Barva las | Trendovska rjava barva

Rjava barva: Vse, kar morate vedeti o tej barvi las

Rjava barva je nadvse očarljiva. Deluje nežno, privlačno in prijazno, morda nekoliko nedostopno. Takšna je pogosto tudi predstava, ki jo imamo o rjavolaskah. Toda, ali ste vedeli, da rjavo barvo med drugim povezujemo z inteligenco? Poleg tega se zdi predstavnikom nasprotnega spola nadvse privlačna, saj jo moški naravnost obožujejo. V nadaljevanju vam bomo zaupali vse, kar morate vedeti o priljubljeni barvi.

Družba znanih in slavnih rjavolask je zelo dolga: Od Audrey Hepburn, Romy Schneider, Angeline Jolie do angleške vojvodinje Kate. Prav vse so rjavolaske, vsaka izmed njih pa je svet osvojila v velikem stilu! Zakaj torej rjavo barvo tako pogosto povezujemo s podobo pridne deklice in zanjo včasih pravimo, da je dolgočasna? Seznam predstavnic ženskega spola z rjavo barvo las je namreč neskončno dolg. Čokoladni skušnjavi so podlegle tudi slavne blondinke, kot so Cameron Diaz, Katherine Heigl ali Reese Witherspoon, ki so se vsaj za nekaj časa prelevile v rjavolaske. Pred kratkim se jim je pridružila tudi zvezdnica Razočaranih gospodinj, Felicity Huffman, ki jo kot šarmantno in odločno junakinjo kultne serije poznamo predvsem kot čudovito blondinko. Toda na zabavi Emmy Eve se je filmska igralka javnosti prvič predstavila s temnejšo barvo, ki nič kaj ne spominja na razočarano gospodinjo. 

Rjava barva je zelo privlačna, v nadaljevanju pa vam bomo predstavili nekaj zanimivih dejstev, ki pričajo o tem, zakaj je tako zelo posebna.

Prvo dejstvo: Rjavolaske so inteligentne
V tem primeru ne gre zgolj za stereotip, temveč je to tudi znanstveno dokazano dejstvo. Kar 63 odstotkov visoko izobraženih žensk v Nemčiji ima namreč temnejšo barvo las. Različne študije med drugim dokazujejo, da rjavo barvo najpogosteje povezujemo z inteligenco.

Drugo dejstvo: Rjavi lasje so močni
Rjavolaske imajo praviloma močne in zdrave lase, kar za druge barve ne velja v tolikšni meri, saj so veliko bolj občutljive. Rjava barva lepo pride do izraza pri različnih pričeskah, bodisi da je to razkošna levja griva z izrazitim volumnom in bogatim razkošjem ali pa lepo oblikovana spletena pričeska, predvsem pa deluje stilsko dovršeno in prefinjeno!

Tretje dejstvo: Moški jo obožujejo
Javnomnenjska raziskava, ki jo je izvedel nemški spletni portal eDarling, namenjen spoznavanju in iskanju življenjskih partnerjev, je pokazala, da moški rjavo barvo las največkrat povezujejo z inteligenco, uspehom, zvestobo in s smislom za humor. Ta celotni paket je najbrž tudi razlog, zakaj si moški pod pojmom velike ljubezni v življenju največkrat predstavljajo prav rjavolaso lepotico.

Kaj bi si moški lahko želel še več? Pametno, lepo in močno žensko. Rjavolaskam, kot na primer tudi manekenki Emmi Miller, se moški preprosto ne morejo upreti!

Četrto dejstvo: Čudovit lesk tisočerih briljantov
Rjava barva las zelo lepo odbija svetlobo. Vendar pa nas preseneča s pestro paleto najrazličnejših odtenkov z zlatimi in s srebrnimi odsevi. Deluje zelo elegantno in prefinjeno. Visok lesk in različne nianse še toliko bolj pridejo do izraza s pravilno nego. Priporočamo vam, da uporabite olje za lase s tekočimi kristali! Tako boste zasijali v vsej svoji lepoti!

Peto dejstvo: Rjavi barvi se ne boste mogli upreti
In to v pravem pomenu besede! Bogastvo različnih odtenkov rjave pogosto poimenujemo z izrazi, ki jih povezujemo tudi z najrazličnejšimi (čokoladnimi) dobrotami, zato delujejo še posebej mamljivo in nadvse zapeljivo. V mislih imamo karamelo, nougat in grenko čokolado. Rjava barva je kot čokoladne sanje, ki se počasi topijo v ustih in v nas prebudijo najlepša občutja.

Smo vzbudili vaše zanimanje? V galeriji vam predstavljamo še več okusnih 'brownijev' in rjavolasih lepotic.

Čokoladne sanje