Žena kojoj crveni ručnik prekriva ramena boji svoju kosu
Barva las | Barvanje las

Naredite sami: Najboljši nasveti za barvanje las doma

Ali si svoje lase najraje barvate sami? Ste začetnik in želite vseeno preizkusiti, kako to gre? V nadaljevanju vam bomo zaupali postopek in skrivnosti za še boljši barvni rezultat.

 

Barvanje v stilu ombré, balayage ali preprosto druga barva: Poznamo veliko različnih možnosti, kako si ženske lahko same pobarvajo lase. In še nikoli to ni bilo tako enostavno. Z začasnimi in s trajnimi barvami za domačo uporabo je postopek povsem enostaven. Predstavljamo vam navodila in razkrivamo, kako je lahko končni rezultat še lepši.

Barvanje las doma: Priprava na barvanje

Pomembno je, da nekaj dni pred načrtovanim barvanjem uporabljate čim manj izdelkov za stilsko oblikovanje. Ostanki teh izdelkov na laseh lahko namreč vplivajo na končni rezultat. Pazite, da barvo nanesete na suhe in neumite lase, saj naravna maščobna snov, ki obdaja lase, deluje kot zaščitni plašč. Če vaši lasje segajo dlje od ramen, vam priporočamo, da uporabite dva zavojčka barve. Tako boste zagotovili lep in enakomeren končni rezultat.

 

Nasvet: Da se zaščitite pred madeži, na teme nanesite mastno kremo za nego kože in si okrog ramen položite brisačo. Lahko oblečete tudi staro majico, na kateri vas nekaj madežev ne bo motilo.  

Barvanje las doma: Katera barva je najprimernejša?

Priporočamo, da izberete odtenek, ki je največ za dve stopnji svetlejši oziroma temnejši od vaše osnovne barve. Pri popolni stilski spremembi – s črne barve na blond ali obratno – delo raje prepustite frizerskemu mojstru. Na embalaži boste našli priporočila, za katere osnovne barve las je izdelek primeren, kar vam bo v pomoč pri izbiri ustreznega odtenka. Da bo rezultat enakomeren tudi na zadnjem delu glave, vam priporočamo, da za pomoč prosite prijateljico. Zakaj pa imamo najboljše prijatelje?

660x545_woman-with-long-brunette-hair
Brez težav lahko uporabite odtenek, ki je za dva odtenka svetlejši oziroma temnejši od vaše barve las

Barvanje las doma v stilu ombré in balayage: Navodila

Ženska z velikim uhanom in s pričesko v stilu ombré

Pričesko v stilu ombré lahko ustvarite povsem enostavno tudi sami

Trenutno je zelo priljubljeno barvanje v stilu ombré ali balayage, ki lasem podeli naraven videz, kot bi jih poljubilo sonce. Svetujemo vam, da izberete odtenek, ki je samo malo svetlejši od vaše naravne barve. Barvo s pomočjo krtače nežno porazdelite po lasnih konicah. Za učinek naravnega prelivanja skušajte preprečiti nastanek ostrih prehodov.

 

Pričesko v stilu balayage s kombinacijo blond in rjavih pramenov prepustite raje profesionalnemu frizerju, da bo rezultat enakomeren.

Pravilna uporaba Palette Deluxe barve za lase

Facebook post link 1200x628px_SLO
Povsem enostavno - barvanje las doma