oily-hair
Nega las | Mastni lasje

Tudi mastni lasje so lahko v odlični formi

Če so vaši lasje mastni, potem dobro poznate lepljiv občutek na glavi, da ne govorimo o težavah pri stilskem oblikovanju pričeske. Lasje se v tem primeru zelo hitro povesijo. Namesto volumna so sploščeni in brez življenja. Pomagali vam bomo s strokovnimi nasveti in vaši lasje bodo ponovno pridobili volumen.

Najprej bomo odpravili zmotno prepričanje, da so mastni lasje nekaj, kar nam je bilo položeno v zibelko. To vsekakor ne drži, saj je v tem primeru največkrat prizadeto samo lasišče.

Vpijanje odvečne maščobe

Problem mastnih las zahteva metode, ki delujejo kot pivnik. To odlično deluje s šamponom za suho pranje las. Pri tem majhno količino šampona posprejajte na lasišče iz razdalje približno 30 centimetrov, vtrite in pustite delovati 2 minuti. Nato lase temeljito počešite. Šampon za suho pranje las bo odstranil nekaj odvečne maščobe z lasišča in lasje ne bodo delovali zlepljeno. Lasje bodo imeli nekoliko večji volumen in bodo mehkeje padali.

Push-up za mastne lase

Dobrodošlo je vse, kar lase nekoliko privzdigne in ustvari večji volumen. Lepšo obliko in večjo obstojnost pri mastnih laseh ustvarimo s peno za oblikovanje las ali s sprejem za stilsko oblikovanje las. Oba preparata vsebujeta zaščitne snovi ter smole in majhno količino alkohola, ki deluje rahlo antiseptično. Pomembno je, da oba preparata nanesete samo na lasišče, saj lasje v preostali dolžini ne potrebujejo volumna in tudi ne razmastitve. Če nosite poni, ki se hitro namasti, vam bo v pomoč, če boste poni narahlo natupirali, s čimer boste dosegli, da se lasje ne bodo tesno prilegali mastnemu lasišču.

Mastni lasje bodo videti lepše, če jih boste redno umivali

Pri umivanju in negi las pazite na to, da lase vedno temeljito izperete. Ostanki izdelkov za nego las lahko v kombinaciji s trdo vodo povzročijo odlaganje apnenčastih oblog, ki lase dodatno obtežijo, zato se lasje povesijo. Zlato pravilo: balzam je treba izpirati najmanj dvakrat dlje, kot znaša čas delovanja. Kure in maske za lase je treba prav tako temeljito izprati, vendar ne s preveč hladno vodo. Lasje morajo biti po umivanju s šamponom povsem čisti. Pazite na to, da so vaši pripomočki za stilsko oblikovanje las čisti. Ostanki maščobe, balzama ali negovalnih produktov se lahko sprimejo na pripomočke za stilsko oblikovanje las, zaradi česar lasje postanejo še bolj slamnati. Svetujemo vam, da krtače in glavnike enkrat tedensko očistite v blagi raztopini s šamponom. Gladke površine kodralnika za oblikovanje las boste najlažje očistili z blazinico, pomočeno v čisti alkohol.

Lahka nega za mastne lase

Vsakodnevno umivanje las je pri mastnih laseh najverjetneje nujno potrebno. Uporabljajte šampone, ki so namenjeni za nego mastnih las. Takšni šamponi odlično odstranjujejo najrazličnejše ostanke z las in so nežni do lasišča. Če so vaši lasje dolgi in želite uporabiti balzam, vam svetujemo, da ga nanesete samo na dolžino las in na lasne konice, nikakor pa ne na mastno lasišče. Zlasti priporočljivi so preparati brez izpiranja, ki se preprosto nanesejo na lase in se ne izperejo. Tudi tukaj velja, da je treba takšno sredstvo nanesti na lasne konice in ne na lasišče. Pri stilskem oblikovanju se po možnosti izogibajte mastnim produktom, kot so vosek, gel ali krema za stilsko oblikovanje las. Za sušenje in razčesavanje mokrih las so zelo primerne krtače z naravnimi ščetinami. S takšno krtačo za lase boste absorbirali čezmerno maščobo na lasišču, kar vam s plastičnimi krtačami ne bo uspelo.