cannes-hairstyles
Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Cannes 2012 in zanimive stilske pričeske

Naše oči so se na petinšestdesetem filmskem festivalu v Cannesu vsekakor naužile lepote. Občudovali smo prečudovite visoko spete pričeske, pravljične spletene kitke in romantične pričeske. V nadaljevanju vam bomo prikazali pričeske, ki so jih imele zvezdnice, kot so Sarah Gadon in številne druge. Z našimi nasveti boste takšno pričesko zlahka ustvarili tudi sami.

Na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu smo lahko opazili najrazličnejše pričeske, vse od visoko spetih pričesk do kodrastih, spletenih in še kaj. Imeli smo občutek, da so se zvezdnice oziroma njihovi stilisti namerno odločili za rahlo neukročene pričeske v stilu ''undone'', ki mu ne more do živega niti močan veter. Morda je to povezano s tem, da se je filmski festival na francoski obali letos odvijal v času težkega neurja. Takšna pričeska je zelo primerna za nekoliko bolj viharno vreme, pri čemer je veter ne more uničiti.

Pričeske v Cannesu – popolna izbira

Filmske igralke so tudi letos v Cannesu s svojo stilsko podobo, predvsem pa z elegantnimi pričeskami, poskrbele za izrazito bliskavico kamer. Čudovite pričeske so kamere želele ujeti z vseh strani. Sarah Gadon nas je navdušila s pravljično pričesko v stilu Janka in Metke, ki je spominjala na majhen venček okrog glave. Jessica Chastain nas je očarala z romantično pravljično pričesko, ki je zagotovo vzbudila veliko pozornosti. Gemma Arterton pa se nam je predstavila z visoko speto pričesko, ki je delovala zelo razkošno. Paz Vegas nas je navdušila z umetniško oblikovano figo, ki je poudarila njen ljubki obraz in elegantno stilsko opravo. Zvezdnicam lahko za njihovo stilsko podobo izrečemo le svoje občudovanje.

Stilska navodila za pričesko Gemme Arterton

Angleška igralka Gemma Arterton, ki jo poznamo po filmskih vlogah v filmih Prince of Persia in RocknRolla, se je odločila za visoko speto pričesko z velikimi kodri. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako to gre:

1. Lase umijte in jih osušite z brisačo. Nanje nanesite peno za večji volumen in jih osušite tako, da jih vržete preko glave. Lase prečešite, naredite globoko stransko prečo in na zadnjem delu lasišča ustvarite visoko umeščen čop.

2. Lase v čopu natupirajte z glavnikom in ga razdelite na tri pramene.

3. Pramen na hrbtni strani zavijte v vozel in ga pritrdite z lasnimi sponkami, tako da to ni vidno.

4. Preostala dva pramena oblikujte v dva velika kodra in ju zavijte okrog čopa v smeri proti obrazu. Kodra pritrdite z lasnimi sponkami in utrdite z lakom za lase.

V galeriji vam predstavljamo še druge pričeske, ki smo jih opazili na filmskem festivalu v Cannesu. Z našimi stilskimi napotki boste tudi vi zablesteli s takšno zvezdniško pričesko.

Zvezdniške pričeske na filmskem festivalu Cannes 2012

Figa je ena najbolj priljubljenih pričesk na rdeči preprogi. V videoposnetku spodaj si lahko ogledate tri različne stilske različice fige, ki nam jih je predstavil lasni stilist Armin Morbach.

Video: Stilsko oblikovanje fige z Arminom Morbachom

Sorodni članki