orange-haare-2560x963
Barva las | Izbira barve za lase

Oranžni lasje: Najpogostejše napake pri barvanju

Barvanje las doma je načeloma povsem enostavno. V današnjem času lahko s pomočjo metode ''naredi sam'' v svoji kopalnici ustvarite celo čudovite barvne pramene. A že manjši spodrsljaj lahko privede do tega, da vaši lasje naenkrat postanejo oranžni. Da se ta scenarij ne bi pripetil tudi vam, v nadaljevanju razkrivamo, na kaj morate biti pozorni.


''Joj, nisem želela tega'': Ko so vaši lasje po barvanju kričeče oranžni namesto medeno blond, je pri barvanju nekaj šlo narobe. Vprašanje je: kaj? In kako se lahko temu izognete? V nadaljevanju podajamo odgovore in razkrivamo trike za popoln barvni rezultat.

Pomemben je pravi odtenek

So moji lasje temno blond ali bolj svetlo rjavi? Veliko žensk težko pravilno oceni izhodiščno barvo svojih las, vendar je to pomemben prvi korak do barve vaših sanj. Če so lasje za določen posvetljevalec pretemni, s končnim rezultatom po vsej verjetnostni ne boste zadovoljni. Lasje bodo temnejši od želenega barvnega odtenka, v najhujšem primeru pa bodo celo oranžni.

Vzemite si čas

Pri barvanju obvezno upoštevajte predpisan čas delovanja – še posebej, če želite lase posvetliti. Za razliko od barvanja se namreč pri posvetljevanju lasem odvzamejo naravni barvni pigmenti – najprej temnejši, nato rdečkasti. In to je vidno tudi na laseh: Barva se na primer med posvetlitvijo spremeni iz rjave v rdečo, oranžno in rumeno ter šele na koncu v svetlo blond. Zato med postopkom vseskozi preverjajte napredek posvetljevanja. Ali so vaši lasje še vedno rdeči, oranžni ali rumeni? Brez skrbi, samo počakajte še nekaj minut, dokler ne dobite želene barve.

Nevarnosti naravnih preparatov

Če ste si lase pobarvali z naravnimi barvami, kot je kana, vam uporabe kemičnih barv ne priporočamo. Naravne barve namreč lahko vsebujejo kovinske soli, ki intenzivirajo barvni rezultat. Skupaj z običajnimi barvami za lase lahko privedejo do neželenega razbarvanja.

Kaj lahko storite

Najboljša in najnežnejša rešitev za oranžne ali rumenkaste lase je srebrni šampon. Ta izdelek vsebuje modre/vijolične pigmente, ki vizualno kompenzirajo neželeno razbarvanje. Če je oranžno barvo povzročilo posvetljevanje, lahko ponovite postopek barvanja, a bo to vaše lase dodatno obremenilo. Če ste v dvomih, povprašajte svojega frizerja (iščete dobrega frizerja? Poiščite ga v Schwarzkopfovem iskalniku frizerskih salonov). Ta ne bo samo omejil obsega poškodovanih las, temveč vam bo tudi pomagal doseči želeni videz.

Dodatna nega

Pravilna nega je ključnega pomena, da bo vaša nova barva las ostala sijoča dalj časa. Najboljša rešitev so posebne linije za nego pobarvanih las, ki zagotavljajo zdravo strukturo in čudovit lesk.