Nega las | Kodri

Vse o kodri

Ne glede na to, kako jih oblikujete, kodri vselej popestrijo pričesko in vašemu videzu podelijo privlačen ženstveni šarm. V nadaljevanju vam predstavljamo galerijo pričesk z velikimi in majhnimi, dolgimi in kratkimi kodri ter upamo, da vam bodo služili kot navdih za vašo naslednjo stilsko kreacijo.


Odvisno od dolžine las in stilskega oblikovanja so lahko kodri nežni, romantični, drzni ali divji.


Vas mati narava ni obdarila s kodri? Nič zato! Preprosto jih ustvarite s pomočjo navijalk, penastih navijalk ali kodralnika. V naših navodilih boste izvedeli, kako lahko ustvarite čudovite kodre s pomočjo najljubšega pripomočka za stilsko oblikovanje – kodralnika.

Navodila za kodranje las

 1. Po umivanju s šamponom v lase vrtite peno za dodaten volumen.
 2. Pred uporabo kodralnika lase osušite s sušilnikom (upoštevajte varno razdaljo do las). Začnite na vrhu glave, vzemite en pramen, nanj nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki in ga ovijte okrog kodralnika. Počakajte nekaj sekund, nato pa kodralnik povlecite iz oblikovanega kodra. Postopek ponavljajte tako dolgo, dokler ne oblikujete vseh las.
  Nasvet: Če hočete skodrati le konice, lase ovijte okrog kodralnika samo do višine ušes.
  Zelo živahne kodre lahko ustvarite tako, da različno velike pramene oblikujete z različnimi nastavki. Kodri bodo videti simpatično neukročeni, če jih boste oblikovali v različne smeri.
  Če imate raje urejen videz, lase ovijte v isto smer (bodisi navznoter ali navzven). 
 3. Nakodrajte posamezne pramene tako, da začnete na vrhu glave in nadaljujete proti zatilju. Oblikovane kodre lahko pritrdite s sponkami, da bodo ohranili obliko in vam ne bodo v napoto pri oblikovanju preostalih kodrov.
 4. Oblikovani kodri se morajo povsem ohladiti, preden odstranite sponke. Stresite kodre in jih oblikujte po želji, medtem ko imate glavo obrnjeno navzdol. Kodre lahko oblikujete tudi tako, da greste s prsti skozi lase. Pričesko lahko oblikujete s prsti, za skuštran in razkošen videz pa lahko nove kodre počešete z glavnikom. 
 5. Na lase nanesite lak za dodaten lesk ali običajen lak za večjo obstojnost in sijoč lesk.

Strokovnjak za lase in make-up Armin Morbach v svojem videoposnetku predstavlja, kako lahko oblikujete nežne kodre brez uporabe navijalk ali kodralnika.


V naši galeriji lahko najdete kodraste pričeske številnih zvezdnic. Upamo, da boste med njimi našli navdih za svoj naslednji stilski videz.

Videoposnetek: Oblikovanje naravnih kodrov

Odkrijte: