Žena uge plave kose koju dodiruje
Barva las | Blond lasje

Barvanje las na blond s posvetljevalcem

Če želite svoje lase pobarvati na blond, vam ni treba obvezno uporabiti izdelkov za barvanje ali beljenje. Izdelki za posvetljevanje so veliko boljša alternativa, še posebej za tiste, ki si želite naravnega, poletnega videza. Kakšna je razlika med barvanjem, beljenjem in posvetljevanjem? Kako uporabiti posvetljevalec? V nadaljevanju vam bomo odgovorili na vsa potrebna vprašanja in vam zaupali, kako ustvariti popolno poletno pričesko!

Posvetljevanje las – alternativa barvam in izdelkom za beljenje

Žena duge plave kose okrenuta leđima
© Schwarzkopf

Posvetlite svoje lase na nežen način

S posvetljevanjem lahko dosežete svetlejšo blond barvo brez uporabe belila, poleg tega pa postopek vključuje samo naravne pigmente v vaših laseh. Zato je veliko nežnejši in je primeren za vse tipe las, vendar pa lahko s posvetljevalcem želeni rezultat dosežete le na srednje blond do srednje rjavih laseh.

Kako uporabiti posvetljevalec

Če ste se odločili za nežnejšo obliko posvetljevanja, se morda še vedno sprašujete, kako deluje. Za želeni odtenek izberite posvetljevalec, ki ustreza vaši barvi – ne kupujte izdelkov, ki so primerni za svetlejše odtenke, saj na vaših laseh morda ne bodo delovali! Predstavljamo vam hiter vodnik za uporabo posvetljevalca.

 

  1. Pripravite zaščitne rokavice ter vse sestavine in pripomočke, ki jih boste potrebovali za mešanje in nanos posvetljevalca. Lasje naj bodo neumiti in suhi.
  2. Pripravite mešanico. Večina posvetljevalcev je sestavljenih iz posvetlitvene kreme in vrečke s prahom ali tekočino. Sestavini zmešajte v nanašalni plastenki. 
  3. Mešanico takoj nanesite – plastenke ne pustite stati predolgo časa. Nanesite jo na segmente, ki jih želite posvetliti. Če želite prekriti narastek, jo nanesite samo na korene. Če to počnete prvič, nanesite mešanico na celotno površino las. 
  4. Posvetljevalec pustite delovati 30 do 45 minut – odvisno od tega, za koliko odtenkov želite posvetliti svoje lase. Dalj časa, kot ga pustite delovati, večji bo učinek posvetljevanja. Povsem običajno je, da med postopkom na laseh nastanejo rdečkasti in rumenkasti podtoni. Zato ni razloga za preplah in predčasno izpiranje! 
  5. Vzemite tanek pramen las in ga obrišite z robčkom, da bi tako preverili, ali ste dosegli želeno barvo. Če z barvo niste zadovoljni, ponovno nanesite mešanico in počakajte še nekaj časa, pri tem pa naj skupni čas delovanja ne presega 45 minut. 
  6. Če ste dosegli želeno barvo, lase izperite, dokler voda ne postane povsem čista.
  7. Set za barvanje vsebuje tudi regenerator za nego po posvetljevanju. Vtrite ga v lase in pustite delovati 3 minute (razen če je navedeno drugače). In že ste gotovi!
     
Žena duge plave kose dodiruje kovrče
© Schwarzkopf

Izdelki za posvetljevanje so tako preprosti za uporabo, da boste tudi vi nasmejani!

Odkrijte: Barvanje