pin-hair-half-up
Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Trendovska pričeska: Napol visokospeti lasje

Zvezdnice, manekenke in blogerke se vse pogosteje odločajo za napol visokospeto pričesko, ki nekoliko spominja na delno visokospeto figo. Pri tej različici se v figo oblikujejo samo zgornji lasje, medtem ko so preostali lasje spuščeni. Pričeska je preprosta, praktična, moderna, poleg tega zahteva samo pet minut časa in obenem zagotavlja dolgotrajni uspeh. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj zanimivih različic.

Sprašujemo se, ali bo morda tako zelo priljubljena in razširjena figa dobila konkurenco. Seveda to ni mogoče, vendar pa nova različica predstavlja zanimivo nadgradnjo. Lasje se oblikujejo v figo samo na zgornjem delu lasišča. Prepričani smo, da bo ljubka delna figa kmalu navdušila in osvojila številne ženske.

To vsekakor velja za polovico Hollywooda, ki je odkril trend in ga vzljubil, zato lahko takšno pričesko opazimo pogosto. To velja tudi za filmsko igralko Margot Robbie (glej sliko zgoraj). Omislila si je nekoliko bolj razkuštrano različico, ki odlično pristaja deškemu videzu z visokim belim ovratnikom. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako boste tudi vi povsem enostavno ustvarili trendovsko figo. 

Postopna navodila za napol visokospeto pričesko s figo:

  1. Ločite približno eno četrtino zgornjih las in jih spnite.
  2. Na preostale lase nanesite puder za večji volumen, s čimer boste ustvarili zanimiv skuštran videz. Če želite, lahko uporabite večji kodralnik in ustvarite poudarjene mehke kodre.
  3. Na zgornje lase nanesite serum za večji lesk ali kremo za stilsko oblikovanje, nato lase počešite navzgor in jih usmerite nazaj. 
  4. Zgornje lase oblikujte v figo in napol visokospete lase pritrdite s sponkami.
  5. Na koncu pričesko utrdite z lakom za večji lesk – in že ste pripravljeni.

Napol visokospeta pričeska: Kate Mara

Haare halb hochstecken
© Getty Images

Kate Mara dokazuje, da so možnosti za oblikovanje napol visokospete pričeske s figo neomejene, ob tem pa ni nikakršnih stilskih pravil za oblikovanje, ki bi jih morali dosledno upoštevati. Mlada igralka dokazuje, da je lahkotna pričeska v kombinaciji s sredinsko prečo, s sicer rahlo valovitim in daljšim pažem, nadvse elegantna različica sodobne trendovske pričeske, ki deluje mladostno in razigrano.

Stilski nasvet: Da bo sredinska preča prišla lepše do izraza, lahko figo oblikujete nekoliko nižje, na zadnjem delu lasišča. 

Levo: Filmska igralka Kate Mara si je omislila napol visokospeto pričesko z delno figo in sredinsko prečo

Stilska navodila za napol visokospeto pričesko z delno figo v hipijevskem stilu

Haare halb hochstecken
© Getty Images

Z leve proti desni: Pričeska v razkuštranem videzu, srednje dolgi lasje s frufrujem ali v stilu sleek-look – obiskovalke poletnih festivalov so zanimivo figo postavile v ospredje

Napol visokospeti lasje z delno figo so se izkazali za priljubljeno pričesko poletnih festivalov. Ta pričeska je mladostna, razigrana, preprosta in trendovska. Idealna je za prireditve na prostem, saj izraža neukročenost in svobodomiselnost. Ustvarite jo lahko v trenutku, ob tem pa ni nič manj zapeljiva in stilska. 


Povežite zgornje lase in jih spnite v figo. Pričeska je gotova!