Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Kombinacija visoko spetih in spuščenih las – napol speta pričeska

Napol speta pričeska združuje deloma spete, deloma spuščene lase. To je pričeska za ženske, ki se ne morejo povsem odločiti, ali bi nosile lase spuščene ali bi jih rajši spele. Elegantna in ženstvena pričeska omogoča stilsko kombinacijo, ki združuje oboje. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj stilskih različic, ki jih preprosto morate preizkusiti.

Napol speta pričeska združuje prednosti visoko spete pričeske in vznemirljivost dolgih spuščenih las. To je preprosta pričeska, ki deluje klasično in elegantno obenem, hkrati pa omogoča najrazličnejše stilske variacije, ki jih boste preprosto vzljubili.

Pet razlogov za napol visoko speto pričesko:

1. Napol visoko speti lasje so zelo praktični. To je preprosta in hitra pričeska, ki si jo lahko pričarate v trenutku.

2. Pri takšni pričeski lahko nosite lase spuščene, ne da bi vas motili.

3. Če imate radi nakit, še posebno uhane, bodo ti v tem primeru prišli bolje do izraza kot sicer.

4. Idealno za tiste, ki želijo delovati bolj vitki, saj takšna pričeska obraz optično podaljša. Če imate že po naravi nekoliko daljši obraz, morate pri tem upoštevati dve pravili: 1. visoko spetih las ne smete natupirati na zgornjem delu lasišča in 2. čelo prekrijte z XL-ponijem, ki naj poteka na eni strani čela.

5. Pričeska ne bo nikoli delovala dolgočasno, saj omogoča najrazličnejše izrazne možnosti.

Napol visoko speti lasje: Različne stilske možnosti

Napol visoko speto pričesko lahko primerjamo s kavo – ne glede na to, kako jo nosimo (pijemo) –, kakor hitro smo odkrili, kako dobrega okusa je (ali kako prijetna je), si ne moremo zamišljati, da je ne bi nosili oziroma da je ne bi pili (velja za kavo). Pri napol visoko spetih laseh lahko izbiramo med nekoliko bolj razigrano, skuštrano različico ter bolj popolno in nekoliko bolj strogo različico v stilu sleek look. V tem primeru lahko na zgornjem delu lasišča, v višini senc, od preostalih las ločite širok pramen (kot na primer pri Hilary Duff) ali pa na vsaki strani v predelu senc ločite tanek pramen in ga zasukate (kot na primer pri blagovni znamki Gucci). En del visoko spetih las lahko spletete v umetelno kitko (kot na primer pri Nanette Lepore), lahko pa oblikujete tudi zanimivo figo, ki deluje kot majhna krona (kot na primer pri Kate Middleton).

Toda napol visoko speta pričeska omogoča še veliko več; lahko je v kombinaciji s povsem gladkimi ali kodrastimi lasmi. Primerni sta tako sredinska kot tudi stranska preča, lasje pa so lahko gladko nazaj počesani ter brez preče.

Zelo lepa je napol speta pričeska s ponijem, ki je počesan na eno stran, in v kombinaciji s sredinsko prečo ter resicami, ki merijo v širino dva centimetra do tri. Zanimiva pa je tudi različica brez ponija. Nekoliko manj primeren je v tem primeru zelo kratek ali povsem raven poni.

Za utrjevanje napol visoko spete pričeske je najbolj primerna široka okrasna sponka, če pa so vaši lasje bolj tanki, si lahko pomagate z dvema tankima sponkama, ki ju med seboj prekrižate. Če boste lase speli z gumico, lahko preizkusite naslednje: okrog gumice nežno ovijte droben pramen las, ki ste ga ločili od čopa, in ga nato pritrdite na nevidnem mestu. Takšen čop bo deloval zelo elegantno.

Posebni nasveti za stilsko oblikovanje napol visoko spetih las

Lasje, ki jih boste visoko speli, bodo imeli večji volumen, če jih boste na zadnjem delu lasišča nekoliko natupirali. V ta namen posamezne pramene z glavnikom počešite v nasprotni smeri in vmes nanesite lak za lase. Na koncu lase oblikujte s prsti ali z držajem glavnika oziroma krtače ter ustvarite želeno obliko. Las ne prečešite. Lak za lase bo poskrbel za dodatno obstojnost in eleganco.

Ali bi si želeli ustvariti napol visoko speto pričesko v stilu rock & rolla? V videoposnetku vam bo stilist Armin Morbach zaupal nekaj zanimivih nasvetov. V galeriji pa vam bomo predstavili izbor zanimivih pričesk, ki smo jih opazili pri zvezdnicah in manekenkah.

Kako ustvariti napol visoko speto pričesko v stilu rock & rolla

Napol visoko speta pričeska: Sleek look v kombinaciji z rahlo zaokroženim ponijem