Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Visoko speta figa: Stilska navodila za visoko speto pričesko

Navodila za oblikovanje visoko spete fige: Visoko speta figa spada med najbolj priljubljene pričeske pri ženskah. Ste med tistimi, ki še ne obvladajo tehnike zavijanja? V videoposnetku vam bomo predstavili navodila za hitro in enostavno oblikovanje, ki jim lahko preprosto sledite. Do čudovite pričeske v samo petih korakih! 

Se tudi vi želite povzpeti v višave? Potem lahko začnete pri laseh – omislite si lahko zanimivo visoko speto pričesko. Pri tem imamo v mislih visoko figo, ki je zelo priljubljena pri blogerkah in zvezdnicah, lahko rečemo pri vseh ženskah. To niti ne preseneča, če pomislimo, da je preprosta, praktična in obenem stilska.

High Bun Hochsteckfrisur
© Getty Images

Chrissy Teigen obožuje visoko speto figo v skuštranem stilu. S takšno pričesko se je predstavila tudi na rdeči preprogi

 

Zvezdnice že dolgo prisegajo na visoko figo, zato jih s takšno umetniško kreacijo lahko opazimo v običajnem življenju kot tudi na glamuroznih prireditvah z obvezno večerno toaleto. To je dejansko mogoče, saj takšna figa vselej deluje zelo ženstveno in izjemno elegantno, kar velja tudi za skuštrano različico. Nobena druga pričeska ne premore takšnega razpona, ki vključuje vse – od lahkotne ležernosti do visoke elegance, kot je značilno prav za visoko speto figo.

Zakaj je visoko speta figa tako priljubljena?

  • Deluje povsem nezapleteno, zato vsakemu prazničnemu dogodku podeli simpatično noto. Povsem v skladu z geslom: Z visokimi ambicijami, vendar obenem trdno na tleh.
  • Stilsko oblikovanje je zelo enostavno, pričeska pa je primerna za vse starosti. Privošči si jo lahko mlado dekle ali mamica, Chrissy Teigen ali Julianne Moore … Figo lahko nosijo vse ženske, in to s ponosom.
  • Visoko speta figa se lahko prilagodi različnim zahtevam in se poljubno stilsko oblikuje. Lahko je stroga, zavita ali povsem razigrana in skuštrana. Je popolna spremljevalka za najrazličnejše življenjske priložnosti.
  • Optično nas poveča (da, vsak centimeter šteje!), podaljša vrat, obenem pa poudari ženstven videz.
  • Lepo pristaja k različnim stilom, elegantnim in poslovnim oblačilom odvzame strogost, lahkotna oblačila pa so videti še bolj romantično in ženstveno.
  • Kodri, valoviti lasje, gladki lasje? To ne igra vloge, stilski zavoj deluje pri vseh strukturah.
  • Povsem enostavno! Visoko speta figa je najbrž najbolj preprosta visoko speta pričeska na svetu, oblikujete pa jo lahko v samo nekaj korakih.

Stilska navodila: Visoko speta pričeska

Smo vas navdušili s čudovito figo? Vabimo vas, da sledite našim petim enostavnim korakom, in čudovito pričesko boste povsem enostavno ustvarili sami. 

Potrebujete: Suhi šampon, krtačo za lase, dve gumici za lase, sponke, lak za lase

1. Na lasišče nanesite suhi šampon. Tako bodo lasje imeli oprijemljivo strukturo, poleg tega bo pričeska veliko bolj obstojna.

2. Lase vrzite preko glave, nato jih s krtačo povežite v čop in ga pritrdite z gumico. 

3. Čop vrtite okrog svoje osi, dokler se ne bo začel tako rekoč sam ovijati okrog gumice.

4. Vzemite še eno gumico in pritrdite konec las.

5. Na koncu visoko speto figo pritrdite s sponkami, za večjo obstojnost uporabite lak za lase.