hairstyles-for-brown-hair
Barva las | Rjavi lasje

Najbolj atraktivne pričeske za rjavolaske

Rjava barva se pojavlja v najrazličnejših niansah in odtenkih ter obsega široko paleto, vse od mlečne rjave do temnejše espresso. Rjavi lasje imajo po naravi nekoliko močnejšo strukturo kot blond, kar morate vsekakor upoštevati pri izbiri primerne pričeske. V galeriji boste našli izbor najlepših pričesk, ki so kot nalašč za rjavolaske.

Rjavi lasje so že po naravi nekoliko bolj močni kot blond. Če želite izkoristiti dano prednost, morate to vsekakor upoštevati pri izbiri prave pričeske. Tako bo rjava barva las resnično izrazita. Čudežni recept v tem primeru se glasi: manj volumna in več strukture.

Pri izbiri najprimernejše pričeske za rjavo barvo las je najpomembnejše, da je pričeska usklajena z videzom vašega obraza. Pričeska ne sme biti preveč dominantna in ne sme preveč odvračati pozornosti z obraza. Sofisticirana in usklajena pričeska je v harmoniji z vašim videzom in dodatno poudari vaše atribute in osebnost.

V nadaljevanju vam bomo predstavili deset najpomembnejših nasvetov za stilsko oblikovanje rjavih las:

Pričeske za rjave lase: najpomembnejši stilski nasveti

1. Če imate poni, ga počešite na eno stran, da lasje ne bodo preveč prekrivali obraza. Tako bo svetla polt oblikovala čudovit kontrast, obrazne linije pa bodo lepo izražene.

2. Če imate dolge in nekoliko bolj kodraste lase, vam bo najbolje pristajala pričeska v stilu side-swept, kjer so lasje elegantno počesani na eno stran in lepo padajo preko ramena. Dolge lase preprosto položite na eno stran ramena, tako kot to vidite pri topmanekenki Mirandi Kerr.

3. Če so vaši lasje temno rjavi, vam bo zelo lepo pristajala pričeska v stilu sleek-look, ki bo poskrbel za eleganten videz in visok lesk.

4. Idealna izbira za rjavolaske je stopničasto postrižena pričeska. Takšna pričeska bo delovala stilsko dovršeno, volumen las pa bo nekoliko manj izrazit.

5. Rjavi lasje so najlepši, če so počesani nazaj, tako da ne pokrivajo obraza. Izraziti so, če so speti v čop ali oblikovani v visoko speto pričesko. Pri tem so lahko sproščeno speti (tako kot to vidimo pri Kate Beckinsale) ali pa elegantno zapeljivi in oblikovani z gelom, kot lahko vidimo pri Meghan Markle.

6. Napol spete pričeske so za rjave lase prav tako zelo primerne. S takšno pričesko boste nekoliko zmanjšali volumen ter ustvarili zanimivo in elegantno silhueto, ki se bo lepo podajala k vašemu obrazu.

7. Kodri in stopničasto postrižene pričeske bodo poskrbeli za to, da vaš videz ne bo preveč resen. Rjavo barvo las sicer zelo radi povezujemo z resnim nastopom in poslovno uglajenostjo. Prameni v nežnem odtenku rjave bodo ustvarili zanimivo popestritev in poživili strukturo.

8. Čudovita pričeska za rjavo barvo las je v stilu boba. Takšno pričesko lahko ustvarite povsem preprosto, dolžina lahko sega preko ušes, pri čemer lahko lasje v tem primeru nežno padajo na obraz, ne da bi pričeska delovala težko in preveč razkošno. Še zlasti primerna je različica boba brez ponija, kot lahko vidimo pri Emily Blunt.

9. Če želite, da bodo vaši rjavi lasje kljub temnejši barvi delovali čutno in nežno, si lahko omislite rahle kodre ali pa jih oblikujete v običajno visoko speto pričesko s posameznimi prameni, ki padajo na obraz. Prepričani smo, da boste s takšno pričesko in visokim leskom svojih prečudovitih las navdušili vse okoli sebe.

Pričeske za rjave lase: volumen

Rjavolaske si vsekakor lahko omislite tudi pričesko z velikim volumnom. Paziti morate zgolj na to, da so posamezni elementi pričeske v ravnovesju in da volumen ni prevelik. Če nosite najrajši dolge spuščene lase, bo za vas zelo primerna izbira napol spete pričeske ali pa pričeska v stilu side-swept, pri kateri so lasje elegantno počesani na eno stran. Pričeske z velikim volumnom in bogatim razkošjem las bodo preveč vpadljive. Čim bolj svetlo rjave lase imate, tem večji volumen si lahko omislite.

Pričeske za rjave lase: lesk

Če so vaši lasje temno rjavi, se umetniško oblikovane pričeske najverjetneje ne bodo prepoznale na prvi pogled ali pa tako hitro kot pri blond laseh, ki so v tem pogledu nekoliko bolj izrazni, toda naj vas ne zmede, saj je to samo ob prvem pogledu. Morda je pri rjavi barvi las potrebne nekoliko več pozornosti, da drugi opazijo lepoto umetniško spletenih kitk, zvitih pramenčkov in drugih kreacij.

Poleg tega imajo rjavi lasje še eno prednost, to je visok lesk. Rjavi lasje imajo zagotovo bistveno večji lesk kot blond, saj rjava barva bistveno bolje odbija svetlobo. Ta učinek je pri ravnih laseh še bolj izrazit kot pri kodrastih. Izkoristite to prednost in poskrbite, da bodo lasje zasijali.

V videoposnetku vam bo Armin Morbach predstavil pričesko za rjave lase v stilu rockabilly s čudovitim, ne prevelikim volumnom.

V galeriji pa vam bomo predstavili zvezdnice z rjavo barvo las in njihove osupljive pričeske, ki bodo navdušile tudi vas.

Video: Kako ustvariti pričesko v stilu rockabilly

Zvezdnice s čudovitimi stilskimi pričeskami