Ženska s peroksidno blond barvo las
Barva las | Blond lasje

Blond, bolj blond, peroksidno blond: Tem ženskam pristaja najsvetlejši blond odtenek

Modne ikone, kot na primer Marilyn Monroe, so peroksidno blond povzdignile med slavne in priljubljene barve las. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako si lahko lase posvetlite v najkrajšem možnem času in katerim ženskam pristaja ta odtenek hladno blond.

Eden najlepših povratkov v svetu mode v zadnjem času je zagotovo peroksidno blond. Zvezde uličnega stila, modne navdušenke in stilske ikone obožujejo ta odtenek – in tudi mi smo veliki oboževalci tega odtenka blond. Za razliko od preteklosti, je peroksidno blond v sodobni podobi videti nadvse ekstravagantna in v kombinaciji z oblačili v elegantnih barvah izjemno stilska. V nadaljevanju vam bomo razkrili, na kaj morate biti pozorni pri barvanju in komu pristaja. Poleg tega vam v galeriji predstavljamo trenutno najlepši izbor. Bolj blond ne gre!

Kako lase pobarvati na peroksidno blond?

Ženska z valovitimi lasmi s peroksidno blond barvo las

Lasje v odtenku peroksidno blond z lahkotnimi kodri delujejo sveže in prefinjeno

Svoje ime je ta odtenek hladno blond dobil zaradi visoke vsebnosti vodikovega peroksida (H2O2), ki je zanj značilen. Pri posvetlitvi se barvni pigmenti (melanin) odstranijo iz las – najprej temnejši in potem svetlejši rdečkasti odtenki. Žal ta postopek predstavlja določeno obremenitev za lase, čemur se ni mogoče izogniti. Zato vam priporočamo, da se predhodno posvetujete s frizerjem, ki vam bo svetoval, kako lase posvetliti na najprimernejši in neškodljiv način – morda tudi z več obiski. Vsekakor pa posvetljeni lasje potrebujejo dodatno pozornost in nego. Izberite izdelke za nego pobarvanih las in jih enkrat do dvakrat tedensko razvajajte z dragocenimi negovalnimi maskami. Za nego konic uporabite dragocena olja in serume. Nasvet: Pri pojavu rumenkastega podtona po barvanju uporabite srebrni šampon.

Katerim ženskam pristaja peroksidno blond?

Lasje z odtenkom peroksidno blond pristajajo predvsem ženskam z zelo svetlo poltjo. Čim svetlejši je ten kože, tem svetlejša je lahko tudi barva las. Še posebno lepo peroksidno blond pristaja pričeskam z nežnimi linijami. Sem spadata recimo paž in dolgi paž, ampak tudi pričeska v stilu pixie z nežnimi resicami ob straneh je v tej barvi videti izjemno stilska in elegantna. V kombinaciji z bolj izstopajočo pričesko, kot so na primer povsem kratko postriženi lasje, lahko peroksidno blond hitro deluje pregrobo in ostro. Vendar pa je tudi taka pričeska videti privlačna, odvisno od posameznikove osebnosti. Takšen stil pristaja predvsem ženskam z nežnimi obraznimi potezami.

Je tudi vam všeč trendovska blond? V naši galeriji vam predstavljamo trenutno najlepše blond trende.