hipster-hairstyles
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Hipster pričeske za moške

Hipster označuje stil življenja in v ospredje postavlja življenjsko filozofijo, ki med drugim vključuje izrazit občutek za modo in svojstven stil. To vsekakor velja tudi za pričeske, ki odražajo osebno naravnanost. Sodobni hipsterji dajejo prednost kreativnim stilom pričesk, ki se odlikujejo po svojem praktičnem vidiku, ne da bi se to poznalo pri modni izraznosti, kar velja tudi za modo. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj zanimivih hipster pričesk za moške.

Hipijevska kultura, ki je močno zaznamovala šestdeseta in sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, se je zagotovo močno zasidrala v naši kulturi, ki ji tudi zob časa ne more do živega. Toda kaj je tisto, kar je tako posebno v tej kulturi, ki je takorekoč brezčasna? Morda neobčutljivost za 'mainstream', sledenje lastnim ciljem, poudarek na individualni izraznosti, iskanje svojstvenega izražanja, poudarek na ekstravagantnosti in avantgardna trendovska ozaveščenost … To so zagotovo trendi in družbeni standardi, ki nikoli niso izgubili svoje privlačnosti. V ospredju so svobodomiselnost, neupoštevanje norm in rušenje preživetih struktur … z izrazom flower power, ki v ospredje postavlja človeka kot posameznika in njegovo potrebo po svobodi in izraznosti.

Življenjska filozofija hipsterjev daje največji poudarek umirjenemu in ubranemu načinu življenja s poudarkom na individualni izraznosti, kar se odraža tudi pri izbiri pričesk in oblačil, ki se ne nagibajo k izraziti prepoznavnosti in zbujanju pozornosti, temveč prej nasprotno. Vsekakor pa opazen stil prav zaradi tega zbuja izjemno pozornost, čemur najverjetneje lahko pripišemo tudi njegovo brezčasno priljubljenost. 

Hipsterji …

... največkrat živijo v četrtih, ki veljajo za središča umetniškega dogajanja in druženja.

... so včasih ironični in celo nekoliko sarkastični.

... obožujejo umetnost, glasbo in kulturo.

... prepoznajo določene trende, še preden se ti splošno uveljavijo.

... obožujejo vintage oblačila, ozke kavbojke, kariraste srajce in udobne športne copate.

... njihova telesa so velikokrat umetniško poslikana s tetovažami. Najbolj priljubljen motiv je trikotnik, ki simbolizira previdnost in božjo navzočnost.

... hipsterji pogosto nosijo prevelika očala in torbe iz jute.

... pogosto imajo polno brado in brke, pri čemer dajejo največji poudarek kreativnosti.

Hipster pričeske: Pionirji stilskega oblikovanja

Hipsterje bi lahko velikokrat označili za trendseterje oziroma znanilce novih trendov, kar velja tudi za pričeske. Številni hipsterji se odločijo za androgene pričeske, ki jih dopolnijo s kreativnimi elementi in osebno noto. To je stil, ki spominja na nepopolnost in nedosledno urejenost, a je prav zato popoln v svojem bistvu, zanj pa sta značilna tudi rahlo zasanjana podoba in razkuštran videz, ki ne sledi družbenim standardom ter splošno uveljavljenim stilom in trendom

Hipster pričeske: Napol visoko speti lasje v stilu wet-look

Hipster pričeske
© Getty Images

Dolgi lasje pri moških so sicer zelo priljubljeni, vendar ne tako zelo, da bi se zanje odločil vsakdo, čeprav na predstavnice nežnejšega spola dokazano delujejo zelo zapeljivo. Predstavljamo vam zanimivo napol visoko speto pričesko v umirjenem mokrem stilu, ki deluje zelo kreativno in posebno.

Slika levo: Napol visoko speta pričeska je med hipsterji zelo priljubljena

Hipster pričeske: Daljši new crop

Hipster pričeske
© Getty Images

New crop je v svoji klasični izvedbi povsem kratko postrižena vojaška pričeska, nova različica pa vključuje nekoliko daljše zgornje lase in je povsem v stilu undone. Pričeska ustvari skuštran videz, ki odraža svobodno razigranost in mladostno razposajenost.

Slika levo: Lasje na zgornjem delu lasišča so nekoliko daljši kot ob straneh, celotno podobo lepo dopolnijo brki

Hipster pričeske: Side cut v kombinaciji s polno brado

Hipster pričeske
© Fotolia

Pri hipsterjih lahko pogosto opazimo trendovsko pričesko v stilu side cut, pri kateri so lasje na eni strani povsem obriti. Pričeska deluje boemsko, dopolnita pa jo izrazita stranska preča, ki je v sprednjem delu oblikovana kot daljši frufru, ter polna brada.

Slika levo: Pričeska v stilu side cut z obritimi lasmi na eni strani in izrazito prečo je tipična za sodobnega hipsterja