bun-2
Oblikovanje las | Visoko spete pričeske

Visoka figa – blogerke jo preprosto obožujejo

Visoko spete fige ne obožujejo samo zvezdnice, čeprav lahko na rdeči preprogi opazimo veliko tovrstnih pričesk. Tudi blogerke so se odločile za zanimivo stilsko figo, ki je postala zelo razširjena in nadvse priljubljena.

Navsezadnje nas ne preseneča, da je figa tako zelo priljubljena, saj je to pričeska, ki je primerna tako za rdečo preprogo, kot tudi za vsakdanje življenje. Zelo praktična pričeska, ki vam bo vzela malo časa, odlično pristaja vsem tipom las in različnim oblikam obrazov. To je idealna pričeska za 'slabe dni za pričesko', ko ne uspe nikakršna pričeska in ko zjutraj preprosto ni dovolj časa za zamudno stilsko oblikovanje. Primerna je tako za zabavo, kot tudi za kosilo s prijatelji, predavanje na fakulteti ali za poslovni sestanek. Vaši lasje bodo zanimivo stilsko oblikovani in urejeni ter vas ne bodo motili pri plesu, kosilu ali delu.

Melissa in njena figa

Dutt
© Melissa Pasquale / My Concrete Catwalk

Spoznajte Melisso (myconcretecatwalk.com)! Njena figa odlično pristaja k razigranemu mladostnemu šarmu

Melissa (myconcretecatwalk.com) ima dolge kodraste lase in ponavadi nosi nekoliko bolj razigrano figo. Dvaindvajsetletna študentka obožuje trendovsko pričesko, ki je tudi njena najljubša. Prijatelji jo pogosto sprašujejo, zakaj si ne omisli kakšne druge pričeske za spremembo. Toda pričeska je preprosta in enostavna za oblikovanje, poleg tega pa tudi zelo elegantna. Poleg tega je Melissi ta pričeska še posebej všeč, saj čudovito ukroti njene izrazito kodraste lase. ''Če lase povežem v figo, pozornost učinkovito preusmerim na svojo stilsko podobo ter obraz.'' Melissa stilsko pričesko najrajši kombinira z izrazito rdečo barvo za ustnice in zanimivo stilsko podobo. ''Urejen videz poskrbi za dobro počutje in vliva samozavest!'', pove.

Maddy’s Chignon

Dutt
© Maddy / Maddinka

Maddy z visoko speto figo in trakom v laseh v stilu petdesetih

Poljakinja Maddy nam na svojem modnem blogu www.maddinka.com predstavlja svoja najljubša oblačila in različne modne eksperimente. Njeni dolgi rjavi lasje so vedno čudovito urejeni. Pogosto se predstavi z nekoliko bolj živahno in razigrano različico fige, ki je ponavadi umeščena visoko na lasišču. Zelo ljubko in obenem mladostno razigrano. Nosi dolgi poni, ki je rahlo zaokrožen in sega do oči. Občasno visoko speto figo dodatno popestri s trakom v stilu petdesetih, ki poskrbi za zanimivo modno noto.

Audrey in njena figa

Dutt
© Audrey Rogers / Frassy

Blogerka Audrey in njena stilsko dovršena figa

Ali je nismo videli v znanem filmu? Kako ji je že ime … ? Ne, Audrey ni hollywoodska filmska zvezdnica. Vendar pa ima stil triindvajsetletne Američanke zagotovo zvezdniški potencial, ki pride do izraza v njeni drugi domovini v Franciji oziroma v Parizu, kjer živi, pa tudi na njenem blogu (www.befrassy.com). Audrey nosi elegantno figo, ki se odlično sklada z njeno popolno stilsko podobo: zanimiv kostim v živo rumeni barvi v kombinaciji s kratkim krilom in črnim pikčastim topom. Če vam je njen stil všeč, imamo za vas zanimiv namig. Svobodna fotografinja in pisateljica ima poleg svojega bloga tudi spletno trgovino Frassy Rags, kjer ponuja zanimiva oblačila in modni nakit. Nam je bila še posebej všeč verižica iz perja in prepričani smo, da bi se našlo kaj zanimivega za sleherni okus.

Stilska navodila za oblikovanje visoko spete fige

Lase strogo počešite nazaj in naredite čop visoko na lasišču. Spnite ga z gumico. Nato pramen las ovijte okrog gumice in ga nevidno pritrdite s sponkami, ki bodo poskrbele za obstojnost. Pričeska je gotova! Za dolgotrajno obstojnost lahko uporabite lak za lase in že se lahko podate novim dogodivščinam naproti.

Če so vasi lasje tanki, vam svetujemo, da lase na zgornjem delu lasišča nekoliko natupirate. Puder za večji volumen bo poskrbel za dodatno razkošje in čudovit videz. Lase nato povežite v čop in oblikujte zanimivo figo.

Si želite, da bi bila figa nekoliko večja? V tem primeru lahko uporabite posebno blazinico za figo ali obroč, ki ga povlečete preko čopa, nato pa posamezne pramene ovijete okrog blazinice oziroma obroča. Na koncu lase pritrdite še s sponkami in čudovita pričeska je gotova. Melissa iz bloga (myconcretecatwalk.com) je med drugim preizkusila tudi blazinico za večji volumen, vendar je ugotovila, da so njeni lasje v tem primeru preveč bujni. ''Figa je bila z blazinico skorajda prevelika'', je povedala Melissa. Svetujemo vam, da preizkusite in ugotovite, kaj vam najbolje pristaja.

Spletne povezave:

Melissa in njen blog >> myconcretecatwalk.com

Maddy in njen blog >> maddinka.com

Audrey in njen blog >> befrassy.com

Zanimiva stilska kreacija v obliki fige >> stylelist.com