boho-look
Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Trendovske pričeske v etno stilu

Etno stil, ki združuje številne folkloristične elemente, je idealen za vse, ki obožujejo kontraste in živahne vzorce. Seveda se nam ob tem poraja vprašanje, kakšne pričeske so najbolj primerne za stilski trend, ki preseneča s številnimi fasetami. Prav zato smo pokukali v zakulisje modnih revij pri blagovnih znamkah Etro in Lena Hoschek.

Etnostil, ki je nastal po navdihu afriških in južnoameriških kulturnih elementov in se med drugim pogosto naslanja na 'gypsy-look', ki je značilen za romsko kulturo, vedno znova navdušuje z živahnimi tradicionalnimi barvami, nenavadnimi in izrazitimi, zelo prepoznavnimi vzorci, ki so značilni za različna ljudstva, zaradi česar ima svoje mesto tudi v sedanjosti. Opazen je v novih modnih trendih, pri čemer se zliva z najrazličnejšimi stili, ki tvorijo prefinjeno fuzijo različnih kulturoloških značilnosti.

Etnostil se ponaša z izjemno širino

Folkloristični stil vključuje širok nabor različnih elementov. Ob pogledu na ženstvene etui obleke in obleke z ozko poudarjenim životcem imamo občutek, da smo v petdesetih. Daljše obleke, dolge bluze, resice in elementi batika (indonezijski ročni način vzorčenja tkanin z voskom) spominjajo na power flower sedemdesetih. Etnostil ne bi bil popoln brez nakita – to so lahko različne opulentne verižice, veliki uhani in še bi lahko naštevali. In kakšne so najbolj primerne pričeske? Najbolj lepo pridejo do izraza ženstvene ali pa povsem preproste pričeske v stilu 'casual'!

Pričeske, ki najlepše pristajajo etnostilu: Povsem 'ladylike'

Trendovske pričeske v etno stilu
© Getty Images

Pri blagovni znamki Lena Hoschek smo lahko opazili pričeske z zelo razkošnim volumnom in barvnimi ruticami, ki lepo pristajajo živahnim vzorcem z afriškim pridihom in umirjenim barvam

Pri blagovni znamki Lena Hoschek smo lahko opazili pričeske z zelo razkošnim volumnom in barvnimi ruticami, ki lepo pristajajo živahnim vzorcem z afriškim pridihom in umirjenim barvam.

Nežne silhuete v kombinaciji s folklorističnimi vzorci – tako bi lahko najbolje opisali etnostil blagovne znamke Lena Hoschek.

Ženstvena oblačila s folklorističnimi elementi čudovito dopolni zanimiva visokospeta pričeska. V ta namen ustvarite na vrhu lasišča figo z razkošnim volumnom (pri tem si lahko pomagate z blazinico), nato pa jo popestrite s široko rutico, ki jo zavežete na zgornjem delu lasišča.

Stilski nasvet: Pazite, da bo rutica barvno usklajena z zgornjim delom oblačil, tako bo celotna podoba delovala harmonično!

Ženstvene pričeske, ki najlepše pristajajo oblačilom v etno stilu

Trendovske pričeske v etno stilu
© Getty Images

Folkloristični stil pri blagovnih znamkah Etro (levo) in Pucci (desno)

Pri blagovnih znamkah Etro (levo) in Pucci (desno) lahko najdemo mladostno, igrivo in vedro različico etnostila, ki bi jo lahko opisali kot bohemsko, saj spominja na power flower hipijevskega obdobja. Značilni za to obdobje so čipkaste bluze, indijski vzorci, dolge obleke in pisani ornamenti.

Če želite biti v folklorističnem stilu, si lahko omislite pričesko s sredinsko prečo (slika levo).

Zelo primerna je tudi poletna pričeska v stilu beach waves, ki spominja na dotik sonca v laseh, obenem poudari lahkotnost in sproščenost. Lahko izberete tudi pričesko s poudarjenimi kodri, ki bodo poskrbeli za eleganten videz. Če želite dodati moderno noto, si lahko omislite daljši in povsem raven frufru (slika desno).