Moški s pričesko v stilu undercut in obleko
Oblikovanje las | Undercut

Vedno moderna: Moška pričeska v stilu undercut

Undercut je postal nepogrešljiv del repertoarja moških pričesk. V nadaljevanju vam bomo zaupali, kaj je tako posebnega na tem trendu in kako enostavno in hitro ustvariti takšen stil.

Od modnih postavljalcev trendov, neukročenih upornikov, do stilsko urejenih gospodov. Pričeska v stilu undercut pristaja vsem, saj ponuja pestro paleto najrazličnejših možnosti. Zgornji lasje so pri tej pričeski nekoliko daljši, medtem ko so na spodnjem delu lasišča, približno do senc, postriženi na bistveno krajšo dolžino. Kako dolgi naj bodo zgornji lasje, se lahko odloči vsakdo sam – in prav zato je undercut tako zelo vsestranski. Lahko je oblikovan lahkotno in razigrano, rokersko, ekstravagantno ali povsem zglajeno. Kako? To vam bomo povedali v nadaljevanju.

Kako oblikovati undercut pri moških?

Moški s pričesko v stilu undercut, jakno in sončnimi očali

Tipični undercut: Povsem kratko postriženi lasje ob straneh

Ta pričeska ima neskončen stilski potencial. Zgornji lasje se namreč lahko poljubno oblikujejo, odvisno od dolžine. Volumen lahko enostavno ustvarite s sušilnikom in peno za utrjevanje. Z voskom in gelom lahko v trenutku oblikujete najrazličnejše zanimive stile. Bodisi v skuštranem videzu, s kodri in grivo ali povsem klasično, z nazaj počesanimi lasmi. Ta pričeska je popolna izbira za vse, ki imajo radi spremembo. Zanimiv punkovski pridih lahko dosežete v kombinaciji s pobarvanimi zgornjimi lasmi. K undercutu še posebno lepo pristajata vijolična ali blond.

Undercut iz preteklosti

Pričeska undercut z mehkimi prehodi

Undercut s tekočimi prehodi deluje nadvse stilsko

Daljši zgornji lasje in povsem kratko postriženi lasje ob straneh. Takšna pričeska je bila izredno priljubljena že v osemdesetih. Moderni undercut pravzaprav predstavlja različico klasične verzije. Daljši zgornji lasje, ki prekrivajo kratko postrižene spodnje lase. Različne izvedbe so pravzaprav povezane z različnimi dolžinami zgornjih las in kratko postriženih oziroma pobritih ob straneh.

Lasje ob straneh so lahko povsem kratko postriženi ali celo pobriti. Bolj pogumni lahko lase ob straneh postrižejo na samo nekaj milimetrov.
Na zatilju so prav tako povsem kratko postriženi oziroma pobriti. Daljši lasje na zgornjem delu glave so počesani nazaj ali oblikovani s stransko prečo, griva pa je lahko nekoliko širša, tako da prekriva večji del lasišča, ali pa ožja.

Undercut za moške in stilski nasveti za oblikovanje pričeske

Najboljše pri pričeski undercut: Oblikovati morate samo daljše zgornje lase. Če ti merijo v dolžino 10 do 15 centimetrov, jih lahko povsem lahkotno počešete nazaj. Pričeska bo prišla najlepše do izraza, če imajo razkošen volumen in poudarjen lesk. Kako doseči takšen videz? Povsem enostavno:

  1. Lase umijte s šamponom za večji volumen ali pa na umite in z brisačo osušene lase nanesite peno za oblikovanje.
  2. Osušite jih z okroglo krtačo, in sicer v smeri nazaj. Če želite, lahko lase vržete naprej in jih osušite na ta način.
  3. Za dodatno razkošje in polnejši videz lahko na lasišče nanesete puder za večji volumen.
  4. Na koncu lase počešite nazaj ali na stran in jih zgladite z gelom. Uporabite lahko tudi vosek z matiranim učinkom, ki ga porazdelite po prstih, nato pa z njimi oblikujete zgornje lase, tako da jih nekoliko skuštrate in povsem lahkotno usmerite nazaj.

Druge različice pričeske undercut

portrait of handsome fashion stylish hipster businessman model dressed in elegant light blue suit in glasses isolated on white. Walking
Daljši lasje, ki so povsem lahkotno počesani na obraz

Tudi moški z daljšimi lasmi si lahko omislijo undercut, tako da lase ob straneh postrižejo povsem na kratko. V tem primeru bo undercut prišel do izraza šele, ko boste lase oblikovali v figo.

Zelo lepo pridejo do izraza pri tej pričeski tudi kodri, saj predstavljajo izrazit kontrast kratko pobritim lasem na spodnjem delu lasišča. Zgornji kodrasti lasje se lahko lahkotno počešejo na obraz ali pa se oblikujejo kot klasična nazaj počesana in z gelom utrjena pričeska. Če so lasje kratko postriženi samo na eni strani, govorimo o različici sidecut.

Za vse, ki potrebujejo nekoliko bolj uglajeno različico, je idealna izbira undercut z mehkimi prehodi. Nežni prehodi med zgornjimi in spodnjimi lasmi delujejo zelo elegantno in so primerni tudi za vse tiste, ki se šele odločajo, da bi preizkusili ta stil.

 

Pomembno je, da se lasje redno strižejo, približno na 4 do 6 tednov. Samo v tem primeru bo namreč pričeska imela svojo prepoznavno obliko, saj krajši lasje rastejo dokaj hitro.