepoti!

S poškodovanimi lasmi ravnajte tako kot z majhno, nežno cvetlico in se izogibajte vsemu, kar bi jim lahko škodilo. Pri umivanju las obvezno uporabite šampon iz linije, ki je ustvarjena za nego poškodovanih las. Lase dobro navlažite, nato pa šampon nežno vtrite. Pri tem jih nikar ne drgnite pregrobo, saj boste tako le otežili razčesavanje. Nato jih temeljito izperite, obvezno uporabite regenerator ali negovalno masko. Pri uporabi regeneratorja se osredotočite predvsem na poškodovane dele. Izdelek pustite delovati nekaj minut, nato pa lase temeljito izperite. Še boljša rešitev: Obratno umivanje las, pri katerem zamenjate vrstni red, tako da najprej uporabite regenerator in šele nato šampon. Več o tem lahko preberete tukaj.

Kaj pomaga poškodovanim lasem?

Določene učinkovine v šamponih in negovalnih izdelkih so velikokrat prava prva pomoč za poškodovane lase. Če se lasje lomijo in so preobremenjeni, jim lahko pomagajo učinkovine s hidratantnim učinkom, kot so aloe vera, pantenol, glicerin ali svileni proteini. Že poškodovane lase pa lahko negujemo ter obnovimo z rastlinskimi olji in proteini. Negovalne učinkovine, kot so olje iz oreščkov makadamije, arganovo olje, karitejevo maslo in olje divje vrtnice, na laseh ustvarijo izjemno tanek zaščitni film, ki zgladi povrhnjico. Rezultat: Lasje so ponovno videti zdravi in sijoči.

Nežno stilsko oblikovanje poškodovanih las

Ženska z rjavimi lasmi

Rastlinska olja in svileni proteini poskrbijo za sijoč naraven lesk las

Po umivanju so lasje nabreknjeni, in zato še posebej občutljivi na zunanje škodljive dejavnike. Osušite jih tako, da jih ovijete v brisačo, nato pa jih prečešite s širokim glavnikom. Nasvet: Med česanjem posamezne pramene pridržite pri korenih, da jih ne boste preveč natezali. Če so vaši lasje poškodovani, vam odsvetujemo uporabo sušilnika, kodralnika ali likalnika za ravnanje las. Najbolj nežna metoda je, da jih osušite na zraku. Če zjutraj nimate dovolj časa, sušilnik za lase nastavite na najvišjo stopnjo, a pri tem uporabite največ srednjo temperaturo. Tako boste občutno skrajšali čas, v katerem bi lahko topel zrak sušilnika izsušil lase. Nasvet za stilsko oblikovanje: Če želite ustvariti nežne valovite lase, neukročene kodre ali zglajen stilski videz, uporabite nežne oblike stilskega oblikovanja. Več o tem lahko preberete tukaj. Kemični proces, kot je barvanje, poškodovane lase še dodatno obremeni, kar velja še posebno za posvetljevanje in trajno kodranje las. Če želite popestritev, se raje odločite za začasno barvo.

Postrizite poškodovane lase

Če so pri vaših laseh poškodovane predvsem konice, vam bodo pri tem pomagali posebni negovalni serumi za lasne konice, ki zagotavljajo obnovo in poskrbijo, da konice niso videti scefrane – vsaj za nekaj časa. Enostavno vtrite nekaj kapljic seruma v lase, osušene z brisačo, nato pa jih osušite s sušilnikom kot običajno. Razcepljene konice lahko še dodatno polepšate, če jih boste za kratek čas sušili s pomočjo okrogle krtače. Če razcepljenih konic ni več mogoče obnoviti, se raje odločite za obisk frizerja, ki vam bo postrigel nekaj centimetrov. Dolgolaske so običajno zelo navezane na svoje lase – predvsem na njihovo dolžino. Toda vaši lasje se vam bodo oddolžili z zdravim leskom in večjim volumnom. Zaupajte nam in svojemu frizerskemu mojstru ter mu dovolite, da postriže potrebno dolžino. Brez skrbi: Lasje bodo zrasli nazaj!

Odkrijte: