Legal

Varovanje podatkov

1. Splošno


Henkel spoštuje zasebnost vsake osebe, ki obišče naše spletne strani. Želeli bi vas informirati o tem, katere podatke Henkel zbira in kako se uporabljajo. Izvedeli boste tudi, kako lahko preverite točnost teh informacij in ukrepate, da se ti podatki pri podjetju Henkel zbrišejo. Pridobitev in shranjevanje podatkov se izvaja v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Če se podatki zaradi izboljšanja storitev za stranke ali iz tehničnih razlogov znotraj podjetja obdelujejo v okviru centralne obdelave podatkov, bomo s primernimi ukrepi zagotovili, da bodo vaši pravni interesi glede varstva podatkov v celoti upoštevani.

 

2. Obdelava osebnih podatkov


Če obiščete to stran, se ne zbirajo direktni podatki o osebi, kot so vaše ime, vaš naslov, telefonska številka, naslov elektronske pošte, informacije o načinu plačila ali pošiljke, o plačilnih oz. kreditnih karticah, razen v primeru, da nam te informacije posredujete prostovoljno. Z obiskom naših strani pristanete na navedene pogoje uporabe. Če pa se z njimi ne strinjate, nam ne dajajte na razpolago nobenih podatkov o vas: ne obiskujte določenih strani, za katere so potrebni osebni podatki, ne sodelujte pri igrah na srečo, ne pošiljajte nam elektronske pošte.
V primeru, da nam sami podate na razpolago osebne podatke, nas pooblaščate, da te podatke obdelamo do tolikšne mere, da jih Henkel ali podjetja, povezana s podjetjem Henkel, uporabijo za izboljšanje individualne oskrbe npr. s pošiljanjem informacij o proizvodih ali pošiljanjem ponudb. Za enak namen dopolnjujemo te podatke z informacijami s strani tretjih. Vaših osebnih podatkov brez vašega dovoljenja ne bomo posredovali podjetjem izven koncerna. Informacije o vas bomo posredovali samo tistim pogodbenim partnerjem podjetja Henkel, ki vam zagotavljajo servisne storitve v imenu podjetja Henkel. Poleg tega bomo vaše podatke posredovali samo v primeru, da bomo k temu zavezani na osnovi uradnih ali pravnih predpisov. Spremembe naših »Informacij za varstvo podatkov« se objavljajo na tej strani. Na ta način se lahko kadarkoli informirate o tem, katere podatke shranjujemo, kako jih shranjujemo in uporabljamo. Elektronske pošte, ki nam jo pošiljate, Henkel ne obravnava kot zaupno. Z odpošiljanjem priznate podjetju Henkel vse pravice, vključno z razmnoževanjem, posredovanjem in objavo v vseh medijih.

 

3. Varnost


Henkel bo vaše podatke varno shranil in v ta namen izvedel vse varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov pred izgubo, zlorabo ali spremembami. Pogodbeni partnerji podjetja Henkel, ki imajo dostop do vaših podatkov zaradi zagotovitve servisnih storitev v imenu podjetja Henkel, morajo varovati tajnost teh informacij in jih ne smejo uporabljati v druge namene.

 

4. Otroci


Henkel ne želi zbirati nobenih osebnih podatkov oseb, mlajših od 14 let. Henkel bo –1 po potrebi –1 na primernem mestu otroke posebno opozoril, naj le-ti osebnih informacij podjetju Henkel ne pošiljajo. V primeru, da bi nam kakšen otrok kljub temu dal te podatke na razpolago, prosimo starše ali druge vzgojitelje, da se povežejo z nami (naslov –1 glej točko 7) glede tega, ali naj bi se ti podatki izbrisali. Na osnovi tega bomo nemudoma poskrbeli, da se te informacije zbrišejo.

 

5. Avtomatizirani podatki, ki se ne nanašajo na osebe


V nekaterih primerih shranjujemo vaše podatke, ki pa nam ne dajejo nobenih osebnih informacij. Tako lahko zajamemo informacije o vrsti vašega brskalnika, sistemu, ki ga uporabljate ali naslovu domene, s katere ste prišli na našo stran. Za lažjo uporabo naših spletnih strani včasih uporabljamo t.i. kolačke. »Kolački« so drobne informacije, ki jih vaš brskalnik hrani na trdem disku vašega računalnika in ki olajšajo uporabo naših spletnih strani. Kolački, ki jih uporabljamo, ne shranjujejo informacij, ki se nanašajo na specifično osebo. Pri večini spletnih brskalnikov so kolački avtomatsko sprejeti. To lahko preprečite, če spremenite nastavitev vašega brskalnika. Prosimo, da v vaših navodilih za namestitev brskalnika poiščete več informacij o teh funkcijah.

Podatki se prenesejo na tretje osebe v okviru zakonskih določil ali pogodbenih obdelavo podatkov. Z vstopom na spletno stran Henkel se strinjate z uporabo teh podatkov in zgoraj opisane predelave s strani Googla. Lahko preprečite piškotke, shranjene v nastavitvah iskalnika. Če se strinjate z uporabo piškotkov na splošno, vendar ne smete uporabljati piškotek DoubleClick, lahko sledite tej povezavi www.google.com/settings/ads/onweb in prenesti in namestiti brskalnik in izklop DoubleClick Google.

Z DoubleClick uporabo storitev, ki jih Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, da se prikaže ustrezne oglase. V ta namen se piškotki uporabljajo, ki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Vaš IP-naslov bo uporabljen za te piškote. Piškotki DoubleClick uporabiti identifikacijsko alias številko na svoj seznam za preverjanje privlačne oglase. To omogoča Google in partnerska mesta za prikaz oglasov na podlagi prejšnjih obiskov spletne strani Henklova ali drugih spletnih straneh. Google prenese in shrani podatke, zbrane iz piškotka DoubleClick s strežnikom.

Podatki se prenesejo na tretje osebe v okviru zakonskih določil ali pogodbenih obdelavo podatkov. Z vstopom na spletno stran Henkel se strinjate z uporabo teh podatkov in zgoraj opisane predelave s strani Googla. Lahko preprečite piškotke, shranjene v nastavitvah iskalnika. Če se strinjate z uporabo piškotkov na splošno, vendar ne smete uporabljati piškotek DoubleClick, lahko sledite tej povezavi in prenesti in namestiti brskalnik in izklop DoubleClick Google.

 

6. Pooblaščenec za varstvo podatkov


V primeru, da ste nam dali na razpolago osebne podatke in sedaj želite, da se te informacije zbrišejo, vas prosimo, da nam pošljete elektronsko pošto na naslednji naslov ali pismo našemu pooblaščencu za varstvo podatkov (ga. Maja Breznik, Industrijska ul. 23, 2506 Maribor). Po tej poti se tudi obrnite na nas, če želite izvedeti, ali smo o vas zbrali kakšne podatke in katere. Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.