makeup-for-blonde-hair
Barva las | Blond lasje

Naši nasveti za make-up pri blondinkah

Blond je več kot samo barva za lase. Blond je modna zapoved, ki redkokdaj ostane neopažena. Barvne nianse obsegajo vse od svetle platinasto blond do hladne bronaste blond pa tudi blond barve v odtenkih medu in karamele. Zaupali vam bomo, kako boste izbrali pravi make-up in prave barvne nianse za svoje blond lase.

Make-up za blondinke
© Getty Images

Nežni toni v rožnatih odtenkih odlično pristajajo večini plavolask

Blond barva zahteva brezhibno sijočo polt
Rdečica in nečista koža sta pri svetlolaskah veliko bolj opazni kot pri drugih. Če nimate brezhibne polti, vam svetujemo, da uporabite make-up, ki bo določene nepravilnosti nežno prekril. Pazite na to, da bo barvni ton nevtralen do rahlo rumenkast. Načeloma se izogibajte rožnatim barvnim odtenkom.

V središču pozornosti: make-up za oči pri blondinkah
Za senčilo za veke velja: manj je več. Pri večini svetlih blond nians močno poudarjena senčila za veke ustvarijo videz v stilu roza Barbike ali vijolične Violete. Veliko primernejše so pastelne barve v rožnatih odtenkih ali v barvi španskega bezga. Lahko tudi v kombinaciji s sivim ali rjavim podtonom in, če je le mogoče, brez svetlikajočega učinka.

Pri pepelnato blond niansah vam priporočamo, da si pričarate nekaj sonca na obraz, drugače bo vaš videz hitro zbledel. To boste zlahka dosegli s senčili v toplih zlato rjavih barvnih odtenkih. K temu odlično pristajajo obrobe pod obrvmi v barvi šampanjca ali zlatih odtenkih, vendar nikoli v srebrni barvi ali svetlečih niansah. Pri zlato blond laseh bo primerna tudi bleda vijolična in škrlatna barva senčil.

Priporočamo vam tudi ''smokey eyes'' za zvečer, kar je še posebno izrazito pri platinasti blond barvi las. Oči v tem primeru namesto v izrazito črnih odtenkih senčite v rjavih ali antracitnih tonih.

Svetlolase zvezdnice in njihovi triki za make-up

Stilsko oblikovanje obrvi pri svetlolaskah
Če ste naravna svetlolaska, morate paziti na to, da obrvi niso pretemne. Idealni so svinčniki za obrvi ali puder v kombinaciji svetlo rjavih in sivih odtenkov. Veliko proizvajalcev ponuja posebne svinčnike za obrvi za svetlolaske. Ti največkrat združujejo kombinacijo sivih in rožnatih odtenkov. Pomembno: obrvi ne oblikujte v ostri liniji, temveč v kombinaciji krajših linij, ki jih naredite v že obstoječo linijo svojih obrvi. Če ste si lase pobarvali na blond, lahko frizerja povprašate tudi glede posvetlitve obrvi. Tako boste delovali veliko bolj naravno.
 
Rdeča lička za svetlolaske
Rožnati odtenki so čudežno sredstvo za sijočo polt pri blondinkah. Če so vaši lasje svetlo blond, vam priporočamo izbiro svetlih rožnatih nians, če pa so vaši lasje zlato blond, vam priporočamo rožnate barvne odtenke in barvo breskve v kombinaciji z zlato. Če je barva vaših las temno blond, vam bo odlično pristajala kombinacija rjavkaste in rožnate, saj bi v tem primeru svetlo rožnat odtenek deloval preveč posladkano. Previdno pri odtenkih terakote ali bakrenih niansah! Svetlolaskam ne pristajajo najbolje, saj jih naredijo preveč blede. Puder v rjavi bronasti barvi uporabljajte previdno in v majhnih količinah.

Jagodna barva ustnic – barva rdečila za blondinke
Za barvo ustnic velja podobno kot za barvo rdečil za lica. Če ste blond, vam bodo rožnati odtenki v vseh mogočih odtenkih odlično pristajali. Pri svetlo zlatih barvnih tonih so odlična izbira nianse rožnate barve s podtonom v bež ali rjavi. Platinaste blondinke si lahko privoščijo tudi modrikasto rdečo ali rožnato barvo na ustnicah. Čim bolj intenzivna in temna je barva rdečila, tem bolj enakomerna mora biti barva polti. Za popoln videz vam priporočamo obvezno uporabo svinčnika za obrobo ustnic. Obroba mora ustrezati barvi rdečila, lahko je za eno barvno nianso svetlejša, nikakor pa ne sme biti temnejša.

Odkrijte: