hairstyle-cobie-smulders
Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Stilska navodila za pričesko v stilu Cobie Smulders

Cobie Smulders se je kot Robin Scherbatsky Jr. v priljubljeni ameriški nanizanki Kako sem spoznal vajino mamo od številnega občinstva poslovila v solzah in velikem stilu, kot se za nadvse uspešno televizijsko serijo spodobi. Na premieri njenega novega filma Captain America 2 nas je ponovno navdušila nasmejana in sijoča, predvsem pa nas je očarala s svojo visoko speto pričesko. V nadaljevanju vam bomo predstavili zanimivo pričesko in postopna navodila, s katerimi boste tudi vi povsem enostavno ustvarili takšno pričesko.

Kanadska pop zvezdnica, televizijska novinarka in še kaj … Poleg tega se Robin Scherbatsky v priljubljeni nanizanki Kako sem spoznal vajino mamo na koncu – lahko bi rekli po devetih letih uspešnega predvajanja serije – poroči z Barneyjem Stinsonom. Tako bi lahko opisali življenje ali vlogo glavne protagonistke, ki je Cobie Smulders izstrelila med zvezde in ji odprla številna vrata. V Ameriki je serija že zdavnaj končana, medtem ko bo treba v Evropi še malo počakati, preden bo odkrita skrivnost.

Med Cobie, s pravim imenom Jacoba Francisca Maria Smulders, in serijsko junakinjo je zagotovo nekaj vzporednic oziroma podobnosti. Ljubka igralka, ki prihaja iz Kanade in je včasih delala kot fotomodel, obvlada koketiranje pred kamerami in za njimi, je nadvse očarljiva in vselej stilsko urejena, kar še posebno velja za njene pričeske. 

Sveže, preprosto in očarljivo: Visoko speta pričeska v kombinaciji undone, side-swept in spletenih ornamentov

Cobie Smulders
© Getty Images

Cobie Smulders obožuje pričeske v stilu undone s spletenim ornamentom in na eno stran počesanimi lasmi

Solze ob koncu uspešne serije so pozabljene in Cobie Smulders se je posvetila novim filmskim izzivom. Nazadnje nas je navdušila na premieri svojega novega filma Captain America 2 – The Return of the First Avenger. Očarala nas je s čudovito stilsko podobo in sapico vetra v laseh, njen nastop na rdeči preprogi pa nam je ostal v prijetnem spominu. Predstavila se je s trendovsko pričesko v stilu undone, ki jo popestri izrazit kontrast v kombinaciji s side-swept, kjer so lasje na zatilju speti na eno stran, celotno podobo pa lepo dopolni zaviti ornament, ki poskrbi za zanimivo drugačnost in prefinjenost.

Vse, kar potrebujete za pričesko v stilu Cobie Smulders

Uporabite puder za večji volumen, ki bo dodal izrazito strukturo in volumen, poleg tega pa sponke, vosek in lak za lase, ki bodo poskrbeli za obstojnost. Potrebujete še glavnik s konico in nekaj spretnosti pri oblikovanju razigrane pričeske.

Postopna navodila: Pričeska v stilu Cobie Smulders

1. Sklonite se naprej in lase vrzite preko glave, nato na dolžino las nanesite majhno količino pudra za večji volumen, ki ga lahko uporabite tudi na lasišču, da bodo lasje delovali bolj polno in razkošno. Puder nežno vtrite s prsti v lasišče. S tem boste ustvarili izrazito strukturo in lase veliko lažje oblikovali.

2. Oblikujte jih s prsti in s konico glavnika ustvarite dosledno stransko prečo. Cobie Smulders si je omislila umetniško oblikovano prečo na desni strani.

3. Na levi strani ločite pet centimetrov širok pramen, preostale lase pa počešite nazaj, kot da bi želeli ustvariti čop za levim ušesom. Na desni strani jih čim bolj strogo zgladite in počešite nazaj. 

Lase postopoma zasukajte vse do zatilja, pri čemer celotni postopek spominja na ustvarjanje visoko spete banane. Zavite lase pritrdite s sponkami, da bo pričeska obstojna, na ta način pa boste ustvarili tudi čudovito silhueto. Zavito kreacijo na desni strani v predelu zatilja, ki jo lahko zaradi tehnike zavijanja poimenujemo 'tvist', zaključite tako, da konice nežno usmerite na vrat, na zgornji strani uporabite še nekaj sponk, ki bodo poskrbele za dodatno obstojnost. Celotna kreacija je lahko nekoliko bolj v stilu undone, posamezne resice bodo poskrbele za mladostno svežino in razigranost. 

4. Da ne bi izgubili volumna na zadnjem delu lasišča, lase na nasprotni strani oblikujte v obliki ''razgrnjene pahljače'', celotna pričeska bo tako delovala bolj razkošno in elegantno. 

5. Poudarite posamezne konice na levi strani in na zatilju. Pri tem uporabite vosek. Na koncu nanesite še malo laka, ki bo poskrbel za glamur in visok sijaj. 

Če si želite tudi vi ustvariti pričesko v stilu undone, si lahko ogledate stilska navodila, ki jih je pripravil Schwarzkopfov stilist Armin Morbach. 

Videoposnetek: Kako ustvariti zvezdniško pričesko v stilu undone