Barva las | Naravna barva las

Beljenje naravnih sivih las

Sivi lasje dovoljujejo barvanje v mnogih različnih barvnih odtenkih: v platinasti blond ali srednje blond barvi ali v odtenkih jesenskih barv – vse to je mogoče. Toda, kaj storiti, če želimo prehod nazaj na naravne sive ali bele lase? Čim bolje je sprememba načrtovana, tem lažje se bo izvedla.

Sivi lasje

Sivi lasje prav tako potrebujejo ustrezno pričesko

Ko se pojavijo prvi sivi lasje, se veliko žensk odzove popolnoma mirno. Lase preprosto pobarvajo na želeno barvo. Ko se pojavijo sivi lasje pri srednje rjavih laseh, jih preprosto pobarvajo na lešnikovo rjavo. Toda prej ko slej pride trenutek, ko opazite, da je sivih las čedalje več. Tako ugotovite, da so bili lasje nekoč srednje rjavi, zdaj pa so pretežno sivi ali beli.

Bele korenine pod lešnikovo rjavo barvo so zelo opazne in niso videti preveč atraktivno. Pogosto se morate barvati. Poleg tega se v starosti spremenijo tudi polt, zobje in koža, zato vam morda rjava barva ne pristaja več tako dobro kot nekoč. Sijoči sivi lasje z ustrezno pričesko včasih delujejo lepše in skladnejše ter ustvarijo bolj mladosten videz kot pobarvani lasje. To je lahko razlog, da ostanete pri sivi ali beli barvi las. Čas prehoda nazaj na prvotno barvo las je odvisen od tehnike barvanja in pričeske.

Beljenje sivih las v šestih korakih – kaj morate upoštevati

  1. Čim bolj drastično ste spremenili barvo, tem temeljiteje morate premisliti, kako boste ravnali. Svetli blond prameni so dovoljeni, toda pri celostnem barvanju na temnejšo barvno nianso morate (vi ali vaš frizer) najti ustrezno vmesno rešitev. To so lahko prehodna barva, prameni ali nova kratka pričeska.
  2. Čim daljši so lasje, tem skrbneje je treba načrtovati prehod na sive ali bele lase. To lahko pri dolgih laseh traja tudi več let, mogoč je tudi postopen prehod na svetlejšo pepelnato blond barvo.
  3. Čim manj umetnih rdečih pigmentov ima doslej uporabljena barva, tem lažje boste pobelili svoje lase. Prehod s svetle blond barve na sivo je najbolj neopazen, če si v času prehoda omislite nekaj svetlih pramenov.
  4. Intenzivna toniranja so pri trenutnih rešitvah v veliko pomoč. Sive lase narahlo prekrijejo in omilijo kontrast na lasišču. Toniranja se sčasoma izperejo.
  5. Če vas ni strah radikalnih sprememb, vam priporočamo sivo pričesko v stilu pixie. Barvanju se izogibajte čim dlje, vmesni čas pa lahko premostite z intenzivnim toniranjem. Pri rasti las od 1 do 1,5 cm mesečno boste imeli po treh mesecih osnovo (nepobarvani lasje) za nov videz.
  6. Za bele lase priporočamo moderno pričesko in pogum pri izbiri ličil. Ličila za ustnice v rdeči barvi, izrazito poudarjene obrvi in pričeska z naravnim svežim volumnom delujejo zapeljivo in živahno.