1500x564_SK_blonde
Barva las | Beljenje

Različni načini, s katerimi si lahko pričarate čudovite blond lase

Želite svojim lasem podeliti čudovito blond barvo? Le pogumno – bodite drzni in posvetlite svoje lase! Barve, barvni prelivi, uporaba spreja ali prameni – v nadaljevanju vam predstavljamo različne načine barvanja. Poleg tega vam bomo zaupali tudi, kakšen učinek lahko dosežete s posamezno metodo.

 

Začnimo na začetku – če želite ustvariti bleščečo platinasto blond ali če imate rjave lase in jih želite pobarvati na blond, vam vsekakor priporočamo beljenje. Svetujemo, da v ta namen obiščete frizerski salon. Če si želite le manjše barvne spremembe – denimo s temno blond na svetlo blond – se lahko odločite za nekoliko nežnejšo metodo posvetljevanja. Pri tem je pomembno, kakšen učinek želite doseči: Želite izbrati trajno obstojno barvo ali niste povsem pripravljeni na spremembo videza in iščete le začasno rešitev? V nadaljevanju vam predstavljamo različne možnosti, če želite svoje lase pobarvati na blond.

Ženska s kratkimi blond lasmi in belo majico
© Schwarzkopf

Ali razmišljate o blond barvi las?

Barvanje

Če želite svoje lase posvetliti za odtenek ali dva, se lahko odločite za barvanje. Ta metoda je nežnejša od beljenja, saj je koncentracija vodikovega peroksida veliko nižja. Izdelki za barvanje so torej popolna rešitev, če želite svoje blond lase posvetliti za en odtenek ali pa bi radi popestrili svojo obstoječo barvo, na primer z zlatimi odsevi, pridihom bakra ali učinkom pepelnato biserne barve. Poleg tega je to odličen način, da prekrijete svoje prve sive lase.

 

Učinek: Med postopkom barvanja se odpre lasna kutikula tako kot pri beljenju. Razlika med tema metodama je ta, da se pri beljenju naravni pigmenti odstranijo, pri uporabi barve pa se nadomestijo z umetnimi. Rezultat je dolgotrajen, zato barvnih pigmentov ni mogoče preprosto izprati. Počakati morate, da pobarvani lasje izrastejo, saj so molekule barve zaprte globoko v notranjosti lasne strukture.

 

Mimogrede: Se sprašujete, kaj je razlika med barvo in prelivom? Barvni preliv prodre v notranjost lasne strukture, medtem ko barva ostane na površini in lase pobarva samo z zunanje strani. Barve za lase lahko enostavno prepoznate po tem, da pakiranje vključuje kremo in razvijalec, ki ju je treba zmešati pred nanosom.

Ženska z valovitimi blond lasmi in belo bluzo, ki se smeji v kamero
© Schwarzkopf

Bleščeči blond lasje, ki odbijajo svetlobo

Barvni prameni

Barvni prameni so čudovita rešitev, če želite na laseh pričarati sijoč lesk in jim podeliti čudovit, a nežen nov videz.

 

Učinek: Barvanje pramenov deluje po enakem principu kot beljenje. Postopek posvetljevanja je enak, le da pri tej metodi mešanico nanašate samo na določene segmente, in ne na celotno dolžino, zato je ta postopek tudi veliko nežnejši do las. Če želite tak videz ustvariti doma, vam priporočamo, da vam pri barvanju pramenov na zadnjem delu glave pomaga prijateljica, saj teh delov ni tako preprosto doseči. Odvisno od tehnike nanašanja lahko ustvarite tanjše (z nanašalno konico) ali širše pramene (s priloženo krtačo ali aplikatorjem).

 

Mimogrede: Za pramene z naravnim videzom lahko blond barvo kombinirate z drugimi odtenki. Morda boste potrebovali več poskusov, a ne pozabite – vaja dela mojstra!

Nasmejana ženska z dolgimi blond lasmi in belo majico
© Schwarzkopf

Morda bo blond barva osrečila tudi vas

Barvni preliv

Žal barvni prelivi običajno niso dovolj učinkoviti in zato niso primerni za posvetljevanje. Kljub temu pa so popolna rešitev za kreiranje čudovitih barvnih učinkov. Izberete lahko na primer različne odtenke blond, rdeče ali svetlo rjave barve – vse od medeno in rumenkasto rjave do karamelno rjave in rjave kave.

 

Učinek: Za razliko od barvanja in beljenja barva pri tej metodi ne prodre globoko v notranjost lasne strukture, temveč ostane tik pod lasno povrhnjico. Zaradi tega je barvanje izjemno nežno in lasem podeli intenziven lesk, saj pigmenti povečajo učinek odbijanja svetlobe.

 

Mimogrede: Če niste zadovoljni z barvnim rezultatom, vam ni treba čakati več mesecev, da spremenite barvo – ta namreč pri tem postopku ni tako obstojna kot pri barvanju ali beljenju. Pri tem pa morate upoštevati stopnjo obstojnosti: Pri stopnji 1 gre za barvo, ki se izpere po šestih do osmih umivanjih. Pri barvah stopnje 2 so oksidativne barve kombinirane z vodikovim peroksidom in se ohranijo do 24 umivanj.

Odkrijte: Beljenje