Rjavolaska z gladko, ravno pričesko, ki pokriva polovico obraza.
Najlepši izbor

Pričeske skozi čas – devetdeseta leta

Schwarzkopf je še vedno tako ponosen na dejstvo, da je strokovnjak na področju nege las, kot ob svoji ustanovitvi pred več kot sto leti. Od takrat se je v svetu stilskega oblikovanja las veliko spremenilo, zato smo se odločili, da se vrnemo v preteklost in si ogledamo najbolj priljubljene stilske videze preteklih desetletij, ki vam jih predstavljamo v člankih »Pričeske skozi čas«. V tem članku si bomo ogledali devetdeseta leta!

 

V devetdesetih zagotovo ni manjkalo presenečenj in trenutkov navdušenja. V tem desetletju bi lahko zbrali dovolj navdiha za vse življenje – od skuštranih fig in neštetih različic frufruja do izjemno bleščečih modnih dodatkov.

 

Ena najbolj priljubljenih pričesk – ne le v devetdesetih, temveč vseh časov – je bila »Rachel«, poimenovana po kvadratasti obliki, ki jo je v nadaljevanki Prijatelji nosila Jennifer Aniston. V trenutku so vsi želeli imeti tako pričesko, ki je bila primerna za vsakogar in se je podala k vsem oblikam obraza.

 

Skodrana pričeska s cikcak strukturo je bila zelo priljubljena in odličen način za popestritev videza, ne glede na dolžino las. Ta videz so oblikovali s kleščami za kodranje ali s spletanjem mokrih las v kitke, ki so jih pustili, da so se posušile čez noč. Pri tem so lahko v kitke spletli vse lase ali pa le posamezne pramene.

Rjavolaska v 90-ih z ravnimi lasmi nosi črn top
© Schwarzkopf

Likalniki za ravnanje las so bili v devetdesetih izjemno priljubljeni

Ženske, ki niso želele imeti cikcak kodrov ali valovitih las, so se lahko razveselile dejstva, da je v devetdesetih postal priljubljen tudi likalnik za ravnanje las. Za to so poskrbele zvezdnice, kot sta bili Britney Spears in Christina Aguilera, ki sta bili znani po svojih čudovitih zravnanih laseh.

 

Nakit za lase, običajno v obliki metuljev, je bilo mogoče videti povsod. Prav tako so bili priljubljeni tudi biserčki na kovinskih vzmeteh, ki so jih zavili v lase in jih na ta način pritrdili. S tem so popestrili videz pričeske in obenem popravili frufru stran od čela ter ustvarili male čopke ali napol visoko speto pričesko. Da so vsi prameni ostali na svojem mestu, so uporabili trak za lase v cikcak obliki.

 

Ti plastični raztegljivi trakovi za lase so bili kot majhni glavniki, ki so se obdržali na laseh in obenem skrbeli za to, da so lasje ostali na svojem mestu. Poleg tega pa so pristajali vsem stilom – figi, čopu, kitki ali spuščenim kodrom.

 

V devetdesetih zagotovo ni manjkalo zanimivih stilskih videzov. Od majhnih fig, ki jih je nosila Gwen Stefani, do ljubkih visokih čopkov, kot jih je imela Emma Bunton. Vsak videz je bil dobrodošel in nihče ni bil presenečen niti nad najbolj nenavadnimi kombinacijami. 

Sodobna različica klasične pričeske iz devetdesetih let

Razumemo, da morda ne želite v javnost z metuljčki v laseh. Kaj pa, če vam povemo, da lahko imate trendovski videz v znamenju devetdesetih? Ker so devetdeseta ponovno v modi, je stilist Armin Morbach sprejel izziv in ustvaril elegantno kreacijo s pridihom 90. let, ki je primerna za sprehajanje po nakupovalnem centru, delo v pisarni ali celo za elegantno večerno zabavo. Za razliko od valovitih pričesk v stilu osemdesetih je v tem primeru poudarek na ravnih in zglajenih laseh. 

Kako ustvariti pričesko v stilu devetdesetih

Stilsko oblikovanje izjemno zglajene pričeske s pridihom devetdesetih je povsem preprosto, saj potrebujete samo likalnik za ravnanje. 

Rjavolaska rjavolaska, ki pokriva desno stran obraza
© Schwarzkopf

Poudarite lesk svojih las s to izjemno zravnano pričesko v stilu devetdesetih

  • 1. korak: Oblikujte globoko stransko prečo.
  • 2. korak: Po srednji dolžini las nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki got2b Guardian Angel 220 °C, nato pa jih osušite s sušilnikom.
  • 3. korak: Z likalnikom za ravnanje zravnajte pramene, ki naj bodo široki približno 2–3 cm.
  • 4. korak: Pričesko utrdite z lakom za večji lesk Taft Shine.

 

In že ste gotovi! Ta izjemno zglajena in lesketajoča se pričeska v stilu devetdesetih bo pravi magnet za poglede – in to povsem upravičeno. Vaši lasje so naveličani kodranja, zato vzemite likalnik za ravnanje in jih malce preoblikujte. Sprejmite Britney, ki se skriva v vas, in se vrnite v živahna devetdeseta s to trendovsko pričesko, zaradi katere se ne boste želeli vrniti v sedanjost. 

Odkrijte: