undercut-men
Oblikovanje las | Undercut

Undercut – trendovska pričeska za moške v novi podobi

Trendovska pričeska v stilu undercut s kratko postriženimi oziroma pobritimi lasmi vzbuja pozornost in je ustvarjena za sodobnega moškega. Pri novi različici lasje niso obriti samo na eni strani, temveč po celotnem lasišču, od zatilja pa vse do višine senc, medtem ko so zgornji lasje nekoliko daljši. V nadaljevanju vam predstavljamo izbor zanimivih trendovskih različic, ki so pri predstavnikih moškega spola zelo priljubljene.

Kratki ali dolgi lasje? V tem primeru vam ni treba sprejeti dokončne odločitve, saj trendovski undercut združuje oboje. Prav zato ponuja raznolikost in večplastno izraznost, obenem pa izpolnjuje vse kriterije za vznemirljivo in zelo priljubljeno moško pričesko, ki vzbuja pozornost. To je zagotovo pričeska, ki omogoča izjemno stilsko raznolikost – v kombinaciji s povsem gladko počesanimi lasmi, v nekoliko bolj skuštrani različici ali s čopom. Zato prav nič ne preseneča izjemna priljubljenost pri moškem spolu.

Pričeska je prepoznavna po nekaterih tipičnih lastnostih: Spodnji del lasišča je od zatilja približno do senc pobrit, medtem ko so zgornji lasje daljši. Linije so lahko 'odsekane' oziroma dosledno oblikovane ali pa mehkejše, z enakomernim prehodom med postriženim delom in nekoliko daljšimi zgornjimi lasmi. V nadaljevanju si lahko ogledate nekaj najbolj priljubljenih različic s kratko postriženimi oziroma pobritimi segmenti na lasišču.   

Trendovski undercut: V znamenju kodrov

© Getty Images

Predstavljamo vam undercut z daljšimi kodrastimi lasmi v nekoliko bolj skuštrani različici (blagovna znamka Zeng Fengfei)

Predstavljamo vam trendovsko pričesko v XXL-formatu. Pri novi različici daljši in skodrani lasje segajo vse do obrvi. Ob straneh so kratko postriženi na dolžino enega ali dveh centimetrov. Zagotovo izjemen potencial za kreativnost in stilsko ustvarjalnost! S sušilnikom in peno za utrjevanje lahko v trenutku pričarate zanimiv volumen. Nepogrešljiva stilska pripomočka, ki ju potrebujete za vsakodnevno oblikovanje: vosek in gel za lase. V trenutku lahko ustvarite nešteto različnih kreacij. Kodri so lahko skuštrani, dosledno urejeni, v kombinaciji s frufrujem ali pa zravnani in z gelom počesani nazaj. To je pričeska, ki je ustvarjena za vse, ki obožujejo pestro raznolikost.


Nasvet: Če želite ustvariti drugačno pričesko oziroma jo nadgraditi, si lahko omislite prečo. Daljše zgornje lase v tem primeru ne počešite naprej, temveč na stran. Tako boste pobrite dele lasišča ob straneh prekrili z daljšimi zgornjimi lasmi, s čimer boste ustvarili zanimiv stilski preobrat.

Trendovski undercut: Mehki prehodi

© Getty Images

Nežno in uglajeno! Mehki prehodi med pobritimi predeli in daljšimi zgornjimi lasmi v kombinaciji s tridnevno brado

Predstavljamo vam atraktivno 'softie' različico. Undercut lepo pride do izraza pri ostrih prehodih in izrazitih kontrastih kot tudi pri mehkih in subtilnih linijah in nežnih tranzicijah.

Mehki prehod od povsem kratko postriženega predela na zadnjem delu lasišča do daljših zgornjih las, ki v dolžino merijo nekaj centimetrov, je zanimiva možnost za vse, ki jim je všeč nekoliko bolj umirjen stil.

Novo: Tridnevna brada in undercut se odlično dopolnjujeta. Kratka brada se ob straneh zliva s povsem kratko postriženimi oziroma pobritimi linijami v predelu senc. 

Trendovski undercut: Kratko in jedrnato

© Getty Images

Dosledne linije – moderno undercut različico smo lahko videli pri blagovni znamki Marcelo Burlon

Trendovska pričeska v novi različici preseneča tudi s krožnimi, zaobljenimi linijami, ki spominjajo na meniški stil v sodobni preobleki.

To je pričeska z zelo enostavnimi in čistimi linijami, zato je za stilsko oblikovanje in nego verjetno najbolj preprosta. Lasje na zgornjem delu lasišča so postriženi krožno (v dolžino merijo približno en centimeter), ob straneh pa so pobriti povsem kratko.

Učinek: Moderen videz, minimalistični stil in ekstravaganca.