Ženska s frizuro v 60-ih
Najlepši izbor

Pričeske skozi čas – šestdeseta leta

Schwarzkopf je že več kot sto let strokovnjak na področju nege las, zato smo se odločili, da to proslavimo tako, da se vrnemo v preteklost in si ogledamo najbolj priljubljene stilske videze preteklih desetletij, ki vam jih predstavljamo v člankih »Pričeske skozi čas«. V tem članku si bomo ogledali šestdeseta leta.

 

Pričeske z natupiranimi lasmi, stil pompadour in drobne kodre, ki so bili značilni za štirideseta in petdeseta, so sčasoma zamenjali razkošnejši, drznejši videzi. Lasje so vse bolj postajali simbol družbenih sprememb, saj so ženske vedno pogosteje izbirale krajše pričeske, moški pa so se odločali za daljše lase, kar je bilo za takratni čas nekaj povsem neobičajnega.

Podrobnejši pogled na žensko s frizuro v slogu 60-ih
© Schwarzkopf

Kombinacija frufruja s sredinsko prečo in hipijevskih las

V šestdesetih so med drugim prevladovali razkošna visoko speta pričeska, frufru s sredinsko prečo, kot smo lahko videli pri Jackie Kennedy, boemski stil in visoko spete kreacije z resasto postriženim frufrujem. V 60. letih je na priljubljenosti pridobila tudi afropričeska, pri čemer sta bila po tem drznem videzu znana predvsem Jimi Hendrix in James Brown.

 

Na stilski videz šestdesetih je vplivalo veliko filmskih zvezdnic. Brigitte Bardot je postala mednarodna zvezda s svojim značilnim frufrujem, ki je spominjal na zavesice, Jane Fonda in Raquel Welsh pa sta poskrbeli za priljubljenost razkošnih pričesk s poudarjenim volumnom.

 

Stilskemu videzu z natupiranimi lasmi so sledile drzne kratke pričeske frizerskega mojstra Vidala Sassoona, enega najslavnejših stilistov šestdesetih let. Sassoon je ustvarjal sveže, trendovske stile, poleg tega pa je poskrbel tudi za priljubljenost kratkih pričesk v geometričnih in asimetričnih oblikah, kar je predstavljalo prelomnico v oblikovanju las.

 

Če smo že pri kratkih laseh, ne smemo pozabiti na manekenko Twiggy, ki je močno pripomogla k priljubljenosti kratke dolžine. Leta 1966 se je Twiggy odločila za spremembo in izbrala kratko pričesko z daljšim frufrujem in s stransko prečo, ki so jo poimenovali kar »pričeska Twiggy«.

 

V tem desetletju so bili nadvse priljubljeni tudi modni dodatki. Številne ženske so začele same šivati pentlje, kot modni dodatek za lase pa so uporabile tudi rute, ki so jih kombinirale s stilskimi sončnimi očali.

Sodobna različica klasične pričeske iz šestdesetih let

Ali želite preizkusiti pričesko iz šestdesetih, na katero bi bila ponosna celo Brigitte Bardot? Stilist Armin Morbach je ustvaril kreacijo po navdihu šestdesetih, ki jo lahko ponosno nosite tudi v 21. stoletju. V nadaljevanju vam predstavljamo navodila za oblikovanje.

Kako ustvariti pričesko iz šestdesetih

Pričeska z dolgim frufrujem v obliki zavese in natupiranimi lasmi na zadnjem delu glave je ravno dovolj privlačna, obenem pa se čudovito ujema s stili sodobnega časa. 

Rjavolaska s frizuro v stilu 60-ih se v belo srajco ozre v kamero
© Schwarzkopf

Dolgi frufru v obliki zavese spredaj in razkošen volumen zadaj – povsem v stilu šestdesetih!

  • 1. korak: Suhi sprej za stilsko oblikovanje got2b Guardian Angel vtrite v korene, nato pa lase osušite s sušilnikom tako, da glavo nagnete navzdol.
  • 2. korak: Na lase na zgornjem delu glave nanesite puder za večji volumen Taft Volume.
  • 3. korak: Lase na temenu nežno počešite v smeri nazaj, nato pa jih prekrijte s sprednjimi lasmi.
  • 4. korak: Skodrajte nekaj pramenov z velikim nastavkom kodralnika, nato pa jih nežno razčešite.

 

In že ste gotovi – ustvarili ste skuštrano pričesko v stilu šestdesetih, ki je videti, kot da bi pravkar vstali iz postelje. Razkošni stil ikone Brigitte Bardot je bil priljubljen v 60. letih, a zakaj ga ne bi izbrali tudi v 21. stoletju in mu podelili sodoben pridih? Gre za čudovit in sproščen videz za nakupovanje, tekanje po opravkih ali kosilo s prijatelji. Najboljše pa je, da ga lahko oblikujete samo v nekaj minutah! 

Odkrijte: