Rjavolaska s frizuro v stilu 40-ih
Najlepši izbor

Pričeske skozi čas – štirideseta leta

Ker je Schwarzkopf strokovnjak na področju nege las že več kot 120 let, smo se odločili, da se vrnemo v preteklost in vam v naših člankih »Pričeske skozi čas« predstavimo stile, ki so bili priljubljeni v različnih obdobjih. Naša prva postaja so štirideseta leta. V nadaljevanju vam bomo razkrili, kakšne so bile tipične pričeske v tem desetletju.

 

Za razliko od prejšnjih desetletij in kasnejšega časa, so bili lasje v tem obdobju oblikovani glede na obliko obraza, priložnost ter tip las, in ne v skladu z veljavnimi trendi. Ženske, ki so bile zaposlene v vojski, in tiste, ki so upravljale večje stroje, so morale imeti kratko postrižene lase, vendar jim je uspelo, da so bile še vedno videti ženstveno in nežno, lasje pa so bili usmerjeni stran od obraza.

Rjavolaska z valovitimi lasmi
© Schwarzkopf

Pričeske so v štiridesetih letih postale razkošnejše

Filmske zvezdnice, kot so Rita Hayworth, Veronica Lake in Ava Gardner, so bile vedno videti brezhibno in, čeprav si ženske iz delavskega razreda med vojno niso mogle privoščiti frizerja, da bi dosegle tak videz, so se vselej potrudile, da so bile videti urejeno.

 

Kodri in valoviti lasje so spadali med priljubljene stile, kar pa ni veljajo za ravne lase. Ženske z ravnimi lasmi so si omislile trajno skodrano pričesko ali pa so oblikovale nežne kodre s sponkami, z likalnikom za oblikovanje ali s trakovi.

 

Druge priljubljene pričeske v tem desetletju so bile paž, zmagoslavni kodri (victory rolls) in stil pompadour. Ženske s frufrujem so vedno poskrbele za to, da so bile videti brezhibno, običajno z valovitimi lasmi v obliki črke S, počesanimi na eno stran. Sredinske preče so bile v tem obdobju nekaj nenavadnega, saj je prevladovala stranska preča.

 

Pričeske v štiridesetih zagotovo niso bile minimalistične. Od trakov in rutic do mrežic in pentlje – ženske so eksperimentirale z najrazličnejšimi modnimi dodatki.

Moderna različica klasične pričeske v stilu štiridesetih

Dandanes najbrž ne boste videli veliko žensk z razkošnimi kodri, ki so bili oblikovani z navijalkami, pa tudi ne z visoko speto pričesko s kodri, ki je oblikovana z mnogimi sponkami. A če želite preizkusiti kreacijo v stilu štiridesetih, imamo rešitev za vas. Priznani stilist Armin Morbach predstavlja edinstven način kreativnega oblikovanja klasične pričeske s pridihom štiridesetih, ki jo je prilagodil utripu sodobnega časa.

Stilsko oblikovanje pričeske iz štiridesetih

Zglajena pričeska z nazaj počesanimi lasmi je primerna za vse dolžine, obenem pa zagotavlja, da je pogled na obraz povsem odprt – čudovito in praktično. V nadaljevanju vam predstavljamo navodila za oblikovanje pričeske v stilu štiridesetih.

Črno-bela fotografija ženske z zalizanimi lasmi s kodri obrnjenimi navzven
© Schwarzkopf

Stilsko oblikovanje te pričeske v stilu štiridesetih je povsem preprosto

  • 1. korak: Na srednjo dolžino nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki, kot je got2b Guardina Angel, nato pa lase osušite s sušilnikom, pri čemer konice z okroglo krtačo zasukajte v smeri navzgor.
  • 2. korak: Manjše pramene na zgornjem delu glave počešite v smeri nazaj z glavnikom ali krtačo, nato uporabite puder za večji volumen Taft Volume Powder.
  • 3. korak: Lase počešite v smeri nazaj tako, da začnete na sprednjem delu glave, na koncu pa vse skupaj utrdite z lakom za večji lesk Taft Shine.
  • 4. korak: Na konice nanesite oljni eliksir Gliss Daily Oil Elixir, ki bo poskrbel za čudovit končni finiš.

 

In že ste gotovi – ustvarili ste zglajeno pričesko v stilu štiridesetih z nežno valovitimi lasmi na zadnjem delu glave, ki deluje nadvse zapeljivo. Poskrbite za pridih štiridesetih in eleganten videz za dan v pisarni ali večer s prijateljicami v baru – navdušeni boste nad tem, kako vsestranska je ta pričeska. Stilski videz lahko popestrite tudi s pentljo ali pa na spodnjem delu namestite mrežico, s čimer bo še bolj jasno, da pričeska svoj navdih črpa iz štiridesetih let prejšnjega stoletja.

Odkrijte: