olga-kurylenko
Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Stil tega meseca: Olga Kurylenko

Francoska manekenka in igralka Olga Kurylenko je bila rojena v Ukrajini, najbolj pa je znana po vlogi Camille, srčne dame Jamesa Bonda v zadnjem filmu slavne epopeje (Kvantum sočutja). Ne dvomimo o tem, da ima Olga vse predispozicije, ki so potrebne za to, da očara najbolj slavnega tajnega agenta na svetu. Olga Kurylenko je nadvse uspešna tudi v zasebnem življenju, predvsem pa nas navdušuje s svojo popolno stilsko podobo. Takšna je tudi njena pričeska, ki je praktična in elegantna hkrati, zaradi česar jo boste zlahka ustvarili tudi vi.

Sanje številnih filmskih igralk so odigrati vlogo Bondovega dekleta, ki je verjetno najslavnejši agent na svetu. Poleg tega to pomeni zaigrati ob boku Daniela Craiga, zaradi česar je nagrada še toliko slajša. Olgi Kurylenko se je ta želja uresničila, lahko pa bi rekli, da so se ji izpolnile tudi številne druge želje na poklicnem področju, saj velja za zelo uspešno in uveljavljeno igralko. Tako je nazadnje prepričala v nekoliko bolj zahtevnih emocionalnih vlogah, denimo v drami Terrencea Malicksa z naslovom To the Wonder. 

Številni obrazi Olge Kurylenko

Olga Kurylenko Frisur
© Getty Images

Olga Kurylenko obožuje poigravanje z različnimi stilskimi elementi na velikem platnu in zunaj njega

Olga Kurylenko obožuje stilsko preobrazbo, spreminjanje vlog in stilsko poigravanje različnih videzov! Je uspešna manekenka in igralka, zato je tega vsekakor vešča. Kot spremljevalko slavnega agenta 007 smo jo lahko največkrat videli s srednje dolgim bobom s stransko prečo in nekoliko daljšim frufrujem, ki je prekrival velik del čela. Na slavni premieri pa se je predstavila v nekoliko drugačni luči, osupnila nas je s pričesko v stilu sleek-look in z daljšimi lasmi. Toda ne glede na to, za kakšno pričesko se odloči, je vsem skupno nekaj – vselej prefinjena lahkotnost z nežno sapico elegance in glamurja, kar dokazuje tudi z umetniško in na eno stran speto figo; popoln dokaz, da je visoko speta pričeska resnično zelo preprosta.

Vse, kar potrebujete za elegantno in na eno stran speto figo v stilu Olge Kurylenko:

Pena za večji volumen, olje za lase, kodralnik, sponke in lak za lase

Stilska navodila za figo v stilu Olge Kurylenko

Olga Kurylenko Frisur
© Getty Images

1. Lase z brisačo osušite do suhega in nanje nanesite nekaj pene za stilsko oblikovanje. Tako bodo imeli bolj izrazito strukturo in jih boste lažje oblikovali.

2. Uporabite olje, ki bo vašim lasem podelilo visok lesk in glamur. Previdno: olje za lase nanesite šele v višini ušesa proti konicam, zato da ne boste preveč zmastili lasišča.

3. Na spodnjem delu lasišča ustvarite čop in ga usmerite na eno stran. Pri tem iz čopa ločite nekoliko širši pramen in ga s kodralnikom oblikujte v nežne kodre.

4. Uporabite lak za lase, ki bo poskrbel za obstojnost. Zdaj kodre nežno zavijte okrog čopa in pričesko utrdite s sponkami.

5. Čop zavijte v figo, nato pa jo povsem sproščeno umestite na eno stran v višini ušesa in jo pritrdite s sponkami.

6. Speta figa bo delovala še bolj prefinjeno in lahkotno, če jo boste nekoliko raztegnili in s tem ustvarili zanimiv videz v stilu undone.

7. Pričesko dodatno utrdite z lakom za lase.