styling-tips-hats
Oblikovanje las | Zima

Nasveti za pričeske – za vse tiste, ki obožujejo klobuke in čepice

Pozimi je v nekaterih delih sveta zelo hladno in zato so čepice, klobuki in druga pokrivala nepogrešljiv del zimske garderobe, ki nas čudovito greje. Vaša pričeska pa lahko ostane čudovito oblikovana tudi pod čepico ali klobukom. Z našimi nasveti vam bo to zlahka uspelo.

Čepice in pokrivala pogosto krivimo za celo vrsto stilskih težav in nevšečnosti, pri čemer imamo v mislih sploščeno lasišče, mastne, neukročene in naelektrene lase … Vendar po krivici! Vse, kar morate v tem primeru narediti, je, da upoštevate nekaj preprostih stilskih nasvetov, ki bodo odpravili vse tegobe. Z našimi stilskimi nasveti bo pričeska ostala lepo oblikovana, pa tudi toplo vam bo. Tako vam več ne bo treba trpeti mraza, ker bi se bali za svojo prečudovito stilsko oblikovano pričesko.

Prvo pravilo: poskrbeti morate za ustrezno nego svojih las. Na ta način boste preprečili razočaranje, ko boste sneli svojo čepico, saj lasje ne bodo sploščeni, kot se sicer pogosto dogaja. Temu problemu se boste izognili, če boste uporabili ustrezno peno za utrjevanje ali lak za lase. Peno preprosto nanesite na lase in jih nato osušite tako, da jih vržete preko glave. Tako bodo imeli čudovit volumen. Neukročene naelektrene lase lahko ukrotite že pri samem umivanju las. Zelo primerni so balzami in maske, ki zaradi visoke vsebnosti vlage nežno zgladijo lasno strukturo. Lasje niso več statični in ne letijo na vse strani. Če vse to še vedno ne prinese želenih rezultatov, vam svetujemo, da uporabite majhne ampule seruma ali balzam brez izpiranja, ki najdejo prostor v vsaki ženski torbici. Balzam lahko nanesete zelo preprosto, vaši lasje pa bodo v trenutku ponovno ''prizemljeni''.

Osnove stilskega oblikovanja las

Če nosite klobuk ali druga zimska pokrivala, morate upoštevati nekaj osnovnih pravil za stilsko oblikovanje. Kape ne smete povleči preveč globoko na obraz. Klobuk lahko pokriva zgolj rob lasišča. Čim strožji je klobuk, tem bolj ženstvena in nežna je lahko vaša pričeska. Tako boste ustvarili zanimiv kontrast, ki bo popestril vašo stilsko podobo pozimi. Če nosite tesno prilegajočo se pleteno čepico, lahko poni poševno počešete na obraz ali pa posamezne lasne pramene nežno poudarite z voskom. Zanimivi so tudi prameni, ki sproščeno padajo na obraz in tako ustvarijo živahen kontrast. Okvir očal morate vedno skriti pod rob pokrivala.

Nasvet za stilsko oblikovanje: za vse tiste, ki nosijo krznene čepice

Stylingtipps für Frisuren unter Pelzmützen
© drubig-photo / Fotolia

Eden najpomembnejših stilskih nasvetov v zimskem času se glasi: pokrivala s krznom zahtevajo preproste stilske pričeske

Krznene čepice so absolutni hit, ki vzbuja veliko pozornosti. Ne glede na to, ali si boste omislili čepico s čisto pravim ali z umetnim krznom, v vsakem primeru boste deležni številnih pogledov in občudovanja. Pričeska mora biti v tem primeru čim bolj preprosta in nevpadljiva. Priporočamo vam preprosto spletene kitke ali povsem zglajene lase v stilu sleek-look, ki bodo zanimivo dopolnili vašo stilsko podobo. S tem boste ustvarili zanimiv kontrast in svojemu nastopu v javnosti dodali prijetno noto.

Nasvet za stilsko oblikovanje: za vse tiste, ki nosijo francosko baretko

Baretka izvira iz Francije. To je trendovska in nadvse zanimiva čepica, ki omogoča najrazličnejše stilske možnosti. Čepica je po svoje zelo preprosta, zato je lahko vaša pričeska toliko bolj ekstravagantna in razkošna. Zanimiva stilska čepica je več kot odlična izbira za pričesko v stilu boba pa tudi za prečudovite dolge lase. Primerna je tako za ravne kot tudi za valovite in kodraste lase. Z razkošno in igrivo pričesko boste ustvarili zanimiv kontrast, ki ga bodo opazili tudi drugi.

Nasvet za stilsko oblikovanje: za vse tiste, ki obožujejo grobo spletene čepice

Stylingtipps für Frisuren unter Strickmützen
© Amir Kaljikovic / Fotolia

Pletena čepica ponuja veliko prostora in je primerna tudi za umetelno oblikovane in razkošne pričeske

Grobo spletene čepice ponujajo veliko prostora. Priporočamo jih vsem, ki želijo pozimi nositi umetelno oblikovane visoko spete in natupirane pričeske v stilu Amy Winehouse ali nekoliko bolj občutljive fen pričeske. Velike spletene zanke so zelo elastične in tako nudijo dovolj prostora za razkošne pričeske, ki ohranijo svojo obliko. Lasje tako ostanejo v odlični formi. Če želite bolj zračno čepico, ki je še zlasti primerna za prehodno obdobje, si lahko omislite tudi takšno iz bombaža.

Klobuki – moda zanj in zanjo, ki ne pozna meja

Pri pokrivalih so meje med tem, kaj je primerno za žensko in kaj za moškega, že zdavnaj zabrisane. Ženske v sodobnem času obožujejo klobuke, ki so včasih veljali za povsem moška pokrivala. Velja splošno pravilo: čim bolj stroge linije ima pokrivalo, tem bolj nežna, razigrana in ženstvena naj bo pričeska. Veliki mehki kodri ali umetelno spletene kitke bodo ustvarili zanimiv kontrast in vam podelili čudovito ženstveno noto.