Moški po treningu
Nega las | Moški

Moški: Šport in vaši lasje

Dobra fizična pripravljenost ni pomembna samo za telo, temveč tudi za pričesko. Pri številnih športnih zvrsteh lasje pridejo v stik s klorom, slano vodo ali z znojem. Prav zato po treningu potrebujejo dodatno nego. Povedali vam bomo, na kaj morajo moški še posebno paziti. 

Tenis, srfanje, plavanje, tek – športne aktivnosti telo velikokrat privedejo do mejnih zmogljivosti. Vendar pa to ne velja samo za telo. Vznemirljivi dueli na peščenem igrišču, ki zahtevajo veliko truda in napora, ali pa plavanje v klorirani vodi, so tudi za lase precej obremenjujoči. Nasvet: Če se prhate zjutraj, preden greste v službo, nato pa zvečer načrtujete še športno aktivnost, vam svetujemo, da si las ne umivate dvakrat, saj bi jih lahko s tem preveč izsušili. Če je umivanje las potrebno dvakrat na dan, naslednjič uporabite samo vodo, ne pa tudi šampona. Znoj lahko s telesa izperete tudi z vodo, obenem pa je tak pristop bistveno bolj prijazen do las.

Pravilno umivanje las

André Schürle s pričesko v stilu undercut

Nogometaš André Schürle si je omislil pričesko v stilu undercut

Lasje obožujejo svež zrak in vlago, zato nosite športne in kopalne kape ter trakove samo, če je to potrebno. Po koncu športnih aktivnosti lase prečešite, tako boste že pred umivanjem odstranili ostanke znoja in klorirane ali slane vode.

Lase in lasišče umijte z mlačno vodo, nato pa uporabite nežni šampon. Svetujemo vam, da za umivanje las ne uporabljate običajnega gela za prhanje. Ta je pogosto preveč agresiven in izsuši lasišče. Za umivanje uporabite majhno količino šampona v velikosti grahovega zrnca. S tem las ne boste po nepotrebnem obremenili. Za lažje razčesavanje uporabite regenerator, kar še posebno velja za moške z daljšimi lasmi. Nasvet: Enkrat tedensko uporabite negovalno masko, kar bo še posebno blagodejno za vse tiste, ki se ukvarjajo z napornimi športi.

Stilsko oblikovanje pričeske po športu

Cristiano Ronaldo s pričesko v stilu undercut

Cristiano Ronaldo in pričeska, ki je zanj sveta

Lase umijte, nato pa jih nežno popivnajte z brisačo, ki naj bo iz frotirja. Nikar jih ne drgnite, saj bi jih tako poškodovali. Nežna brisača bo popivnala odvečno mokroto, kar bo veliko bolj prijazno do las. Nasvet: Lase na koncu prekrtačite. Uporabite krtačo iz naravnih materialov. Tako boste zgladili lasno strukturo in spodbudili prekrvitev lasišča. Če želite, lahko uporabite tudi glavnik s širokimi zobci, s katerim prav tako lase povsem enostavno lahko razčešete.

Najboljše je, da jih osušite na zraku, sušilnik pa uporabite samo pri zelo nizkih temperaturah zunaj ali ko se vam resnično mudi. Če uporabljate sušilnik, izberite nižjo stopnjo, poleg tega upoštevajte ustrezno razdaljo, ki naj bo približno 20 centimetrov od glave.

Pričeska in stilsko oblikovanje

Moški s kratkimi lasmi med tekom

Kratko in sladko: Kratka pričeska je za trening najbolj praktična

Za moške, ki obožujejo šport in športne aktivnosti, je nezapletena pričeska, ki omogoča povsem enostavno stilsko oblikovanje, najbolj pomembna. Sem spadajo predvsem kratko postrižene pričeske, kot je na primer capri, ki velja za pravo klasiko. Če so vam všeč daljši lasje ali imate kodre, si lahko omislite razigrano srfarsko pričesko z dolžino do brade. Med športnimi aktivnostmi lase preprosto spnete z gumico, da vas ne bodo motili med tekom, igranjem nogometa in pri drugih aktivnostih.

Odkrijte: Moški