Najlepši izbor

Mercedes-Benz Fashion Week: Kakšni so modni tendi letošnjega leta?

 

13. januarja 2020 je mednarodni teden mode Mercedes-Benz Fashion Week ponovno odprl svoja vrata. Schwarzkopfov strokovnjak za lase Armin Morbach nam je razkril, kakšni so najnovejši trendi in katere modne pričeske so letos v središču pozornosti.

 

Talentirani modni oblikovalci predstavljajo svoje kolecije

Models at Mercedes-Benz Fashion Week
© Armin Morbach

Najnovejši modni trendi za sezono jesen/zima, predstavljena na 15 modnih revijah

 

Dvakrat na leto se na tednu mode Mercedes-Benz Fashion Week (MBFW) zberejo nemški modni oblikovalci z namenom, da predstavijo svoje nove kolekcije – in to v izjemnem vzdušju. Zadnjih nekaj dogodkov se je odvijalo v prireditvenem središču Kraftwerk v Berlinu – nekdanji elektrarni, v kateri danes potekajo različni dogodki in razstave – in prav zaradi tega zgradba v največji meri odraža šarm tega industrijskega in urbanega glavnega mesta. Več kot 30 oblikovalcev je na 15 modnih revijah prikazalo, kaj lahko v letošnji sezoni jesen/zima pričakujemo na področju mode in stilskega oblikovanja.

 

Na začetku je bila predstavljena skupna modna revija štirih mladih talentov iz Južne Afrike, ki so svoje kreacije predstavili v okviru programa ''Mercedes-Benz Fashion Talents'' za mlade modne oblikovalce. V središču dogajanja moderno oblikovanje, ki na sodoben način združuje tradicijo in kulturo Južne Afrike. Poleg novih obrazov so za otvoritev modne revije poskrbele tudi znane blagovne znamke, kot sta Lena Hoshek in Riani. Modni dogodek je postregel s širokim spektrom modnih kreacij – od umetniških del sodobnih mladih talentov do vrhunskih in ekskluzivnih blagovnih znamk.

 

Celovit pristop k modi

Armin Morbach at Mercedes-Benz Fashion Week
© Armin Morbach

Strokovnjak za lase Armin Morbach predstavlja svoje delo

 

Leto 2020 bo izraznejše kot kdajkoli prej: Svet mode ne vključuje samo oblačil, temveč tudi stilsko oblikovanje, trajnost in raznolikost. S temi temami dogodek Mercedes-Benz Fashion Week odraža duh časa. Strokovnjak za lase Armin Morbach ostaja zvest svojemu vodilu ''Lasje širom sveta'', kar je dokazal tudi s svojo kolekcijo pričesk SCHWARZKOPF LOOKS 2020, s katero je pokazal, kako pomembna je individualnost. Enako velja tudi za teden mode: ''Manekeni in manekenke so različnih polti in narodnosti. Opazimo lahko švedske, izraelske, afriške in južnoameriške manekene ter manekenke, vsak izmed njih pa je nekaj posebnega,'' je povedal Armin Morbach in dodal: ''Sprejemamo individualnost vsakega posameznika.''

 

Modni oblikovalci imajo poleg 45-metrske modne brvi na voljo tudi nov STUDIO – predstavitveno platformo, ki modnim oblikovalcem omogoča, da lahko še bolje predstavijo individualnost in edinstvenost svojih kreacij. Na tednu mode pa lahko opazimo tudi galerijo A/C POP UP GALLERY, v kateri so razstavljena različna umetniška dela, povezana z modo. Prvo razstavo v galeriji je pripravil vsestransko nadarjeni umetnik in Schwarzkopfov strokovnjak za lase Armin Morbach, ki je razstavil izbrane fotografije iz svoje kolekcije.

 

''Vznemirljivo se mi zdi, da lahko vse skupaj povežemo v celoto,'' je strokovnjak za lase povedal o združevanju mode in umetnosti. ''Začel sem tu [v Berlinu] kot frizer in zdaj sem se ponovno vrnil kot frizer, na kar sem ponosen. Naredil sem celoten krog, a tokrat imam s seboj svojo umetnost.''

 

 

 

 

 

 

Pričeske na tednu mode MBFW: Naraven videz las in poudarjena struktura

Model with naturally curly hair on the catwalk at Mercedes-Benz Fashion Week
© Armin Morbach

Moda, ki je primerna za običajen vsakdan, in pričeske, ki jih lahko oblikujete povsem enostavno.

 

Le kaj bi bila senzacionalna modna revija brez pričesk? Schwarzkopf je letošnji uradni pokrovitelj tedna mode Mercedes-Benz Fashion Week, zato se je povezal z Arminom Morbachom. Priznani modni stilist je tako ustvaril kreacije, ki se čudovito podajo k novim stvaritvam modnih oblikovalcev. Glavni adut letošnjega leta predstavlja individualni pristop: ''Kolekcije Mercedes-Benz Fashion Week so primerne za običajni vsakdan. Moda je lahkotna, zato tudi pričeske niso zapletene, temveč jih lahko povsem enostavno oblikujemo tudi sami,'' je pojasnil Armin Morbach v intervjuju za Schwarzkopf. ''Pričeske zaznamujejo rahlo valovite strukture, fige ali čopi, poigrali pa smo se tudi s strukturo.'' Med drugim vključujejo tudi sodobne kitke, ki spominjajo na afriške spletene pričeske, kot so na primer tesno spletene kitke.

 

Blagovne znamke, kot so Nobi Talai, Odeeh, Danny Reinke in Riani, so se prepustile umetniški kreativnosti Schwarzkopfovih strokovnjakov. Schwarzkopf se lahko pohvali z večletnimi bogatimi izkušnjami na področju stilskega oblikovanja pričesk na modnih revijah. ''Popoln stilski videz za modno revijo poudari kreacijo modnega oblikovalca, pri čemer pričeska ne sme biti preveč ekstravagantna. Predstavitev na modni reviji prepuščamo modnim oblikovalcem – in ravno to je pomembno, če želimo doseči čudovit stilski videz,'' doda Armin Morbach. ''Modni oblikovalci nam zaupajo in sledijo našim nasvetom.''

 

In kakšna je filozofija, ki se skriva za temi pričeskami? Armin Morbach poudarja: ''Nihče vam več ne narekuje, kako se oblačiti ali katero pričesko izbrati. Veliko ljudi je začelo sprejemati strukturo svojih las in naravni videz.'' Če imate naravne kodre, ne bi smeli uporabljati likalnika za ravnanje, da bi spremenili njihov videz. Namesto tega strokovnjak priporoča uporabo izdelkov, ki še dodatno poudarijo strukturo las.

 

Za oblikovanje kodrov – izjemno močno utrjevanje

Preproste pričeske in enostavno stilsko oblikovanje!

 

Armin Morbach nam je opisal dogajanje v zakulisju in pojasnil, da na modnih revijah konfekcijske mode ni časa za stilsko oblikovanje ekstravagantnih pričesk. Lase je treba oblikovati hitro, vendar pa je treba kljub temu ustvariti zanimiv stilski videz. ''Čudovito pri tem je, da te pričeske lahko oblikujete tudi sami,'' je še dodal modni stilist in s temi besedami opisal aktualne pričeske na modnih brveh. Naš nasvet: Sprejmite svoj videz in naravno strukturo las!

 

Pričeske Armina Morbacha na tednu mode Mercedes Benz Fashion Week

Odkrijte: