Barva las | Izbira barve za lase

Barvanje konic

Kaj je na vrhu (barvne) lestvice? Zagotovo konice, ki se smejijo v različnih barvah! Predstavljamo vam tehnike in stile, pri katerih se pobarvajo samo konice in eventualno še preostala dolžina las, ne pa tudi lasišče. Bodisi ombré ali tortoiseshell (želvovinasta): Zaupali vam bomo, kateri trendi so trenutno moderni in kako jih ustvarite. Poleg tega vam bomo povedali vse, kar morate vedeti o negi in kako doseči dolgotrajno obstojnost. 

Drobni pramenčki z velikim učinkom: Barvni trendi letošnje sezone se osredotočajo na konice in tako dopolnijo pestro paleto različnih stilskih možnosti. Zanimivi trendi ponujajo vse od harmoničnega prelivanja barv z mehkimi prehodi do izrazitih kontrastov, v pestri ponudbi pa najdemo tudi ekstravaganco in osupljivo lepoto, ki preprosto očara. Vse, kar morate narediti, je, da v pestri ponudbi izberete to, kar vam je najbolj všeč. V nadaljevanju vam bomo predstavili barvne odtenke in stile, ki trenutno prevladujejo na modnem prizorišču. Prepričajte se sami!

Moderni barvni trendi za konice

Dip&dye: Pri tej tehniki se konice in deloma tudi preostala dolžina las pobarvajo s čopičem. Naravna barva je lahko pri tem posvetljena, lahko pa izberete nekoliko bolj opazne barvne odtenke, denimo bledovijoličasto, rožnato ali celo zeleno. Prehod med obema barvnima odtenkoma (na lasišču in na konicah) ostane izrazit in prepoznaven.  

Ombré: V tem primeru gre za nežno različico tehnike dip&dye. Pri tej tehniki so spodnja dolžina las in konice v primerjavi z lasiščem svetlejše zgolj za nekaj odtenkov. Prav tako se barva ne nanaša s čopičem, temveč z glavnikom. Na ta način se ustvari harmoničen barvni prehod, ki deluje povsem naravno.

Tortoiseshell (želvovinasta): Za ta trend so značilni mehki, usklajeni prehodi in harmonično prelivanje, ki največkrat združuje odtenke blond in rjave. Tanki prameni se lahko ustvarijo po celotnih laseh in ne samo na konicah, kot na primer pri tehnikah dip&dye in ombré. Lahko jih naredite tudi spredaj – toda vselej v predelu konic. Rezultat je čudovit barvni mozaik, ki vnaša živahnost. Najboljše pri tem je, da se lahko individualno prilagodi različnim željam, zato pristaja vsem ženskam! Želite končno pokazati svoje prave barve? V galeriji vam predstavljamo zanimive kombinacije in tehnike, ki bodo zagotovo vaša inspiracija. 

Barvanje konic

Nasveti za nego pobarvanih konic:

  • Po umivanju las s šamponom vedno uporabite regenerator, ki vsebuje formulo za nego pobarvanih las. Regenerator je najbolj priporočljivo nanesti samo na predel konic, zato da lasišča ne obremenjujemo preveč. Tako boste poskrbeli za nego točno tam, kjer je potrebna.
  • Na preostalo dolžino las in na konice nanesite malo olja za lase. Tako boste poskrbeli za dodatno nego, poleg tega boste barvi povrnili intenzivnost in lesk. Dragoceno olje varuje pred škodljivimi UV-žarki, kar preprečuje, da bi barva prehitro zbledela.
  • Pred stilskim oblikovanjem z različnimi pripomočki vedno uporabite sprej za zaščito pred vročino. Tako boste poskrbeli za vaše konice, ki vam bodo nadvse hvaležne za dodatno nego.