Barva las | Osiveli lasje

Mlade zvezdnice so nad sivimi lasmi navdušene

Kakor hitro se pojavijo prvi sivi lasje, se večina žensk odloči za barvanje las. Toda zvezdnice, kot sta na primer Kelly Osbourne in Lady Gaga, dokazujejo, da je lahko tudi siva barva las zelo posebna in trendovska. V nadaljevanju vam bomo predstavili povsem novo srebrno barvo las in zanimive barvne nianse, ki vas bodo navdušile.

Kelly Osbourne je poskrbela za veliko presenečenje, ko se je v javnosti prvič pojavila s sivimi lasmi. Tudi druge zvezdnice, kot so Lady Gaga, Marina Diamandis, Taylor Momsen, Kate Moss in Pixie Geldof, so si zaželele spremeniti barvo las z blond ali rjave in se odločile za srebrno sivo. Seveda se ob tem poraja vprašanje, zakaj se mlade zvezdnice odločajo za takšno barvo las.

Sivi lasje in klišeji sodobnega časa

Mlade zvezdnice, ki so navdušene nad srebrno sivo barvo las, imajo zagotovo nekaj skupnega. Zelo rade so v središču pozornosti, po drugi strani pa so tudi modne navdušenke, ki sledijo novostim, in istočasno postavljajo modne trende, ki jim sledijo mnoge ženske. Sprememba barve las vedno poraja veliko vprašanj in namigovanj. Tako je vedno zanimivo, če se katera znana manekenka ali zvezdnica odloči za prehod z blond na rjavo barvo (na primer Jessica Stam) ali pa s temno rjave na bakreno rdečo (na primer Bérénice Bejo). Če se zvezdnice odločijo za kakšno bolj ekstravagantno barvo las kot na primer Katy Perry, ki nas je presenetila tudi z modro barvo Smrkcev, je odziv toliko večji. Esenca sive barve je, da gre sicer za naravno barvo, ki pa pri mladih zvezdnicah deluje precej nenavadno. Sivi lasje so namreč značilni za starejše ljudi. Pogosto jih povezujemo z izgubo mladosti, zato jih mnoge ženske poskušajo prekriti z drugo barvo las. Kelly Osbourne in druge zvezdnice so se s kontrastom zanimivo poigrale in vsekakor dosegle svoj namen. Taylor Momsen in Lady Gaga sta se odločili za nekoliko bolj ''naravno'' barvo sivih las z rahlim odsevom blond, medtem ko so se Kelly Osbourne, Pink in Marina Diamandis odločile za nekoliko drznejšo nianso srebrno sive. Pri svojem eksperimentiranju so posegle po neobičajnih metodah kombiniranja, pri čemer se srebrno siva prepleta z nianso roza ali lila. Pred kamerami so bile zelo samozavestne, pri čemer je bilo sporočilo svetovni javnosti več kot jasno: smo pogumne in si tudi upamo. Poigravanje in eksperimentiranje sta značilna predvsem za mlade ženske, je v nekem intervjuju povedala 27-letna Kelly Osbourne in tako utemeljila svojo drzno odločitev za srebrno sivo barvo. Kelly Osbourne je zvezdnica, ki s svojo ekstravagantno sivo barvo las eksperimentira najbolj izrazito. Hčerka rokovske zvezde Ozzyja Osbourna je presenetila z različnimi barvnimi niansami, od temno sive do lila sive, v kombinaciji z barvo karamele na konicah las, pa vse do svetlo sive z odtenkom roza.

Sivi lasje in make-up

Siva barva las najbolje pristaja kratkim pričeskam, primerna pa je tudi za valovite in moderne pričeske, kot je na primer geo-cut. Preprosta pričeska v kombinaciji z ravnim ponijem ali pričeska v stilu boba je prav tako odlična izbira za sive lase. Nekoliko bolj sveže delujejo sivi lasje, če pričesko kombinirate z izraznimi barvami, na primer z rdečilom za ustnice v roza barvi ali v barvi korale, ali pa uporabite senčilo v odtenku lila ali zelene.

V naši galeriji vam bomo prikazali mlade zvezdnice in manekenke, ki so se odločile za sivo barvo las.

Zvezdnice in manekenke, ki so se odločile za srebrno barvo las