EyeEm_all about hair serum_3
Barva las | Izbira barve za lase

Barvanje las doma je nadvse preprosto


Pobarvajte svoje lase doma

Srednja blond z nianso nežne pepelnato blond barve? Noben problem! Barvanje doma še nikoli ni bilo tako enostavno!

Ali ste pripravljeni na bakreno rdečo? Bi želeli preizkusiti, kako vam pristaja lešnikova rjava? Z barvanjem doma je mogoče pravzaprav vse, od platinaste blond do vranje črne, rjave pa tudi peščene blond. Najboljše pri tem je, da ne potrebujete frizerja, ker to deluje tudi v domačem okolju. Zaupali vam bomo, na kaj morate biti pozorni pri barvanju las doma.

 

Barvanje las ustvarja dolgotrajne barve, ki so zelo obstojne in se ne izperejo po nekaj umivanjih s šamponom. Zasluge ima kemična sestava. Vodikov peroksid, ki ga vsebujejo barve za lase, odstrani naravne barvne pigmente in omogoči, da lasje sprejmejo umetne barvne pigmente. Tako je nova barva trdno zasidrana v strukturi las. Z barvo se lahko odlično prekrijejo tudi sivi lasje. Tudi intenzivna toniranja so načeloma prave barve za lase. Prepoznate jih po dveh komponentah (barva in razvijalec), ki ju morate pred uporabo pomešati med seboj.

Barvanje las: velike spremembe ali nežni učinki?

Pri izbiri prave barve se morate odločiti, ali boste posegli po karamelni blond ali po svetlejši rjavi. Morda so vam bolj všeč rdečkaste nianse ali pepelnato blond? Če si želite pobarvati lase, imate neomejene možnosti. Strokovnjaki priporočajo čim naravnejšo barvo, ki od naravne barve las ne sme odstopati za več kot dve do tri nianse. To je zlasti izrazito pri svetlo blond barvi, pri kateri se hitro pojavi prevelik kontrast z barvo oči in obrvi. Preveliki kontrasti niso modni in vam jih odsvetujemo.

Pri rdečih, bakrenih in zlatih odtenkih morate paziti na barvo svoje polti. Rdeča barva las se ne ujema z izrazito rumenkasto ali olivno poltjo niti s kožo, ki je nagnjena k rdečici. Idealna izbira v tem primeru je svetla polt z enakomerno rožnato nianso kože. Pri temnejših barvah za lase morate prav tako upoštevati polt svoje kože. Če je vaša polt svetlejša, boste s temnejšo barvo las še bolj bledi. Pepelnata pearl blond bo v kombinaciji z rumenkasto poltjo delovala preveč sivo in brez življenja. Pepelnata pearl niansa deluje veliko bolj živahno s finimi tankimi prameni v zlatem ali rdečem barvnem tonu, dobro pa pristaja tudi rahlo rdečkasti niansi kože, ki jo ima v našem geografskem okolju večina žensk.

Barvanje las: ravnajte dosledno po navodilih

EyeEm_sensitive scalp 2

Pri barvanju doma ne morete narediti veliko narobe. Vsekakor vam priporočamo, da natančno preberete navodila za barvanje las in se držite napotkov. Obvezno upoštevajte predpisan čas delovanja. To je še posebej pomembno pri blond barvi in beljenju las. Če v tem primeru barvo prehitro izperete, bodo lasje oranžni ali celo zelenkasti. Še zlasti bodite previdni pri barvanju las na blond, saj lahko lase poškodujete, če barva ostane predolgo na lasišču.

Odkrijte nove izdelke za posvetlitev in poltrajne barve Deluxe – za spektakularno blond barvo las.

Barvanje doma – drugi koristni nasveti, ki jih morate upoštevati:

  • Pripravite si vse potrebne pripomočke za barvanje las, vključno z uro. Oblecite manj občutljiva oblačila in nadenite priložene rokavice.
  • Pred uporabo naredite test za alergijo. Točen postopek je opisan v navodilih za uporabo.
  • Barvo nanesite na lase v skladu z navodili. Bodite pozorni na to, ali je treba barvo nanesti na suhe ali mokre lase.
  • Na že pobarvanih laseh lahko druga barvna niansa izpade drugače, kot je navedeno na embalaži.
  • Če ste lase v zadnjih štirih mesecih pobarvali s kano ali drugo rastlinsko barvo, ki vsebuje kano, bodite previdni. Rezultat barvanja je lahko v tem primeru nepredvidljiv. Enako velja tudi v primeru prehoda s kemične barve za lase na bio-barvo.
  • Če barva za lase izpade preveč pepelnata oziroma sivkasta, lahko takšno nepravilnost izravnate z barvnim prelivom v rdečkasti ali zlati niansi ali z barvnim šamponom. 
  • Barvanje in trajna hkrati? To vam odsvetujemo! Po takšnem posegu, kot je trajna, morate lasem omogočiti, da si nekoliko opomorejo, in šele potem pobarvati lase.
  • Če vam je bila barva las všeč, si obvezno zapišite barvno nianso, zato da jo boste imeli pri roki in naslednjič ne boste v zadregi, ko boste morali kupiti nov zavojček barve.
  • Za nego pobarvanih las vam priporočamo kolekcijo preparatov za pobarvane lase. S takšnimi preparati boste poskrbeli, da bo barva ohranila sijaj, poleg tega pa boste lase ustrezno negovali. Enkrat tedensko privoščite svojim lasem hranljivo masko z globinskim delovanjem.