Žena duge tamne kovrčave kose
Nega las | Kodri

Kako poskrbeti, da bodo vaši kodrasti lasje ponovno gladki in sijoči

 

Veliko ljudi s kodrastimi lasmi si želi imeti ravne lase, ker jih je lažje oblikovati. A preden si zaželite, da ne bi več imeli kodrov, morate vedeti, da obstajajo načini, s katerimi jih lahko nežno ukrotite. Z nekaj triki za pravilno nego in stilsko oblikovanje boste svoje razmršene, krhke lase imeli ponovno pod nadzorom in jih spremenili v svilnato mehko razkošje.

Model s neurednim suhim kovrčama
© Schwarzkopf

Pred dodatno nego kodrastih las

Model sa sjajnim kovrčama
© Schwarzkopf

Po dodatni negi kodrastih las

Sušenje na zraku kodrom podeli še lepši videz

Kodrasti lasje zahtevajo veliko pozornosti in bogato nego, zato je nemogoče, da bi jih negovali preveč. Linija izdelkov Gliss Total Repair zagotavlja hidratacijo, ki jo vaši kodri potrebujejo! Šampon poskrbi za 85 % manj lomljenja, saj vsebuje posebno formulo z 19 vitamini in keratinom, ki je enak tistemu v laseh. Regenerator vam zagotavlja takojšnje lažje razčesavanje – in vsi s kodrastimi lasmi se zavedajo, kako težko se je znebiti zavozlanosti. To težavo boste povsem enostavno rešili z regeneratorjem, ki ga nanesete na kodre in ga nato pustite delovati. Vaši kodri bodo navdušeni!

Žena lijepih sjanjih kovrča, drži Gliss proizvode
© Schwarzkopf

Gliss Total Repair prihaja na pomoč. Osvežite svoje kodre v trenutku!

Nasveti in triki za nego kodrastih las

Če boste poskrbeli za ustrezno nego svojih kodrov, se vam bodo ti zahvalili z vzornim obnašanjem. Sledite spodnjim nasvetom za nego las. Začnite že danes in presenečeni boste, kako hitro se bodo odzvali na te pozitivne spremembe:

 

  • Toplota še dodatno izsuši kodraste lase, zato jih je najbolje osušiti na zraku. Če uporabite sušilnik, izberite nižjo stopnjo toplote in ustrezen nastavek. 
  • Likalnik za ravnanje obremeni lase, zato ga ne uporabljajte pogosto. Če pa se že odločite za uporabo, predhodno vedno nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki, kot je got2b Guardian Angel Spray, ki zaščiti vaše lase pred toploto do 220 °C.
  • Stopničasto postrižena pričeska bo poskrbela, da bodo vaši kodri še posebno živahni. A bodite pozorni na to, da stopničke na zgornjem delu ne bodo prekratke, saj boste v nasprotnem primeru ustvarili videz ''pudlja''. 
  • Ali so vam bolj kot veliki kodri všeč valoviti lasje v stilu dvajsetih let? Potem na lase nanesite serum za oblikovanje kodrov, nato pa jih oblikujte v želeno obliko in jih v višini brade pritrdite s sponkami. Lase osušite s sušilnikom in pri tem uporabite ustrezen nastavek. Pustite, da se lasje ohladijo, nato pa odstranite sponke in jih previdno počešite. 
  • Za stilsko skuštran videz na suhe lase nanesite malo pene, kot na primer Taft Curl Mousse, in večje pramene navijte na navijalke. Lase nekaj minut sušite s sušilnikom in pustite, da se ohladijo, nato pa odstranite navijalke. S prsti jih oblikujte v želeno obliko, vendar jih ne češite. Splošno pravilo je: Večje kot so navijalke, mehkejši in bujnejši bodo kodri.
  • Naravni kodri bodo manj zavozlani, če jih boste po umivanju s šamponom zgladili z glavnikom. Na lase nanesite malo laka za večjo obstojnost in jih osušite na zraku.
  • Izdelki, ki vsebujejo naravne lipide, kot so karitejevo maslo, jojobino olje in olje makadamije, so odlična rešitev za nego, saj sleherni las obdajo z zaščitnim filmom. Šampon Schauma Nature Moments Honey Elixir bo poskrbel, da bodo kodri ohranili svojo strukturo.

Kodri nimajo toliko stika z lasiščem kot ravni lasje, zato niso deležni vseh prednosti zaščitnega loja oziroma sebuma, ki ga izloča lasišče. Iz tega razloga so pogosto suhi in posledično zelo občutljivi na poškodbe. Zato morate svoje kodre pravilno negovati, še posebej ko so mokri. Lase po umivanju ovijte v brisačo in jih nežno ožemite, da odstranite odvečno vodo. Las nikoli ne drgnite z brisačo, saj lahko to povzroči lomljenje. Široki glavnik je najboljši pripomoček za razvozlavanje kodrov, a upoštevajte, da razčesavanje kodrov ni najboljša zamisel, saj na ta način ločite posamezne pramene, kar lahko hitro ustvari razmršen videz.

Odkrijte: