Ženska s kratkimi blond lasmi
Barva las | Modni trendi za pričeske in barve

Barvni trendi 2019: Kostanjevo rjava, žametno rdeča, temno vijolična


Letošnjo zimo ne bomo samo popili kozarca vina žametovke in jedli vročega kostanja, temveč bomo ob tem lase popestrili z intenzivnimi barvami, kot so žametno rdeča, kostanjevo rjava in temno vijolična. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako lahko te sanjske barvne odtenke pričarate na svojih laseh.

 

Barvni trend 2019: Temno vijolična!

 

Vav! Zelo intenzivna in nadvse vznemirljiva. Kdor je v trgovini že kdaj občudoval jajčevce, ve, kako sijoča in privlačna je njihova temno vijolična barva, ki spada med najbolj priljubljene trende v letu 2019 in – brez skrbi, ni primerna samo za drzne ženske. Barva lahko variira od sijoče vijolične do mistične temno črne z vijoličnimi odtenki. Odvisno od padca svetlobe barva zasije v najlepših možnih niansah. Če imate rjave lase in želite doseči intenzivno barvo jajčevca, nekoliko svetlejšo različico temno vijolične, boste po vsej verjetnosti morali svoje lase predhodno posvetliti. Če so vaši lasje blond, lahko ta odtenek nanesete neposredno na lase. Še posebno lepo pride do izraza z bisernimi odsevi. Sijoč lesk in glamur sta zagotovljena!

 
Če niste tako zelo drzni in se želite počasneje vpeljati v svet intenzivnih odtenkov, si lase najprej pobarvajte na nekoliko temnejšo barvo. Preizkusite na primer temno vijolično, ki jo nanesete na lasne konice s tehniko balayage. Stilski videz lahko popestrite z rdečilom za ustnice, ki bo pristajalo vaši novi barvi las.  

Barvni trend 2019: Kostanjevo rjava

Rjavi lasje bodo vedno moderni, to je dejstvo. V letu 2019 so vsi frizerski mojstri navdušeni nad odtenkom kostanjevo rjave. Kot pove že samo ime, spominja na kostanje in je znana po svoji intenzivni, žametno rjavi barvi z nežnimi rdečimi odsevi. Stilski videz pristaja ženskam s svetlejšim tenom kože in sončnimi pegami in tistim z nekoliko temnejšo poltjo. Če želite doseči nekoliko intenzivnejši videz, lahko enostavno vključite več rdečih pigmentov in tako poskrbite za sijoč barvni rezultat, ki bo zagotovo privabil številne poglede. Kostanjevo rjava najlepše pristaja daljšim, gostim lasem, saj pride na ta način najlepše do izraza.

Barvni trend 2019: Žametno rdeča

Vsi obožujemo klasično ameriško sladico "Red Velvet Cake" (rdeča žametna torta). Kaj je zanjo značilno? Intenzivna, sijoča barva, ki spominja na rdeče vino. V letu 2019 si lahko to popoln odtenek rdeče omislimo tudi na naših glavah, saj so žametno rdeči lasje eden najbolj modernih trendov v tem letu. Žametno rdeča nikakor ni presvetla, kričeča rdeča. Kot pove že samo ime, je to temnejši, žametni in zelo topel odtenek. Izkušeni frizerski mojster vam bo pomagal pri pravilni izbiri, da bodo vaši lasje zažareli v sanjski žametno rdeči barvi.

Nega las po barvanju

Tudi če je vaše lase pobarval profesionalni frizer in so ti že v salonu prejeli nekaj obnovitvenih in hranilnih snovi, jim morate kljub temu ustrezno nego nameniti tudi doma. Če ste posvetlili lase, ste jim pri tem odvzeli hranilne snovi. Da ne bodo videti izsušeni in brez leska, jim morate hranilne snovi povrniti. Nasvet: Preizkusite intenzivno masko, ki jo pustite delovati nekaj ur ali celo čez noč. Naslednji dan jih temeljito izperite in vaši lasje bodo ponovno imeli sijoč, naraven lesk. Priporočamo, da pred uporabo sušilnika ali kakršnimkoli izpostavljanjem vročini nanje nanesete sprej za zaščito pred toplotnimi učinki.

Odkrijte: