Ženska s pričesko v stilu undercut
Oblikovanje las | Undercut

Trendovske kratke pričeske: Undercut za ženske

Undercut je primeren za običajen dan in zelo trendovski – pričesko pa lahko oblikujete tudi tako, da deluje nadvse ženstveno in sofisticirano. Povedali vam bomo, kaj je zanj najbolj značilno, in vam zaupali nasvete za stilsko oblikovanje. Vse, kar potrebujete, je pogum, da posežete po škarjah in postrižete lase.

Kratke pričeske so bile v letu 2017 zelo priljubljene. Vse od povsem kratko postrižene pričeske z vsega nekaj milimetri do stopničasto postrižene ali v stilu pixie. Na voljo je pestra paleta različnih možnosti. Trend kratkih pričesk bo prisoten tudi v letu 2018. Predstavljamo vam uporniški stil, ki trenutno dviguje temperaturo: Undercut za ženske. To je pričeska, ki se lahko oblikuje na tisoč in en način, zagotovo pa ponuja več, kot bi morda kdo pomislil na prvi pogled. Lahko je rokerski ali povsem eleganten, odvisno od stilskega oblikovanja. Kako to doseči? To vam bomo zaupali v nadaljevanju. Povedali pa vam bomo tudi, zakaj je ta pričesko nekaj posebnega.

Navodila za striženje in stilsko oblikovanje pričeske v stilu undercut

Undercut z zadnje strani

Značilno za undercut: Zelo kratki lasje na spodnjem delu lasišča.

Pri pričeski v stilu undercut so zgornji lasje relativno dolgi, medtem ko so na spodnji polovici lasišča postriženi na dolžino približno treh milimetrov. Pri tem se lahko sami odločite, na kakšno dolžino bodo postriženi zgornji lasje – in prav zato je undercut tako zelo edinstven.

Če zgornji lasje merijo v dolžino približno 10 do 15 centimetrov, jih lahko elegantno počešete nazaj. Pri tem si lahko pomagate s pudrom za večji volumen, ki ga nanesete neposredno na korene. Tako boste ustvarili zelo eleganten videz s poudarjenim volumnom. Če želite ustvariti nekoliko bolj pankovski videz, si lahko omislite stopničasto postrižene lase, ki jih morate nato še oblikovati z gelnim voskom. Če so zgornji lasje krajši, jih lahko oblikujete v skuštranem videzu. Nasvet: Uporabite gel z matiranim učinkom za moderen videz.

Undercut za ženske z dolgimi lasmi

Ženska s pričesko v stilu undercut in daljšimi lasmi

Tudi ženske z dolgimi lasmi si lahko omislijo takšno pričesko, pri čemer se lasje postrižejo samo na eni strani. Ta različica se imenuje sidecut. Zanjo pa so značilni kratko postriženi lasje na eni strani glave, medtem ko so na nasprotni strani daljši. Zaradi diametralnega nasprotja celostna podoba deluje zelo ekstravagantno.

Čim krajši so lasje na eni strani, tem bolj ekstremen in drzen je stil. Nasvet: Najlepše pride sidecut do izraza s stransko prečo, ki je narejena na pobriti strani. Da bodo dolgi lasje lepo padali, uporabite lak za visok lesk in s kodralnikom ustvarite mehke kodre.

Ali vam undercut pristaja?

Ženska s pričesko v stilu undercut in dolgimi lasmi 2

Undercut je videti stilsko tudi v kombinaciji z dolgimi lasmi

Načeloma undercut pristaja večini žensk, predvsem zato, ker se lahko oblikuje zelo različno. Pomembno je redno striženje vsakih šest tednov. Pričeska bo namreč imela svojo prepoznavno obliko samo ob rednem striženju, saj je rast las na pobritih delih hitro opazna. Mimogrede: Še lepše pride undercut do izraza v kombinaciji s pobarvanimi lasmi. V tem primeru bosta odlična izbira odtenek ledeno blond ali bordo rdeča.

Ste dovolj pogumni, da preizkusite trendovski undercut? Z našim iskalnikom frizerskih salonov lahko najdete Schwarzkopfovega profesionalnega frizerja, ki bo ustvaril pričesko v stilu undercut.