Ženska z rjavimi valovitimi lasmi pred roza ozadjem
Najlepši izbor

Schwarzkopf – vedno korak pred časom

Nedvomno lahko rečemo, da je bil ustanovitelj blagovne znamke Schwarzkopf, Hans Schwarzkopf, pionir na področju nege las. Tako je pred 120 leti v Berlinu med drugim izumil prvi šampon v obliki pudra. Leta 1927 je ustvaril še tekočo različico tega šampona – prvi izdelek v tej obliki na svetu. Šest let pozneje pa je predstavil še prvi nealkalni šampon, ki ga poznamo pod imenom Onakali. In če ne bi zasnoval izdelka Poly Color – prve barve za lase za domačo uporabo – morda nikoli ne bi izkusili čudovitega občutka svobode ob barvanju las v udobju svojega doma. Ta barva za lase je bila nagrajena celo z zlato medaljo za najboljši izum v svoji kategoriji. Zaradi laka Taft – prvega spreja za lase na svetu – se lahko veselimo brezhibno oblikovane pričeske, ki ostane čudovita ves dan. Da bi proslavili inovativen duh in strokovno znanje Hansa Schwarzkopfa, vam predstavljamo šampon v obliki pudra, ki ga je kreiral – šampon 1898.

Schwarzkopfov strokovnjak za lase Armin Morbach je o ponovni predstavitvi šampona v obliki pudra povedal naslednje:

 

»Praktičnost je bila in je še vedno osrednje vodilo pri Schwarzkopfu. Prav s tem namenom pa so izdelki tudi ustvarjeni – da jih ljudje uporabljajo! Tako profesionalni frizerji kot tudi vsi ostali, ki izdelke uporabljajo doma.«

Moški in ženska pozirata skupaj
© Schwarzkopf

Brezčasne pričeske

Berlin: Leta 1898 in danes

Če smo že pri praktičnosti in inovacijah – Hans Schwarzkopf je za svojo prvo lokacijo drogerije izbral Berlin, s čimer je sprejel zelo dobro odločitev. Prestolnica Nemčije je namreč polna kreativnih posameznikov in brezmejnih možnosti modnega oblikovanja. Prebivalci tega mesta so znani po svoji ustvarjalnosti in individualnosti – ljudje so to, kar želijo biti. Hipsterji, hipiji, rockerji, punkerji itd. – tukaj lahko najdete ljudi iz vseh mogočih subkultur. Posameznik se zlije z okolico tako, da izstopa.

 

Tako Berlin kot tudi Schwarzkopf vedno najdeta zlato sredino med inovativnostjo in praktičnostjo. Da bi prikazali kreativnost blagovne znamke, je stilist Armin Morbach uporabil svoje strokovno znanje in ustvaril nekaj trendovskih in lahkotnih stilskih videzov po navdihu mesta Berlin.

»Izbrali smo klasične oblike in spremenili samo nekaj manjših detajlov, kot je tekstura, ter dodali nekaj modernih elementov – nismo povsem spremenili stilskega videza, temveč smo ustvarili zgolj manjšo stilsko predelavo.

 

Tudi manekenke današnjega časa poudarjajo to vizijo in prikazujejo praktičnost teh stilskih videzov.

Nostalgija je nadvse priljubljen trend – ko vidimo nekaj, kar poznamo iz preteklosti, nas navda s prijetnim občutkom in spomni na naše prednike, družino in korenine. To se odraža tudi v lepotnih trendih in posledično v trendovskih pričeskah. Stilski videzi častijo preteklost, ki smo jo z našimi kreacijami ponesli v sedanjost in prihodnost – izbrali smo privlačne elemente in jih prilagodili po svojem okusu, pri tem pa nismo pozabili na njihovo zgodovino. Gre za nadvse avtentičen in iskren odsev preteklosti, ki je čudovita osnova za kreiranje lastnega individualnega stila. To je tako, kot bi od babice podedovali staro obleko in jo nato prilagodili glede na svoje telo in po lastnem okusu. Blago je še vedno babičino, a ste obleko preoblikovali v svojo – in to deluje tudi pri laseh! Schwarzkopf spoštuje preteklost, zato je ta trend vključil v svoji prvotni obliki, s svojim naborom idej in bogato zgodovino pa ljudem daje navdih za stilsko oblikovanje las.« – Armin Morbach

V nadaljevanju predstavljamo pričeske, ki jih je ustvaril Armin Morbach, da bi proslavili dolgoletno uspešno delovanje blagovne znamke Schwarzkopf.

Črno-bela podoba moškega z zalizanimi lasmi
© Schwarzkopf

Zglajena pričeska z nazaj počesanimi lasmi

Moški z geliranimi lasmi gleda naravnost v kamero
© Schwarzkopf

Retro pričeska s stransko grivo

Drzna pričeska z nazaj počesanimi lasmi spominja na številne klasične stilske videze, a ji je Armin Morbach podelil pridih sodobnega časa. Ta mokri videz bi se povsem zlil z ulicami glavnega mesta Nemčije.

Ženska z afro in določenimi obročki z rumenim ozadjem
© Schwarzkopf

Poudarite svoje kodre

Ženska z afro in roza ozadjem
© Schwarzkopf

Sprejmite svojo afropričesko

Sprejmite svoje naravne kodre! Ti stilski videzi so kot ustvarjeni za to. Razčesana afropričeska in stilski videz s poudarjenimi kodrčki se povsem skladata z estetskimi normami Berlina.

Ženska z valovitimi lasmi in roza ozadjem
© Schwarzkopf

Ustvarite valove v laseh

Ženska z valovitimi lasmi in sivo majico z roza ozadjem
© Schwarzkopf

Popestrite svoje ravne lase

Kdo bi si mislil, da so lahko valoviti lasje tudi zglajeni? Stilist Armin Morbach je to dosegel s tem razgibanim stilom, ki običajnim zravnanim lasem podeli prav poseben čar.

 

Predstavljene pričeske so drzne, brezčasne in ustvarjene s strani strokovnjaka. Drzne linije, naravni kodri in romantični valoviti lasje poudarijo pristno lepoto in so popoln poklon kreativnim prebivalcem Berlina, rojstnega kraja blagovne znamke Schwarzkopf.

Odkrijte: