Ženska s pričesko iz 80-ih
Najlepši izbor

Pričeske skozi čas – osemdeseta leta

Schwarzkopf je že od leta 1898 strokovnjak na področju nege las, zato ima bogate izkušnje v stilskem oblikovanju. Da bi vam predstavili naše strokovno znanje, smo se odločili, da se vrnemo v preteklost in si ogledamo najbolj priljubljene stilske videze različnih desetletij. Tokrat vam v članku »Pričeske skozi čas« predstavljamo zanimiva osemdeseta leta.

 

Ženske pričeske v osemdesetih letih so bile enako divje kot samo desetletje. Nova generacija mladostnikov je velik poudarek dajala individualnosti, materializmu in potrošništvu, kar se je odražalo tudi v priljubljenih modnih trendih in stilih takratnega časa. 

Podrobnejši pogled na žensko s krajšimi valovito rjavimi lasmi
© Schwarzkopf

Ta nežen, ženstven videz je bil v osemdesetih zelo priljubljen

»Čim večje, tem boljše« je bilo vodilo osemdesetih. Če so se vam zdele pričeske iz šestdesetih razkošne, so v osemdesetih dosegle povsem nove razsežnosti! Lasje so bili bujni in natupirani vse do zadnje konice – pomislite samo na Madonno. Bujni lasje so bili zravnani ali skodrani, kot smo videli denimo pri Sarah Jessica Parker z neštetimi kodrčki v filmu Footloose. Tudi Whitney Houston je bila znana po svojih kodrastih laseh, ki jih je dopolnila s skodranim frufrujem. Z gotovostjo lahko rečemo, da so v osemdesetih porabili veliko laka za lase.

 

Farrah Fawcett je v filmu Charliejevi angelčki predstavila ženstven videz s stopničasto postriženo pričesko, ki je hitro postal eden najbolj priljubljenih videzov tega desetletja. Ta priljubljena pričeska je bila še posebno primerna za srednje dolge in dolge lase. Oblikovali so jo tako, da so lase počesali v smeri nazaj, nato pa so jih ob straneh zasukali navzven, s čimer je nastal videz v obliki ptičjih peres.

 

Natupirani frufruji, trajno skodrani lasje, čopi na vrhu glave, stranske preče in seveda – nepozabna vokuhila. To pričesko, pri kateri so sprednji lasje krajši in zglajeni, na zadnjem delu glave pa so nekoliko daljši in skuštrani, so imeli vsi – rockerji, pankerji, motoristi, športniki in celo Cher!

 

Osemdeseta leta so bila nedvomno desetletje presežkov. Priljubljeni so bili podložena ramena, kovinski odtenki, bleščice in barvne pajkice, zato ni čudno, da je v osemdesetih nastalo toliko neobičajnih kreacij, ki so morale slediti tem nenavadnim modnim trendom.

Sodobna različica klasične pričeske iz osemdesetih let

Vam je žal, da so osemdeseta leta že zdavnaj mimo in niste imeli priložnosti preizkusiti katerega od teh zanimivih videzov? Na srečo nikoli ni prepozno! Stilist Armin Morbach je ustvaril sodobno različico vseh pričesk iz osemdesetih in jih združil v en stilski videz.

Kako ustvariti pričesko iz osemdesetih

Valovita pričeska ima pridih glamurja iz osemdesetih z navzven nakodranimi prameni, ki ustvarijo videz dolgega frufruja v obliki zavese, in spominja na pričesko, ki jo je imela Farrah Fawcett. 

Črno-bela fotografija ženske s kodri, navitimi navzven
© Schwarzkopf

Nežen videz valovitih las je popolna izbira, če želite, da vam lasje ne zakrivajo obraza, vaše obrazne poteze pa pridejo še lepše do izraza

  • 1. korak: Ustvarite sredinsko prečo, nato pa na lase nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki got2b Guardian Angel.
  • 2. korak: Lase razdelite na približno 4–5 cm široke pramene ter jih osušite z okroglo krtačo, nato pa pustite, da se prameni ohladijo na krtači.
  • 3. korak: Lase na sprednji strani skodrajte s kodralnikom z velikim nastavkom in jih oblikujte stran od obraza.
  • 4. korak: Pričesko utrdite z lahkotnim lakom za večjo obstojnost Taft Casual Chic.

 

Tudi če nimate stopničasto postriženih las, bo ta pričeska pričarala tak videz, ki ga je izbrala tudi Farrah Fawcett. Nežne, ženstvene valovite lase lahko oblikujete povsem enostavno in so primerni za običajen vsakdan, a tudi za večerno zabavo na plesišču. Razkošni lasje so bili priljubljeni v osemdesetih, mi pa smo jih nekoliko omilili in ustvarili to čudovito sodobno različico.

Odkrijte: