color-type
Barva las | Katera barva las

Kako najti pravo barvo las?


Ali si želite blond barvo las ali bi imeli raje naravno rjavo? Vam je morda bolj všeč rdeča, aristokratsko črna ali pa si želite preizkusiti kombinacijo različnih barvnih nians? Preden se boste odločili za tako pomemben korak, boste morda hoteli pretehtati različne možnosti. Z našo pomočjo boste izvedeli vse, kar je potrebno za tako pomembno odločitev.

 

Če ste s svojo pričesko sicer zadovoljni, vendar si želite določene spremembe, se čarobna beseda glasi: sprememba barve las. Pri iskanju prave barvne nianse morate upoštevati naravno barvo las in barvo polti. Če ne želite ničesar prepustiti naključju, vam priporočamo postopno barvanje oziroma postopno približevanje želeni niansi. Tako lahko pričnete z barvnimi prameni in sčasoma pobarvate vedno več pramenov. Na ta način boste ugotovili, katera niansa najbolje pristaja vaši polti kože. Če vam prameni ne bodo preveč všeč in če so vaši lasje bolj svetli, lahko preizkusite kremo za barvno toniranje. Tako boste najlažje ugotovili, ali vam nova barva las pristaja in katera barvna niansa las je za vas najprimernejša. Prednost te metode je, da se barva po določenem času izpere. To vam omogoča veliko svobode in možnosti za eksperimentiranje. Čudovita možnost za eksperimentiranje z novimi in različnimi barvnimi niansami brez trajnega barvanja je tudi trendovski dip&dye look, pri katerem se pobarvajo samo lasne konice. Če ste prepričani, da ste našli pravo barvo, in če si takšne barve želite za dalj časa, se lahko po testni fazi odločite tudi za trajno barvanje.

Zaupali vam bomo, kakšna barva las je najprimernejša za vas.

 

 

Katera barva las: blond?

Paleta barvnih nians pri blond barvi las je zelo obsežna in vključuje vse od platinasto blond do temno blond. Čim bolj bleda je vaša polt, tem bolj svetla naj bo niansa blond barve las. V letošnjem letu je zelo moderna bež blond, ki odlično pristaja k rahlo porjaveli polti in zeleni barvi oči. Moderna je tudi blond v barvi šampanjca, ki lepo pristaja k modrim očem in svetli polti. Če je vaša polt nekoliko bolj svetla z nianso rožnate ali pa bleda z nianso modrikaste, vam bosta pristajali platinasto ali pepelnato blond.

Katera barva las: rjava?

© Getty Images

Sandra Bullock ostaja zvesta rjavi barvi las, vendar zanimivo kombinira dve niansi rjave (na lasišču temno rjava, na konicah svetlo rjava)

Čokoladno rjava je zagotovo barva, ki pristaja skorajda vsakomur. Deluje zelo samozavestno in zapeljivo. Imate dolge lase in ne želite, da bi pričeska delovala preveč temno? Potem lahko posežete po metodi barvanja konic (dip&dye), ki bo ustvarila zanimivo barvno prepletanje. Pri tem za lasne konice preprosto uporabite svetlejšo nianso rjave, kot to vidimo pri Sandri Bullock. Lahko pa je tudi obratno: svetlejše lasišče, temnejše konice. Če so vaši lasje daljši, vam priporočamo prehod barvnih odtenkov v višini brade, če so vaši lasje srednje dolgi, pa v predelu ušes.

Če je vaša polt svetla z rumenkastim podtonom ali nianso marelične, vam bodo odlično pristajale tople rjave nianse, na primer zlato rjava, kostanjeva ali svetlo do srednje rjava. Če imate svetlo kožo z modrikastim podtonom, vam bodo lepo pristajali pepelnati toni rjave barve las.

Katera barva las: rdeča?

Čim bolj svetla je koža, tem bolj živahna je lahko niansa rdeče. K svetlejši barvi kože z odtenkom rumenkastega ali mareličnega podtona odlično pristajajo tople,svetle nianse rdeče (na primer bakrena, zlato rdeča in jagodno blond). Če je barva polti nežna z odtenkom rožnate, vam bodo odlično pristajale barve z modrikasto nianso, na primer bordo ali vijolična. Vedeti morate, da se rdeča barva dobro absorbira, vendar hitro zbledi, zato zahteva več nege kot denimo rjava ali blond barva las.

Se odločate med rdečo in rjavo? Potem preizkusite nianso rjave z odtenkom rdeče! Priporočamo vam kostanjevo rjavo, zlato rjavo ali mahagonijevo.

Katera barva las: črna?

Črna barva las zagotovo ne pristaja vsem tipom kože, saj lahko deluje zelo ostro in nenaravno. Najbolje pristaja k bledemu tenu kože, ki nekoliko spominja na Sneguljčico. Če se odločate za črno barvo las, vam priporočamo kombinacijo s temno rjavimi prameni, ki bodo poskrbeli za zanimivo razgibanost, saj bo barva v nasprotnem primeru delovala kot čelada.

Kakšne barve so še na voljo? Roza, modra in druge…

Če si želite nekoliko bolj ekstravagantno barvo las, imate na izbiro široko paleto najrazličnejših barvnih nians. Zelo trendovske so v tem trenutku roza, lila in modra. Katy Perry je preizkusila čisto vse. Moderna pa je tudi siva barva las v najrazličnejših odtenkih, kar smo lahko opazili predvsem pri Kelly Osbourne.

Odkrijte: Katera barva las