milano-moda-uomo-hairstyles-for-men
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Pričeske za moške: Milanski teden moške mode 2016

Milanski teden moške mode Milano Moda Uomo podaja vpogled v prihodnje trende. Seveda pri tem nikakor ne smejo manjkati pričeske za moške, ki so nepogrešljivi del modnega dogodka. Bodisi povsem kratko postriženi ali dolgi lasje, lahkotne, ležerne ali dosledno oblikovane pričeske – kreacije, ki smo jih opazili v italijanski modni metropoli, narekujejo trende. Zaupali vam bomo, kam se nagibajo tokrat.

Kaj bodo moški nosili naslednje leto? Odgovor na to vprašanje nam ponujajo milanski dnevi mode, kjer modni oblikovalci in priznane blagovne znamke predstavljajo svoje kolekcije oblačil za poletje 2017. Če se ozremo k modnemu dvojcu Dolce&Gabbana, lahko opazimo glasbene motive: Sakoji, puloverji in majčke so potiskani z glasbenimi motivi, kot so note in džezovska glasbila. Nekaj povsem drugega smo lahko opazili pri blagovni znamki Miuccia Prada, ki je ubrala drugačne note. Moškega v prihodnji sezoni vidi v modernih športnih oblačilih iz najlona in v treking sandalah. Poleg tega smo opazili veliko novosti pri modnih dodatkih, kot so na primer zelo veliki nahrbtniki, ki smo jih videli pri blagovni znamki Ferragamo. Vse v mogočnem stilu! Velja to tudi za pričeske?

Nove pričeske za moške: Srednja dolžina!

Pričeske za moške
© Getty Images

Srednje dolgi lasje so pri trendovskih moških zelo priljubljeni

Poleg mode so v Milanu v ospredju tudi pričeske. Kaj je moderno? Polovica Milana (to velja vsaj za manekene) se je predstavila s srednje dolgimi lasmi, ki posredujejo videz, kot bi jih pustili, da nenadzorovano rastejo v daljšo dolžino. Toda pozor, poudarek pri tem je, ''kot bi rasli v daljšo dolžino''. To pomeni, da frizerju ne smete reči ''arrivederci''. Redno striženje je pri takšni pričeski obvezno. Če želite imeti tako imenovani 'casual look', ki se odlikuje po sproščeni in lahkotni ležernosti, frizerja zaprosite, da vam naredi stopničke. Lasje ob straneh morajo biti postriženi, da v tem delu nimajo preveč izrazitega volumna. Tako bo pričeska delovala moderno in negovano. Mimogrede, končno dolžino svojih srednje dolgih las lahko določite sami. Pri tem veljajo smernice: Najmanj do brade in najdlje do ramen. 

Naših pet najljubših pričesk za moške