Barva las | Modni trend – pastelne barve

Trendovska barva las: Pastelne barve

Barva za lase mora biti izjemna in zelo posebna, obenem pa sofisticirana. Romantična in zapeljiva. Predstavljamo vam barvo za lase, ki je vse to in še več. Nove pastelne barve so zelo atraktivne, zato jih boste morda želeli preizkusiti. V nadaljevanju vam bomo predstavili trendovsko barvo las v pastelnih odtenkih in vas morda navdušili za nov izziv. V galeriji vam predstavljamo številne zvezdnice, ki so se odločile za zanimivo barvno doživetje.

Ali imate tudi vi radi okus sladkih bonbonov v zanimivih barvah, prefinjen vonj čudovitih cvetlic v nežnih barvnih odtenkih in zapeljiv odtenek osvežujočega sorbeta? Pastelnih barv letos ne boste našli samo pri bonbonih, cvetlicah in oblačilih, temveč tudi pri barvah za lase. Predlagamo vam, da si omislite nekaj posameznih pramenov ali pa lase v celoti prebarvate. Pastelne barve predstavljajo nov trend, ki poskrbi za zanimiv občutek nežne drugačnosti in prefinjenosti.

Nežni barvni toni: Značilno za pastelne barve je, da delujejo kot skorajda (ne)viden pajčolan, ki pa vendarle zelo učinkovito ustvari drugačno in nekoliko nenavadno barvno doživetje. Za nov trend je zelo značilna subtilna ekstravaganca. Pastelna barva je nekaj posebnega, nevsiljivega, obenem pa tudi primerna za običajen dan in službo.

Blagovna znamka Proenza Schouler je bila ena prvih, ki se je odločila za scensko umestitev novega barvnega trenda. Tako smo lahko pri njihovih manekenkah opazili barvo las v stilu zelene mete in španskega bezga. Tudi Karl Lagerfeld je pred kratkim za Chanel ustvaril zanimivo kolekcijo pastelnih nians (glej galerijo), ki spominja na vrtiljak nežnih barvnih doživetij.

Pastelni odtenki: Komu pristaja takšna barva las?

Pastelne nianse boste zlahka ustvarili, če so vaši lasje po naravi svetlo blond ali pa so pobarvani na blond. Novi trend lahko preizkusite z barvnim toniranjem, kar lahko brez težav naredite doma. Idealna osnova so svetlo blond lasje, ki dobro absorbirajo barvo. Poleg tega pastelni toni v tem primeru lepo pridejo do izraza.

Nasveti in triki za barvanje las

Pastelne nianse si lahko pričarate zgolj z barvnim toniranjem in jih ne morete ustvariti s trajno koloracijo. Pozitivna stran tega je, da lahko poljubno eksperimentirate, saj se trendovska barva ohrani samo nekaj časa, dokler se povsem ne izpere. Če so lasje poškodovani, se bodo pastelne barve izprale še hitreje. V tem primeru vam svetujemo, da lasem pred barvanjem privoščite regeneracijo in intenzivno nego, da bodo ponovno zasijali.

Pri barvanju strogo upoštevajte navodila za uporabo. Bistvenega pomena za odličen rezultat sta pravo razmerje in ustrezen čas delovanja.

V nasprotju z običajnimi toniranji in koloracijami se pastelna barva vselej nanese na suho lasišče, saj se na ta način doseže večji barvni učinek.

Četudi barva ni tako zelo intenzivna, lasje potrebujejo posebno nego za pobarvane lase. Samo tako bodo delovali negovano, vi pa boste zadovoljni z dolgotrajnim učinkom. Po izpiranju morate lasem privoščiti posebno nego z regeneratorjem, ki se ne izpira. Priporočamo vam, da v nadaljevanju uporabite poseben šampon za pobarvane lase.

Kako najti pravo barvo las? Pastelne nianse v odtenku breskve lepo pristajajo tistim s temnejšo poltjo. Blondinkam odlično pristaja rožnat odtenek, ki pričara zelo ženstven in romantičen videz. Zelo primerni so tudi bledovijoličasti odtenki, ki poudarijo samozavestno podobo in trendovski videz.

Barva za lase, ki traja le en dan: Če želite pred barvanjem preveriti, kakšna niansa vam najbolj pristaja, lahko to storite s pastelno kredo. V ta namen je treba kredo nekoliko navlažiti, nato pa lahko posamezne pramene preprosto ''prebarvate''. Pastelno barvo lahko brez težav izperete že pri prvem umivanju las.

Pastelne barve za lase