hair-coloring-at-home
Barva las | Izbira barve za lase

Prijazno in preprosto: Barvanje las doma

Si želite nekaj novega? Sprememba barve las je vselej dobra odločitev. V nadaljevanju vam bomo predstavili nove trendovske barvne odtenke, ki jih ustvarite s tehnikami, kot so balayage, dip&dye ipd. Vendar vam v tem primeru ni treba iti k frizerju. Barvanje je tako preprosto, da vam lahko povsem enostavno uspe tudi doma. Z našimi nasveti in triki boste dosegli najboljše rezultate.

 

Če si želite nove barvne pramene ali drugačno barvo las, morda celo popolno stilsko spremembo, vam za to ni treba iti k frizerju. Sedaj si lahko lase pobarvate tudi sami, saj je to postalo zelo običajno in povsem enostavno. Novi izdelki, nove tehnologije in moderne metode zagotavljajo vedno boljše rezultate. Hitro, enostavno in povsem nezapleteno. Povrhu vsega z enakim učinkom, kot če bi bili pri frizerju. Doma lahko ustvarite celo barvne pramene in trendovske stile, kot na primer brond (kombinacija med blond in rjavo), dip&dye (tehnika barvanja konic) ali ombré-look (nežni prehod med dvema različnima barvnima odtenkoma na lasišču in preostali dolžini las), ki na prvi pogled delujejo zelo zapleteno. Navodila boste spoznali v nadaljevanju.    

Barvanje doma: Recept za popolne barvne rezultate

Skrivnost je v izbiri pravilnega barvnega odtenka. Trgovske police z barvami za lase ponujajo pestro paleto čudovitih izdelkov. Pomislite najprej, kaj želite. Bi radi barvo samo osvežili, bi želeli, da ima povsem naraven videz, ali pa si želite popolno barvno spremembo, ki od vaše naravne odstopa za eno do dve niansi? Če si želite radikalno spremembo, vam priporočamo, da se takšnega podviga lotite postopoma. Tako boste vsekakor bolj prizanesljivi do strukture las, poleg tega se lahko počasi navadite na nov videz, obenem pa ne boste tvegali negativnih presenečenj – če vam platinasta blond ali intenzivna črna ne bi bila všeč, boste to lahko prepoznali pravočasno.    

Pri izbiri barve za lase morate upoštevati tudi barvo svoje polti. Če ima vaša polt podton breskove, vam bodo lepo pristajali topli odtenki blond, rdeče in rjave. Če imate svetlejšo polt z modrim podtonom (Sneguljčica), pri posvetljevanju izberite pepelnate odtenke. V članku barvno svetovanje boste izvedeli, kakšen barvni tip ste in kateri odtenki vam najlepše pristajajo, tukaj pa boste lahko našli tudi številne druge zanimive nasvete.

Vnesite barve v svoje lase: Nasveti in triki

Potrebujete barvo, ki se izpere po nekaj tednih, ali si želite trajno barvo, morda rajši barvni preliv? Za različne želje so na voljo različni izdelki, ki lahko izpolnijo vse želje. V nadaljevanju vam bomo zaupali, na kaj morate paziti. 

– Želite prekriti sive lase? Bodite pozorni, da je to tudi dejansko navedeno na zavojčku barve. Takšnega učinka eventualno ne boste dosegli s polobstojnimi barvnimi prelivi ali z barvami, ki se po določenem času izperejo.

– Bodite zvesti zapovedi, ki pravi: Barva naj od osnovne ne odstopa za več kot dva odtenka, kar velja tako za posvetljevanje kot tudi, če želite temnejšo barvo. Če želite lase posvetliti, mora barva vsebovati vodikov peroksid.

– Odprto stekleničko morate po barvanju zavreči, razen če je barva namenjena za večkratno uporabo, kar mora biti na izdelku tudi ustrezno označeno.

– Zelo enostaven način uporabe omogoča barvna pena, ki jo lahko povsem preprosto nanesete na dlani (pri tem ne pozabite na zaščitne rokavice), nato pa jo porazdelite na lasišče in preostalo dolžino. Barvna pena se v lasišče vtre kot šampon – brez nanašanja s čopičem, brez kapljanja in s hitrim delovanjem.

– Opazen narastek? Na voljo so posebni kompleti za barvanje narastka, s katerimi lahko v samo desetih minutah vnesete svežino in intenzivne barve, ne da bi morali za to porabiti celotni zavojček. S priloženim čopičem je barvanje narastka povsem enostavno in ciljno usmerjeno. Nanesete, pustite delovati, izperete in že ste gotovi! 

Barvanje las: Novi barvni trendi 


Dramatično in presenetljivo: Pri novih tehnikah barvanja je največji poudarek na drobnih detajlih, ki vnašajo drugačnost. Lasje se več ne barvajo od lasišča do konic v istem odtenku, veliko pogosteje se kombinirajo različni odtenki. Ti so lahko povsem zadržani in umirjeni ali ekstremno kontrastni. Novi trendi dip&dye, balayage ipd. so povsem v ospredju in narekujejo nove smernice, lahko jih ustvarite tudi doma. Vse to z enim samim izdelkom po načelu ''vse v enem'', kar je še posebno priporočljivo, če niste povsem prepričani, kakšno tehniko barvanja si resnično želite. Različni trendi se razlikujejo samo od načina uporabe oziroma nanašanja.

Če na primer želite ustvariti ombré-look ali dip&dye, kjer so pobarvane samo konice, ki tvorijo izrazit kontrast z barvo na lasišču, lahko barvo poljubno nanesete na spodnjo dolžino las (to stori tudi profesionalni stilist v frizerskem salonu)Če želite ustvariti priljubljen in nadvse moderen stil crownlights, za katerega je značilen izrazit kontrast na lasišču, ki močno odstopa od preostalih las, lahko barvo nanesete s priloženim aplikatorjem v obliki krtačke. Izdelki za domačo uporabo zagotavljajo hitro in enostavno uporabo, kjerkoli in kadarkoli želite. Kratek čas delovanja lahko z brisačo na ramenih udobno preživite na kavču ali kako drugače. Prijateljem lahko pošljete na primer kakšen selfie, ki prikazuje vaš podvig, ali pa na tablici prelistate najljubše spletne strani.