Barva las | Osiveli lasje

Sivi lasje – srebro, ki ima vrednost zlata

Če lasje sčasoma izgubijo svojo mladostno barvo, to več ni katastrofa, še zlasti ne za moške, saj je siva barva las pri moških zelo atraktivna. V sodobnem času se za sivo barvo las odloča tudi vedno več samozavestnih žensk. V galeriji smo izbrali nekaj vrhunskih zvezdnic, ki dokazujejo, da je siva barva las z ustrezno pričesko in primerno nego videti več kot čudovito.

Sivi lasje so dolgo veljali kot ne preveč razveseljiv pojav staranja. Temu je zdaj konec! Ženske po vsem svetu so sivo barvo las vzljubile. Si lahko predstavljate Judy Dench, ki je zagotovo najbolj znana po svoji vlogi poslovne tajnice ''M'' v številnih filmih o Jamesu Bondu, brez njene markantne sive barve las? Zagotovo ne! Prav tako tudi Eveline Hall, ki je bila rojena 1945 in je danes ena najuspešnejših nemških manekenk v svoji starostni skupini, brez markantne sive barve las ne bi uspela kot manekenka za Michaela Michalskyja. Dvomimo, da bi jo v tem primeru videvali tako pogosto na znanih modnih revijah. Vrsta igralcev, ki imajo sive lase, je neskončno dolga. Naj omenimo samo enega izmed njih, očarljivega ameriškega igralca Georga Clooneya, ki si ga prav tako ne moremo predstavljati brez rahlo osivelih las.

Sivi lasje za samozavestne ženske

Seveda pa se za sivo barvo las ne odločajo samo znane osebnosti iz sveta filma in glasbe, ki se nam s takšno podobo pogosto predstavljajo na rdeči preprogi. Za sivo barvo las se odloča vedno več moških in žensk, ki tako izžarevajo svojo samozavest.

Zato da ne boste s sivo barvo las videti starejši, kot ste, vas želimo opozoriti na nekaj podrobnosti: pričeska mora biti eksaktno ostrižena, ker sivi lasje hitro delujejo nenegovano.

Tako je redno striženje las, na štiri do šest tednov, obvezno. Lahko se odločite za predrzno pričesko z ekstravagantno noto ali brezčasno klasično pričesko. Načeloma velja: stopničaste pričeske delujejo dinamično in razposajeno, klasične umirjene pričeske bolj elegantno. Ker se volumen las s starostjo zmanjša, se večina sivolask odloča za moderno kratko pričesko, ki ustvari večji volumen las.

V galeriji vam bomo predstavili najlepše sivolase zvezdnice in vam zaupali, katere pričeske so za takšno barvo las najprimernejše.

Galerija: Sivi lasje – zvezdnice, ki obožujejo srebrno barvo las

Nasveti za sive lase

  • Sivi lasje zahtevajo dodatno nego, ker hitro postanejo krhki in izsušeni. Posledica so poškodovani lasje brez leska. Zato priporočamo, da po 40. letu začnete uporabljati posebne šampone in balzame z anti-aging učinkom. Takšni šamponi vsebujejo formulo, ki sive lase obda s tankim zaščitnim filmom iz polimerov, ceramidov in proteinov in jih tako zaščiti. Lasje ponovno dobijo lesk. Preparati brez izpiranja dodatno okrepijo negovalni učinek. Nanesite jih po umivanju las, lase previdno počešite in oblikujte vašo običajno pričesko. Lasje bodo videti bolj zdravi, vi pa se boste počutili čudovito.
  • Pri izpadanju las, ki je v starosti precej pogost pojav, vam priporočamo uporabo posebnih losjonov za lasišče, ki vsebujejo stimulirajoče učinkovine, kot npr. kofein. Takšni preparati stimulirajo sive lase pri lasni korenini in preprečujejo izpadanje las.
  • Prav tako je za lase in za njihovo rast zelo pomembna uravnotežena prehrana. Zelo pomembno funkcijo ima biotin, ki je znan tudi kot vitamin H. Pomembni pa so tudi cink, železo ter vitamini A, B2, B6 in folna kislina.

Spletne povezave

15 let s sivimi lasmi: Tavi Gevinson >> thestylerookie.com

Prava izbira nakita za sive lase >> nicola-hinrichsen.com

Odkrijte: Osiveli lasje