Ženska z zaščitno masko in pletenicami
Najlepši izbor

Praktično in moderno: Tri pričeske z zaščitno masko

Ne glede na to, ali se peljete z avtobusom v službo ali pa se sprehajate po nakupovalnem središču – povsod lahko vidite zaščitne maske, ki so postale del našega vsakdana. Ustvariti stilski videz z masko za obraz je nov izziv, s katerim se soočamo. V nadaljevanju vam predstavljamo tri praktične pričeske, ki so videti čudovite tudi z masko.

 

Uporaba zaščitnih mask v javnosti je postala nekaj povsem običajnega. Čeprav lahko z masko ustvarimo stilski videz, ta ni modni dodatek, saj v prvi vrsti služi zaščiti in predstavlja varnostni ukrep. Vsekakor morate predhodno vedeti, kakšno masko lahko izberete, kako jo pravilno uporabiti in kako lahko maske za večkratno uporabo ustrezno očistite oziroma operete.

 

Črnolaska z zaščitno masko
© Schwarzkopf

Če vam lasje neprestano padajo na obraz, lahko to predstavlja težavo

Že v začetku leta 2020 je postalo najpomembnejše pravilo, da se čim manj dotikamo obraza – to velja tudi, ko uporabljamo zaščitno masko. Če imate daljše lase, veste, da je popravljanje las stran od oči in obraza nekaj, kar počnete povsem nehote – uporaba zaščitne maske pa lahko to navado še poslabša.

 

Naše tri trendovske, a obenem praktične pričeske zagotavljajo čudovit stilski videz tudi pri uporabi zaščitne maske. Visoko spete pričeske ponujajo veliko več kot samo čop – v nadaljevanju vam predstavljamo najlepše stilske videze in izdelke, ki jih boste potrebovali pri stilskem oblikovanju.

Brezčasna in elegantna: Dvojna figa

Črnolaska z dvojna figa
© Schwarzkopf

Dvojna figa – ko je vse na svojem mestu

Dvojna figa je popolna izbira za običajen vsakdan, ko morate nositi zaščitno masko. Zglajen videz pri tej pričeski poskrbi za to, da se tudi najmanjši laski tesno prilegajo lasišču, poleg tega pa preprečuje, da bi prameni padali na obraz. Zaščitno masko lahko povsem enostavno zataknete za ušesa ali pa jo zvežete med obema figama na zadnjem delu glave. V nadaljevanju vam bomo zaupali navodila za stilsko oblikovanje.

 Ženska z dvema žemljicama nosi zaščitno masko
© Schwarzkopf

Poslovite se od naelektrenih las

 

 1. Lase umijte in jih osušite s sušilnikom. Pred sušenjem ne pozabite na uporabo got2b spreja za zaščito pred toplotnimi učinki.
 2. Nanesite negovalno olje in lase zgladite v smeri nazaj, tako da so usmerjeni stran od obraza.
 3. Lase na zadnjem delu glave razdelite na dva segmenta v vodoravni smeri – en segment za zgornjo figo, drugi segment za spodnjo.
 4. Vzemite zgornji segment in oblikujte čop. Zasukajte ga tako, da ustvarite okroglo figo, ki jo pritrdite z gumico in sponkami. Nato postopek ponovite na spodnjem segmentu. In že ste ustvarili dvojno figo!
 5. Zgladite naelektrene lase s posebno krtačko. 
 6. Na koncu uporabite lak za utrjevanje, kot je Taft Ultimate, da bo vaša dvojna figa ostala na svojem mestu ves dan.
Ženska z dva čopa in zaščitno masko iz profila
© Schwarzkopf

Minimalističen make-up okrog oči bo čudovito dopolnil pričesko z dvojno figo

Zglajena pričeska

Želite imeti pričesko, ki bo navdušila vse okrog vas? Potem je zglajena pričeska popolna izbira za vas! Pri tem stilskem videzu lahko lase nosite tudi spuščene, saj bosta gel in lak za utrjevanje poskrbela za to, da bo vse ostalo na svojem mestu. Maske z gumicami, ki jih zataknete za ušesa, so v tem primeru popolna izbira. Ta stil je primeren tako za dolge kot tudi za kratke lase, pri čemer je slednje nekoliko težje ukrotiti.

Ženska z narezanimi dolgimi lasmi nosi zaščitno masko
© Schwarzkopf

Z gelom boste zgladili tudi najbolj nadležne lase

 1. Lase počešite v smeri nazaj, tako da vam noben pramen ne pada na obraz. Gel Taft Invisible Power  v velikosti lešnika podrgnite med dlanmi in ga enakomerno porazdelite od korenov do konic. Pri tem si pomagajte s prsti in jih zgladite v smeri nazaj.
 2. Nato lase zgladite še z glavnikom, da zagotovite optimalno strukturo. Bodite pozorni na to, da so vsi prameni počesani za ušesa.
 3. Na koncu vse skupaj utrdite z večjo količino laka Taft Casual Chic, da bo pričeska ostala na svojem mestu vse od jutranje kave do konca večerne zabave.

Žena z narezanimi lasmi gleda v kamero
© Schwarzkopf

Popolna pričeska za ves dan

Francoske kitke s čopom

S kitkami boste preprečili, da bi vam lasje padali na obraz

 

Za živahen, romantičen videz je spletena pričeska popolna izbira. Francoske kitke so odlična rešitev, če želite lase odmakniti stran od obraza, pri tem pa lahko namesto kitke na zadnjem delu glave izberete tudi čop. Na ta način boste privarčevali čas in lepo popestrili ta brezčasen stilski videz. Odločite se lahko tudi, da ne boste spletli celotnih las, temveč samo segment na zgornjem delu glave, pri tem pa lase ob straneh zgladite za ušesa.

Ženska s pletenicami nosi zaščitno masko
© Schwarzkopf

Zglajena in praktična – popolna izbira za vrnitev v običajen vsakdan, ki je poln aktivnosti

 1. Lase skrtačite, dokler ne ustvarite zglajenega videza, in uporabite vosek Taft Power za boljšo oprijemljivost. Na ta način posamezni prameni ne bodo izstopali iz kreacije.
 2. Počešite lase v smeri nazaj, ustvarite sredinsko prečo in lase razdelite na dva segmenta (levega in desnega). Odločite se lahko tudi za širšo kito, pri čemer upoštevajte samo navodila za spletanje enega segmenta (korak 3).
 3. Začnite spletati prvi segment, tako da ga razdelite na tri enake pramene, nato pa zunanja pramena enega za drugim položite čez sredinski pramen. Postopoma dodajajte več las, dokler ne dosežete zatilja. Bodite pozorni na to, da kitke oblikujete visoko na zgornjem delu glave in da nove pramene jemljete samo s tega dela, ne pa tudi od strani, saj bodo lasje na tem delu ostali nespleteni in zglajeni.
 4. Ko ustvarite prvo kitko, jo na spodnjem delu spnite z gumico.
 5. Ponovite koraka 3 in 4 še na drugi strani – dva ločena čopa združite v enega. In že ste gotovi! Ustvarili ste čudovito dvojno kitko, pri kateri vam lasje ne bodo padali na obraz.

Odkrijte: