maintain-natural-hair-color-correctly
Barva las | Naravna barva las

Pravilna nega za naravno barvo las

Nič ni boljše kot original. Čudovito! Naravna barva las je trenutno povsem v ospredju. V nadaljevanju vam bomo zaupali koristne nasvete in trike, s katerimi bo prehod na naravno barvo las povsem enostaven. Poleg tega vam bomo povedali, kako lahko s pravilno nego dosežete najboljše rezultate. 

Na vprašanje, kakšen barvni odtenek vam najbolje pristaja, lahko podamo povsem enostaven odgovor, saj je to vaša naravna barva las. Ta se namreč najlepše sklada z barvo polti in oči, kar nam je mati narava položila tako rekoč v zibelko. Da bi ta učinek poudarili v največji možni meri, si lahko pomagate z različnimi načini, saj se lahko barve predstavijo v svoji najboljši luči samo pri zdravih in negovanih laseh. Zaupali vam bomo postopek in kako lahko povsem enostavno poskrbite za prehod od barvanih do naravnih las.

Naravna barva las na lasišču

Začnimo z najboljšo novico: Še nikoli ni bilo tako enostavno pustiti, da pobarvani lasje zrastejo, kot sedaj. Toda, zakaj? Vidni narastek v drugačnem barvnem odtenku namreč ni več znamenje zanemarjenosti in zato ne velja za modno prepoved. Prav nasprotno: Temnejši lasje na lasišču v kombinaciji s svetlejšimi lasmi na preostali dolžini so pri modnih navdušenkah trenutno poponoma v ospredju. To vam omogoča, da ste povsem umirjeni in da pustite, da narava opravi svoje. Prvih nekaj centimetrov na poti nazaj do naravne barve las je tako enostavnih, kot bi trenil z očesom. 

Preskočite učinek stopničk

Vendar pa je sčasoma ta manevrski prostor izkoriščen in iz trendovskega temnejšega narastka nastane tako imenovani učinek stopnic. S tem mislimo na trdi prehod med barvnimi odtenki, ki se odraža pri narastku na barvanih laseh v srednji tretjini. Najbolj eleganten in enostaven način za prekrivanje tega neželenega učinka vodi preko tehnike ustvarjanja barvnih pramenov. Vaš frizer bo poskrbel za temnejše in svetlejše pramene v barvnem spektru vaše naravne barve las. Tako bo prehod deloval nekoliko mehkejše, barvni preplet pa bo povsem nežen in naraven. Po določenem času boste na ta način dosegli trendovski videz v stilu ombré ali dip&dye. Pri tem barvnem trendu so konice običajno nekoliko svetlejše kot lasje na zgornjem delu lasišča.  

Preprečite razcepljene konice z rednim striženjem

Preidite k dejanjem: Zadnje ostanke barve v laseh bo najbolje odstraniti s škarjami. S tem bo prehod nazaj na vašo naravno barvo zaključen. Pozitivni stranski učinek striženja razcepljenih konic je, da bodo vaši lasje delovali sveže in negovano. 

Redno striženje je koristno tudi za naravno barvo las. Kljub skrbni negi lahko konice, na primer zaradi vpliva sončnih žarkov, rahlo zbledijo ali pa lasje postanejo lomljivi zaradi drgnjenja ob ramena. Škodijo jim tudi sušenje s sušilnikom in obremenitve zaradi stilskega oblikovanja. To se še posebno odraža pri temnejših laseh. Rjavi lasje postanejo slamnati, črni pa izgubijo lesk in so videti, kot bi bili prekriti s sivim pajčolanom. 

Najbolj pomembno: Zdrav videz

Visok lesk z občutkom mehkih, voljnih las navsezadnje ni odvisen od barvnih pigmentov v laseh, temveč od površinske strukture. Če je zunanja luskasta povrhnjica zaprta in zglajena, se svetloba lepše odbija. Naravni odtenek dobi bolj intenziven lesk in pride še posebno lepo do izraza. Kako to doseči? Z zdravimi in negovanimi lasmi. Izberite šampon v skladu s potrebami vašega lasišča, ki ima pri umivanju las glavno vlogo. Če je lasišče zdravo in negovano in s tem tudi koreni, lahko lasje nemoteno rastejo naprej. Poleg tega nekoliko bolj izsušenim konicam in preostali dolžini las privoščite po meri ukrojene regeneratorje s hranilnimi učinkovinami ter maske za obnavljanje poškodovanih las. Vaši lasje bodo tako svilnato mehki in voljni, barva pa bo delovala popolnoma naravno in dolgotrajno. 

Odkrijte: Naravna barva las