strong-hair-2
Nega las | Česanje

Močni lasje – sedem nasvetov za optimalne rezultate

Vsi si želimo sijočih in zdravih las. Toda kako to doseči? V nadaljevanju vam bomo zaupali sedem nasvetov za pravilno nego las, da bodo vaši lasje zasijali v polnem sijaju.

Nasvet 1: zdrava prehrana za lepoto vaših las

Če se zdravo prehranjujete, se bo to pozitivno odražalo tudi na vaših laseh. Za zdrave lase so zelo pomembni proteini, ki jih najdemo v jajcih, oreščkih ali siru ter vitamin B5, ki ga najdemo v neoluščenem rižu, fižolu in polnozrnatih izdelkih. Vitamini in minerali krepijo lasne korenine. Nikotin in alkohol lasem škodita. Raje posezite po sadju, ribah, perutnini, zeleni listnati zelenjavi in mlečnih izdelkih, priporočamo pa tudi uživanje polnozrnatih izdelkov – ker vaši lasje potrebujejo veliko biotina, cinka, železa in folne kisline.

Nasvet 2: naj bodo vaši lasje gladki!

Balzam zgladi luskasto povrhnjico las in jih naredi voljne in mehke. Pri suhih in poškodovanih laseh vam uporabo balzama še posebno priporočamo.

Nasvet 3: zaščita pred vročino

Zato da lasje ne bodo izpostavljeni čezmerni vročini, morate sušilec med sušenjem konstantno krožno premikati. Prav tako vam svetujemo, da ne uporabljate tankih nastavkov za sušenje las. Za sušenje uporabite nižje temperature sušenja, ker bo to pomenilo bistveno manjšo obremenitev za strukturo vaših las. Sušilec za lase ali likalnik za lase pogosto doseže temperaturo do 200°C, proteini v poškodovanih laseh pa se lahko razgradijo že pri temperaturi 140°C. Zato vam priporočamo sprej za zaščito pred vročino. Na ta način se bo ponovno vzpostavila struktura proteinov v notranjosti las, lasna povrhnjica se bo obnovila in lase zaščitila pred zunanjimi vplivi.

Nasvet 4: prava pričeska naredi čudež

Pri finih tankih laseh je največkrat kriva napačna pričeska, da se lasje žalostno povesijo. Svetujemo vam obisk pri izkušenem frizerju, ki bo analiziral strukturo vaših las in vam svetoval pravilno pričesko za vaš tip las. To je investicija, ki se vam bo vsekakor izplačala. Vaša nova pričeska bo potrebovala veliko pozornosti in ustrezne nege. Vsakih šest tednov je treba pristriči lasne konice. Ne dovolite striženja lasnih konic z britvico ali s škarjami povprek in počez po laseh. S takšnimi tehnikami bodo vaši lasje izpostavljeni cepljenju konic, to pa bo poškodovalo tudi luskasto povrhnjico las. Vaši lasje posledično ne bodo imeli volumna.

Nasvet 5: prava izbira krtače je izredno pomembna

Svetujemo vam, da uporabite krtače z naravnimi ščetinami ali s kombinacijo naravnih in umetnih ščetin, ki z lahkoto drsijo čez lase. Lase je treba krtačiti, ko so suhi, saj takrat niso več tako občutljivi. Dobra krtača poskrbi tudi za to, da se iz las odstranijo umazanija in ostanki izdelkov za stilsko oblikovanje. Pri krtačenju se naravna lasna maščoba enakomerno razporedi od lasišča do lasnih konic.

Nasvet 6: roke proč od lasišča

Če so vaši lasje mastni, se z njimi ne bi smeli igrati, niti z roko posegati na lasišče. Na ta način maščobo z lasišča prenašate na lase in kČe so vaši lasje mastni, se z njimi ne onice ter jih dodatno namastite.

Nasvet 7: zanimivi triki za lepše lase

Vaši lasje bodo videti bolj polni, če jih boste pobarvali za polovico nianse temneje. Dobro se bodo obnesla tudi rahla beljenja, ki bodo lase naredila nekoliko bolj hrapave, kar je dobro predvsem za zelo tanke lase. Lasje bodo tako postali bolj strukturirani in bodo imeli več oprijema. Naš skrivni nasvet za tanke lase so šamponi za večji volumen las. Če so vaši lasje bolj mastni, uporabite nežen otroški šampon.