Barva las | Rjavi lasje

Ombré po načelu naredi sam: Kako ustvariti tak videz doma

null

Izjemno priljubljen ulični trend: Ombré je vsepovsod!

Povedali vam bomo, kaj je najbolj pomembno, če želite sami ustvariti trendovski ombré (prehod med dvema različnima barvnima odtenkoma na konicah in lasišču). Zagotavljamo vam, da je povsem preprosto!

 

 

Ombré je stil, za katerega je značilno prehajanje barv. Konice so bistveno svetlejše kot preostali lasje, kar ustvari zanimiv kontrast. Prelivanje barv ustvari visok lesk, lasje pa so videti, kot bi jih poljubilo sonce (čeprav morda sploh niste bili na morju). Bistvena prednost: Redno barvanje narastka ni potrebno.

Želite ustvariti priljubljeni trendovski stil v lastni režiji? To je vsekakor zelo enostavno. S pravimi nasveti vam bo zlahka uspelo. V nadaljevanju vam bomo predstavili postopek. Prepričani smo, da boste z našimi nasveti preprosto usvojili trendovsko tehniko barvanja. 

Pričeska v stilu ombré po načelu naredi sam: Priprave

null

Stil ombré pride lepo do izraza tudi pri temnejši osnovni barvi

Če želite posvetliti konice, izberite barvo ali izdelek za posvetljevanje v odtenku, ki je usklajen z vašo naravno barvo las. Če imate temno blond barvo, izberite svetlejši odtenek blond, če so vaši lasje rjavi, pa vam bo lepo pristajala karamelna. Ali se izbrani odtenek dejansko ujema z vašo osnovno barvo, lahko preverite na hrbtni strani embalaže izdelka za barvanje ali posvetljevanje, kjer lahko najdete tudi lestvico osnovnih barv, ki so primerne za izbrani odtenek. Poleg barve potrebujete še staro široko krtačo, z njo boste namreč barvo nanesli na konice. Zdaj ste pripravljeni in lahko začnete.

Kako sami posvetlite konice doma

null

Redno barvanje narastka? Pri stilu ombré to ni potrebno!

Barvo za lase najprej nanesite na široko krtačo. Nato z njo podrsite po konicah. Nasvet: Če imate lase z dolžino do ramen, barvo nanesite v višini ušes, pri daljših laseh pa začnite nanašati v višini brade. Zato da boste ustvarili čudovit, naraven in prelivajoč se prehod med svojo osnovno barvo in posvetljenimi konicami, morate s krtačo nežno drseti po konicah. Tako ne boste nanesli preveč barve, prehodi pa bodo še posebno lepi in harmonični. Čas delovanja naj bo povsem v skladu z navodili (čas delovanja nikakor ne sme biti prekratek, saj bi lasje lahko imeli oranžen odtenek!), nato pa lase temeljito izperite.

Da bo pričeska lepa in negovana in da bodo lasje imeli visok lesk, je zelo pomembno, da uporabite negovalni balzam, ki je priložen k embalaži. Da konice ne bodo preveč suhe ali krhke, enkrat do dvakrat tedensko uporabite negovalno masko. Za dodatno nego kanite nekaj kapljic dragocenega olja na konice (nanesite na mokre ali suhe lase). Lasišče pri tem izpustite, saj bi lahko ustvarili slamnat videz.

Se sprašujete, ali ombré pristaja vaši osebnosti in vam bo ugajal? Poiščite pomoč strokovnjaka. Z našim iskalnikom salonov boste zlahka našli frizerski salon Schwarzkopf Professional, kjer vam bodo z veseljem svetovali.