Temnolasa mladenka z uhani in s spuščenimi, naelektrenimi lasmi
Nega las | Neukročeni lasje

Težave z neubogljivimi lasmi? Ukrotite jih s temi triki

Zima je najugodnejši letni čas za težave z neukročenimi lasmi. Suh zrak v ogrevanih prostorih v kombinaciji z mrzlim vetrom povzroča ''leteče'' in naelektrene lase. Če se temu pridruži še visoka vlažnost zraka, ste na dobri poti, da lasje ''bežijo na vse strani''. Vendar ne skrbite! Zaupali vam bomo, kako lahko enkrat za vselej opravite z vsemi dejavniki, ki preprečujejo popolno pričesko, povedali pa vam bomo tudi, kateri izdelki vam pri tem lahko pomagajo.

Vaši lasje nikakor nočejo padati tako, kot si želite, so neukrotljivi in se upirajo vsakršnemu oblikovanju … kriva je naelektrenost! Ko v vaših laseh ni dovolj vlage, so ti bolj grobi na dotik. Postanejo izsušeni in hrapavi ter bežijo na vse strani. Vendar za to obstaja rešitev! Izdelki za nego neukročenih las so ustvarjeni za reševanje teh težav. Lasem zagotovijo vlago, zapolnijo porozna mesta in jih ščitijo pred izsušitvijo, s tem pa preprečujejo naelektrenost.

Na voljo je več izdelkov, ki preprečujejo naelektrenost. Prva možnost so šamponi. Ti običajno vsebujejo olja, ki se ovijejo okrog lasu. S tem tvorijo zaščitni plašč, ki zgladi lasno povrhnjico. Regeneratorji proti naelektrenosti las zapolnijo poškodovana mesta s proteini. Neubogljivi, ''leteči'' lasje potrebujejo enkrat ali dvakrat na teden dodatno intenzivno nego, ki bo zagotovila hranilne učinkovine in obnovila poškodovane lase na povrhnjici kot tudi v notranjosti. Rezultat: Lahkotni, gladki in sijoči lasje.

600x800_brunette-woman-protects-hair-with-a-umbrella-against-frizz

Recite stop naelektrenim lasem! Zaščitite lase v deževnih dneh

Zlato pravilo: Pri negi naelektrenih las velja pravilo ''več je več''. Različni izdelki iz linije za nego neukročenih las so namreč narejeni tako, da se med seboj dopolnjujejo. Redna sočasna uporaba šampona in regeneratorja bo dolgoročno odpravila vzroke za naelektrenost.

Stilsko oblikovanje neukročenih las

Pri stilskem oblikovanju moramo upoštevati tudi specifične potrebe, ki so značilne za posamezne tipe las. Če nočemo, da se ti izsušijo že med sušenjem, je priporočljiva uporaba losjona ali seruma za ravnanje in obvladovanje trmastih, neukročenih las. Oba preparata bosta lase zaščitila pred izgubo vlage, obenem pa spodbudila tudi njihovo naravno ravnanje.

Če pri stilskem oblikovanju uporabite likalnik za ravnanje ali kodralnik, lase vedno zaščitite s sprejem za zaščito pred toplotnimi učinki, ki ga enakomerno porazdelite po suhih laseh. Če sprej nanesete na vlažne lase, jih boste zaščitili tudi pred toploto sušilnika in s tem preprečili pojav naelektrenosti.

600x800_young-woman-with-cap-and-straight-hair-without-frizz

Ob upoštevanju naših nasvetov bodo slabi dnevi za pričesko in naelektreni lasje le še stvar preteklosti

Na koncu na lase nanesite še sprej proti naelektrenosti, ki bo poskrbel za popoln stilski videz. Vaši lasje bodo zaščiteni pred vetrom, UV-žarki in vlažnim zrakom – tako boste to težavo odpravili enkrat za vselej.

Odkrijte: